שאלה:

vulcan20MM

New member
שאלה:

מה ההבדל בין טורפידו קוואנטום לטיל טורפידו רגיל?

B a n j o

New member
נדמה לי

שקוואנטום הרבה יותר חזקה טורפדו ממש קשה לי להאמין שיפגע בספינת חלל. הוא שייך לנשקים שמשתמשים בהם כיום. הקוואנטום אבל זה נדמה לי נשק שמשתמש באנטי-חומר

vulcan20MM

New member
דביל!

התכוונתי לטופידו של STAR-TREK לא לטורפידו של המאה ה-21! אני יודע שאצל ספינות הפדרציה קימים שני סוגים: 1}טורפידו רגיל. 2}קוואנטום טורפידו.

sysiphus

New member
ובכן, עכשיו טורפדות

לשאלה הטכנית של היום... אין "טורפדות רגילות". ה"טורפדות הרגילות" שמשתמשים בהם בכל סדרות "TREK" למעט ENTERPRISE הן "טורפדות פוטון" Photon Torpedoes. טורפדות פוטון הן נשק פשוט ביותר, שלצורך הענין אפשר ליצור כיום. זהו גם נשק קטלני ביותר שמשחרר אנרגיה עצומה. טורפדת פוטון היא למעשה פיצוץ אדיר של אנטי-חומר המשוחרר ובא במגע עם חומר. טורפדת פוטון מחזיקה מיכל קטנטן של אנטי חומר בתוך כלא מגנטי. המיכל הזה משוחרר ע"פ תכנות מסוים (במרחק מסוים מהחללית המשגרת או מהמטרה, אחרי זמן מסוים, עם מגע במטרה וכד') והמפגש בין האנטי-חומר לחומר גורם לפיצוץ עצום שמשאיר אחריו רק אנרגיה, קרי פוטונים, ומכאן "טורפדות פוטון". זהו לצורך העניין, כידוע, המנגנון שמשמש את ספינות צי-הכוכבים עבור האנרגיה העצומה הנדרשת למנועי העיוות, אולם בחדר המנועים מדובר בפיצוץ מבוקר ואילו כאן הפיצוץ אינו מבוקר. במאה ה-22, תקופת הסדרה ENTERPRISE, נשק זה עדיין אינו בשימוש בספינות של כדה"א. זאת אנו יודעים מעדות הקיימת ב-TOS לגבי ה-Earth-Romulan Wars של 2156-2160 (עוד מעט ב-ENTERPRISE...) שלחמו בהן עדיין ב-Sublight speeds ובעזרת Nuclear Weapons, כלומר פצצות גרעיניות ולא מעבר. הקלינגונים כבר משתמשים ב-ENTERPRISE בנשק זה. חשוב לציין שהטכנולוגיה לטורפדות פוטון וודאי שקיימת לכדה"א בזמן ENTERPRISE (הרי המנוע עצמו מבוסס על הטכנולוגיה, והמנוע מורכב הרבה יותר היות ומדובר בפיצוץ מבוקר) אולם הפיצוץ כ"כ מאסיבי, שכנראה ישמיד את החללית יחד עם הטורפדו, היות וחסרה להם טכנולוגיה חשובה אחת: מגינים... הטורפדות שהם משתמשים בהם ב-ENTERPRISE, במחשבה ראשונה אמורים להיות גרעיניים, אולם אני לא חושב שהם חשבו על זה עד כה בסדרה, ואם כן, הפיצוץ אינו מצטייר כפיצוץ גרעיני, כך שכנראה מדובר פשוט בפיצוץ כימי (פיצוץ של חומר נפץ כלשהו) חזק ביותר. טורפדות-קוואנטום היא המצאה חדשה יחסית בשיח ה"טכנו-באבל" של "TREK". היות וטורפדות פוטון הפכו למשהו "רגיל" בסדרה, הם חיפשו שם לנשק יותר חזק, אך עדיין לא "DOOMSDAY WEAPON" ושעדיין ניתן יהיה לשייך זאת לכלי הנשק הרגילים והמוכרים. והנה הומצאו להם ה-QUANTUM TORPEDOES. הוספת המילה QUANTUM נותנת גוון מדעי וקישור מאוד בסיסי בטבע (מכנית הקוואנטים וכל זה...). לצערי לא ניתן הסבר מניח את הדעת בשום מקום ל... מה זה... והנה מספר שורות כציטוט מהאנציקלופדיה: Advanced Weaponry developed by Starfleet in the late 2360's. Qunatum Torpedoes employed an energetic local release of the zero point energy field. THis quantum effect tende dto be more effective than conventional antimatter explosives in penetrating deflector shields. חוץ מלומר שזה יותר "מגניב" מלומר Photon Torpedoes, לא בדיוק אומרים פה מה זה. חבל, אבל ככה זה ב-TREK...

