שאלה

שאלה

אני בן 20 והרופא אמר שיש לי FLASH בפנים והפנה אותי לרופא מומחה מה זה אומר?

flush

שלום אבי, אני מניחה שהוא התכוון ל-flush. הכוונה היא להאדמה. יש מצב אחד או שניים אנדוקריניים שבהם התופעה הזו קורית. היא אז לא קבועה אלא מופיעה פתאום (בד" ביחד עם תופעות אחרות בעת ההתקף) וחולפת. ישנם מצבים אחרים שהולכים עם אודם קבוע בפנים. גם כאן יש לפחות מחלה אנדוקרינית אחת שתופעה זו היא חלק מהתסמונת. אם תפרט אם קיימים לך סימפטומים אחרים, אנסה לראות במה זה נוגע לאנדוקרינולוגיה.

צודק

יש לי האדמה בפנים ביחד עם חום מקומי עם הרגשה כאילו הפנים שלי בוערות וזה קורה למשך איזה שעה שעתיים ביום אני עובד בתוך חממה מאזבסט יכול להיות שזה נגרם לי משהיה שם?

flushing

שלום אבי, אני לא יודעת אם האסבסט משחק כאן תפקיד, אבל אני מניחה שלמי שרגיש לחום שהייה בחממה זה לא בדיוק התנאים הנוחים ביותר. בכל מקרה לגבי בירור ההתקפים האלה אני מניחה שיבקשו ממך איסוף שתן לבדיקת הפרשת 5HIAA, זהו מטבוליט של סרוטונין. כבר ראית אנדוקרינולוג/ית?

תגובה

עדיין לא ראיתי אנדוקרינולוג/ית אני אמור לראות אנדוקרינולוג/ית צבאי ביום שלישי אגב יש לי נטייה להשמנה ואני גם ישן יחסית הרבה אמרו לי שיכול להיות שיש לקשר לבלוטת התריס כדי לשאול את הרופא/ה?

עוד פרטים

שלום אבי, בהחלט דאי להעלות את כל הבעיות שעשויות להיות קשורות לתחום האנדוקרינולוגיה כשתראה את האנדוקרינולוג/ית הצבאי/ת בעוד כמה ימים. בהצלחה!

למעלה