שאלה

שאלה

שאלה לי אל מועצת חכמי הנדלן: מתווכת הראתה לי דירה שלא היתה בבעלותה. סתם דירה שבעל הבית תלה שלט "להשכרה". במידה ואשכור את הדירה, האם עלי לשלם עמלה? (כתובת הדירה לא הופיעה בטופס שחתמתי עליו). תודה!

דמי תיווך בהשכרה ...

בדרך כלל הדירות לא בבעלות המתווך, הוא רק מטפל במכירתן/השכרתן. אני משער שכוונתך שהדירה לא היתה במאגר של המתווכת. קרא מה כתוב בטופס שעליו חתמת הוא הסכם מחייב לכל דבר. אם התחייבת לשלם דמי תיווך רק לגבי דירות שרשומות בטופס אז לא יהיה עליך לשלם עמלה. אני מניח שלא כך הדבר, ומתאר לעצמי שהתחייבת לשלם למתווך בכל מקרה שתשכור דירה שהוא יראה לך. אם זה באמת כך - עליך לעמוד בהתחייבותך ולשלם (למרות שאתה בטח "אוכל" את עצמך שלא הגעת לדירה הנ"ל בכוחות עצמך).

ERA victory

New member
שלום גם לך השואל!

2 אפשרויות יש 1. אם הדירה רשומה בטופס הזמנת שירותי תיווך שעליו חתמת - עליך לשלם . 2. אם הדירה אינה רשומה בטופס הזמנת שירותי תיווך אתה לא משלם! אין כל קשר אם יש שלט של בעל הדירה או אין(פרט להרגשתך שיכולת לחסוך ) מהיכן אתה חושב מתוכים מגיעים לדירות? מפרסום בעיתון,באינטרנט,משלטים! נכון שהיום בעלי דירות בטרם צאתם לשוק נותנים את דירתם לטיפול ישר למשרד תיווך שפועל באיזור, אך תמיד ישנם בעלי דירות המנסים את כוחם לבד זכותם המלאה.וד"א אם המתווך הגיע איתך לדירה ובעל הדירה לא ידע שמתווך מביא את הלקוח יש בעיתיות מסוימת כי על כל בעל דירה להסכים שמתווך ייצג אותו מול הלקוחות וברגע שבעל הדירה הסכים הרי הכל כשר לפסח. בהצלחה

ראובן ... האם מקובל ...

האם בכלל מקובל או נדרש בחוק לרשום בטופס את כל הדירות שהמתווך מתכוון להראות ללקוח? זה נראה לי קצת תמוה. מפעם לפעם נוספות דירות. לא נראה לי הגיוני שהמתווך מוסיף לטופס כל דירה שהוא הולך להראות לשוכר.

ERA victory

New member
חובה על המתווך בכל יציאה עם לקוח

לרשום את פרטי הנכס אותו הם הולכים לראות !! ועל הלקוח לחתום! כל הוספת נכס לטופס מחויבת בחתימה או להסכמת הלקוח להוספה! אחרת על מה נדרוש דמי תיווך ? אם הלקוח לא חתם על הדירה אז ממי נדרוש דמי תיווך? ועל זה נאמר כבר שכל הזמנת שירותי תיווך חיבים להיות בכתב! גם המחיר המבוקש על הנכס חיב להיות רשום! דירה שלא רואים בסוף נמחקת מהטופס!

דו"ח מצב...

תודה לכל מי שענה לי. אני מבין שאני איכשהו כן יכול, אולי, להימנע מתשלום שכר-טרחה. אבל בינתיים החלטתי לא לקחת את הדירה הזאת ולהמשיך בחיפושים שלי אחרי דירת גג בת"א (עד 500$), אז אם מישהו יודע/מכיר/שמע - אשמח לקבל פרטים. ת-ו-ד-ה.

למעלה