Bajoran Preist

New member
../images/Emo45.gif

כל הכבוד על הידע !
אתה ממש נכס לפורום.

sysiphus

New member
אשמח לשאלות...

אז חבל לבזבז אותי אם כבר מדברים על זה. כל שאלה, טכנית או אחרת, אני פה בשבילכם...

sysiphus

New member
אני מכיר את מר זולטי

ואבקש להתעלם מכל משפט, או יותר נכון, שטות, שהוא מנסה להוציא מפיו...

sysiphus

New member
אני מכיר את מר זולטי

ואבקש להתעלם מכל משפט, או יותר נכון, שטות, שהוא מנסה להוציא מפיו... אדוני, אני לא הפרעתי לך אז אתה אל תפריע לי.

נריה_ה

New member
למה התכוונת כשאמרת שניתן

ליצור טורפדו פוטון גם היום? אפשר? אז איך? ולמה לא עושים זאת?

sysiphus

New member
לא בדיוק אבל בערך - בים-בם-בום

בכדי לממש מכונה צריך שלושה דברים: רעיון, פיסיקה שתתמוך ברעיון וכימיה וטכנולוגיה שתתמוך בפיסיקה. רעיון פצצת אנטי-חומר הוא רעיון ישן, בערך מאז שנהגה רעיון האנטי-חומר כמושג בפיסיקה, אי שם בשנות ה-30 (אם איני טועה) למאה הנוכחית. כך או כך, בכדי לממש פצצת אנטי-חומר צריך מספר דברים. ראשית, צריך אנטי-חומר. שנית, צריך מכשיר שיחזיק את האנטי-חומר בצורה יציבה עד לרגע בו אנו מעונינים שיתפוצץ. את שניהם יש כיום. אנטי-חומר הוא סוג של חומר שלא נמצא בשגרה בשום מקום ביקום שסביבנו, אם היה קיים, כל הסיכויים שהיה נפגש עם חומר בשלב כלשהו ומתאיין (מתפוצץ ומשאיר אחריו רק אנרגיה) - וזה כנראה מה שקרה למרבית האנטי חומר ביקום. איך אם כן יש אנטי-חומר, ועוד על כדה"א? במעבדות מחקר של פיסיקה אלמנטרית (מאיצי חלקיקים וכד') חוקרים את מבני היקום הבסיסיים, בהם תופס אנטי-חומר נתח משמעותי. כשמפגישים במהירויות עצומות חלקיקים מסוגים שונים, לעיתים בהתפוצצות נוצרים חלקיקים מסוגים שונים לזמן קצר, בין החלקיקים, נוצרים לעתים גם אנטי-חלקיקים. היות ואלו לא קיימים בטבע, פיסיקאים למדו כיצד לייצר בצורה מכוונת אנטי-חלקיקים ולאחר מכן כיצד לאסוף אותם ולאחסן אותם - בעזרת טכנולוגיות שנבנו במיוחד. ייצור אנטי-חומר היא פעולה שנעשית עכשיו דרך קבע במאיצי החלקיקים, ע"מ שישמשו כחומר גלם לניסויים שדורשים אנטי-חומר. אני אומר "ייצור", אבל הכמויות שמדובר בהם הם קטנות עד כדי גיחוך ולא נמדדות אף במיקרוגראמים, אלא בכמות של חלקיקים ספורים. אולם, במידה וכמות האנטי-חומר האגורה הקיימת תשוחרר, הפיצוץ שייווצר כתוצאה מכך יכול להקביל בגודלו לפצצה גרעינית ויותר - כן, כן, מכמות כ"כ קטנה. אגב, לצורך מסע לאלפא סנטורי צריך בסביבות גרם אחד בלבד של אנטי-חומר. שקידה על ייצור אנטי-חומר בכמויות גדולות היא אחת ממטרות אנשי הטכנולוגיה של פיסיקת החלקיקים כיום. יחד עם זאת, השימוש בו יהיה כפצצה, הטכנולוגיה לרתימה מבוקרת של פיצוץ אנטי-חומר טרם פותחה. מה ב-"TREK" גורם לפיצוץ להיות מבוקר? גבישי הדיליתיום המפורסמים. חבל שהם לא קיימים באמת (האמת, קיים חומר בשם דיליתיום, אבל אין לו את התכונות המיסתוריות שמיוחסות לו ב-"TREK"... נקווה שיגלו בו את התכונות האלה בשלב כזה או אחר...) למה לא חותרים לפיתוח פצצה, ויותר גרוע, למה לא משתמשים בה? למה כן? וכתשובה אתן לך ציטוט אהוב עלי מתוך נאום נשיא הפדרציה בועידת השלום של ק'היטומר: "let us redefine progress, to mean that just because we can do a thing, it does not necesarily follow that we must do that thing." מלים כדורבנות!

B a n j o

New member
בקשר לphoton torpedoes

לפי מה שאני זוכר, הם ניכנסו לשימוש במהלך מלחמת כדוה"א-רומולנים והן למעשה מה שהציל את כדוה"א שהיה קרוב להשמדה כבר. זה בערך כמו מה שהפצצה האטומית עשתה במלחמת העולם השנייה שגרמה להפתעה ולכניעה מהירה של היפנים. אל תשכח שבתקופת המלחמה גם הרומולנים לא היו יותר מידי מתקדמים טכנולוגית אבל עדיין יותר מתקדמים מבני האדם וכמעט ניצחו אותם ואז כדוה"א הפתיע אותם עם הטורפדות הללו. ולאידיוט שקרא לי דביל על התשובה שניסיתי לתת לו: חכה חכה

sysiphus

New member
מאיפה אתה יודע כ"כ הרבה על המלחמה

אחרי הכל מלחמת כדה"א באימפריית הכוכבים הרומיולאנית היא לא משהו שעסקו בו כמעט בכלל. היא מופיעה אך ורק ב-TOS באיזכורים מעורפלים (ומדובר על מלחמת כדור הארץ ברומיולאנים בעיקר בגלל שבפרקים האמורים ג´ין רודנברי עדיין לא החליט שהפדרציה קיימת...) ואף יותר מעורפלים ב-TNG, כשבפרק אחד של TNG שלא קשור בכלל לרומיולאנים (A Matter of Time), מופיע לו אותו נוסע בזמן מהמאה ה-22 וחושף בפנינו קצת מהטכנולוגיה שהייתה או לא הייתה אז. כל מידע אחר, ספרים וכד´, הוא אינו קאנון... ב-DS9 אכן מצוין שמאז מלחמת כדה"א והרומיולנים אף מלחמה בין-פלאנטרית שהפדרציה הייתה מעורבת בה לא הגיעה לכדה"א - משמע, הרומיולאנים תוקפים את כדה"א וגורמים להרס לא מבוטל. לא זכור לי וגם לא נשמע לי כ"כ הגיוני שטורפדת הפוטון היא זו ש-turned the tide. זהו לא נשק "doomsday" סגנון פצצת אטום בכלל, זה נשק מאוד קטלני ומאוד חזק, הקלינגונים כבר משתמשים בו בתקופה זו והטכנולוגיה קיימת. ה-Edge הטכנולוגי של הרומיולאנים במלחמה הוא ה-Cloacking Device, שבזמן המלחמה אין לכדה"א שום מחויבות שלא לפתח או להשתמש בו גם כן, באם תהיה להם הטכנולוגיה. ה-Edge של כדה"א הוא מנוע העיוות, ש-supposebly לרומיולאנים אין והם עדיין משתמשים ב-sublight engines - למרות שזה לא נשמע הגיוני יותר מדי, אבל ככל הנראה משתמשים במעונים פחות יעילים/מהירים. קיצר, מה הביבליוגרפיה שלך?

B a n j o

New member
תראה

עד כמה שאני זוכר, קראתי את זה למען האמת באתר של STAR TREK (הרישמי) אז זה לא שהפלצתי את זה משום מקום. ולמה זה לא יכול היה לשנות את מהלך המלחמה ? אתה שוכח שהרומולנים עדיין לא משתמשים בוורפ אלא ב singularity וואט-אבר הזה שלהם אז יכול להיות שבתקופה ההיא עדיין הם טסו ב IMPULSE לפחות. אני גם לא בטח שהיה להם CLOAKING אז. וזה שהקלינגונים החזיקו בטכנולוגיה של טורפדות הפוטון לא אומרתשזה היה נגיש לאחרים. היחסים בין הקלינגונים לרומולנים היו די צוננים חוץ מהברית הקצרה שהם כרתו. והרי במלחמה בין בני-האדם לרומולנים היה שימוש בפצצות אטום, אז יכול להיות הטורפדות הפוטון כן היוו מיפנה, כי ידם של בני-האדם היתה על העליונה עם הנשק החזק יותר

sysiphus

New member
תראה, תשמע, תראה

מספר דברים. ראשית כל, ה-Edge של הרומיולאנים, מנגנון ההסוואה, נראה כבר בפרק של ENTERPRISE בו הם פוגשים את הרומיולאנים לראשונה. רגע היסטורי. אחלא. שנית, כפי שציינתי, הטכנולוגיה של טורפדות פוטון אינה בעיה, זו אותה טכנולוגיה שמפעילה את מנועי האנטרפרייז והיא קיימת כבר עכשיו. הפיצוץ כ"כ גדול שישמיד את הספינה יחד עם ספינת האויב. הקלינגונים משתמשים בה כי הם כנראה יכולים להגן על עצמם מפני הפיצוץ (בעזרת מגינים אני מניח, או כל מנגנון אחר שיגן על ספינתם מפני פיצוץ חיצוני אדיר). הז שלקלינגונים יש את הטכנולוגיה הזו לא אומר ש"רק להם" יש אותה, ולא צריך ברית בין הקלינגונים לאף אחד כדי להעביר אותה הלאה, במיוחד לא טכנולוגיה בסיסית של טורפדות פוטון. הטענה שלי לגבי זה שלא הגיוני שטורפדות פוטון הם הנשק ששינה את גורל המלחמה היא פשוטה, והנה היא... טורפדות פוטון הם לא "נשק Doomsday", נשק שיכול במכה אחת לשנות גורלה של מלחמה. זהו נשק טקטי, לא אסטרטגי, וכנשק טקטי, הוא לא שונה מכלי נשק אחרים, הוא רק יותר חזק ברמה או שתיים. זה כמו לומר שתת-מקלע יותר מהיר או יותר יעיל באחד הצדדים היה יכול לשנות את גורלה של מלחמת העולם השניה. כדי לשנות גורל מלחמה יש צורך בתהליכים הרבה יותר סבוכים, אלא אם מדובר בנשק שאין כדוגמתו ופצצת האטום היא דוגמא טובה, והיחידה שאני מכיר, לנושא זה. נושא אחד שאתה לחלוטין צודק בו, אך לא נראה לי הגיוני מבחינה טכנולוגית: נאמר ב-TOS שהרומיולאנים השתמשו אז עדיין במנועי Sublight, קרי לא במהירויות מעבר למהירות האור (FTL). במידה וזה נכון, זה הופך אותם לכמעט מטרות נייחות לספינות כדה"א, גם אם אלו מסוגלות לטוס ב-WARP 1-2 בלבד. המסע הרומיולאני לכדה"א שאמור להתרחש, היות והקרבות אמורים להגיע לשם, צריך לקחת להם עשרות שנים. כנראה שהתיאור הזה של sublight speeds היה לא-מלא ורלוונטי לנושא מסוים, אולי, למשל, לקרבות בלבד, שהתרחשו במהירויות sublight. אבל כולי תקווה שנראה בשנים הקרובות, ב-ENTERPRISE (זה יכול להיות גם אחלא סרט - התקיפה על כדה"א...)

B a n j o

New member
הההמממ......

בקשר לSUBLIGHT, אל תשכח שזה הופיע בTOS ושם עדיין לא ביססו את כל המושגים, אולי הכוונה הייתה לאימפולס ? או למשהו כמו WARP 1 והקרבות התרחשו בSUBLIGHT, לא ברור כל העיניין... אולי בהקשר לטורפדות, לרומולאנים לא היו עדיין מגינים ובני האדם הצליחו לפתח? הרי בפרק שהיה לפני שבועיים באנטרפרייז, הם התחילו לפתח את ה- FORCE FIELD... ואולי זה כן עזר להם כי לרומולנים ניגרמו נזקים גדולים ולבני האדם לא. זה כן יכול לשנות את המלחמה אם יש לך הגנה טובה יותר ונשק חזק יותר שגורם לנזק. תחשוב על הנזקים שהרומולנים ספגו, איך הם יכולים להילחם ככה? וקשה לי להאמין שהמלחמה תופיע בENT שכן היא מתרחשת בעוד בערך 10 שנים והסידרה הרי תהיה מקסימום 7, אז כנראה שיש מקום לסרט על זה
וד"א, לא ראיתי את הפרק של ENT עם הרומולנים, למה לא סימנת
?????

sysiphus

New member
עוד כמה דברים

זה שלא ביססו את כל המושגים עדיין מאחורי הקלעים ועשו בהם שימוש מסודר יצר אכן בלאגן on-screen ב-TOS, אבל עדיין מה שנאמר on-screen הוא קאנון, למשל שהאנטרפרייז שייכת לגוף שנקרא UESPA - United Earth Space Probe Agency, מה שהוסבר אח"כ כנראה כזרוע בתוך STARFLEET. כך או כך, warp 1 זו מהירות האור (או קצת-קצת-קצת מעל מהירות האור, כי רק האור יכול לנוע במהירות האור...). מהירות Sublight היא מהירות תת-אורית, זה יכול להיות בעזרת כל מנוע, מנוע impulse, מנוע חומר/אנטי-חומר קטן, מנוע אטומי או מנוע קיטור. בכל מקרה, לגבי חשיבותן של טורפדות הפוטון, נסכים שלא נסכים. לגבי המלחמה, זאת אמורה להתרחש בשנים 2156-2160, עם הקמת הפדרציה ב-2161, כשהסיבה העיקרית להקמתה היא יצירת גוש מדינות פדרטיבי בעל מנגנון הגנה משותף כנגד חזרה של התוקפנות הרומיולאנית או כל תוקפנות אזורית אחרת (סגנון NATO הייתי אומר). כך שמבחינת timeframe, אם הסדרה בכלל תצליח, יש מצב שנראה חלק מהמלחמה. אכן, המלחמה והקמת הפדרציה יוכלו להראות נהדר כסרטים. ומעבר - הם יכולים לעשות משהו "חדשני"... למה כל עונה בסדרה "חייבת" להיות שנה שלמה במציאות. למה לא יותר? מה זה משנה... ולגבי הפרק עם הרומיולאנים, מהפרקים הראשונים בעונה השניה אם איני טועה.

למעלה