שאלה

polekiko

New member
שאלה

האם שווה לבקר באמסטרדם- לונדון בתקופה של סוף פברואר? הייתי לא בדצמבר באמסטרדם והיה קפואאאאא.. אני מת לטוס, אבל השאלה היא האם כדאי?!?!?

polekiko

New member
הייתי בדצמבר האחרון..

אז מה אתה אומר, כדאי או לא כדאי בסוף פברואר??

אה!

אז אני אומרת ככה: יש הטוענים שפברואר הוא החודש הקר ביותר בשנה, למרות שדצמבר האחרון היה באמת קר... פברואר מתחיל מחר - אז נדע מחר. בינתיים יש מזג אויר חורפי (שלג, וכאלה..) עכשיו - במידה ואתה רוצה לגור בהולנד - קח בחשבון שהחורף מגיע כל שנה, כמו שעון, וגם הקיץ הוא לא מי יודע מה חם (למעט כמה ימים שבגלל היעדר המזגנים הם סיוט שגם ישראלי ממוצע לא מכיר), וצריך להתמודד עם הקור כל שנה מחדש. יש אתרים באינטרנט שנותנים נתונים של ממוצע רב שנתי בכלמיני מקומות בעולם - תנסה למצוא אותם דרך "גוגל"...

polekiko

New member
ובכל מקרה?...

תודה על הקישורים והכל,ף באמת תודה, אבל לא חידשת לי כלום, ועדיין השאלה היא האם כדאי לנסוע לטיול של כמה ימים עד שבוע (לא לגור, אני לפני צבא..)בסוף חודש פברואר?

little wave

New member
אז לגבי לונדון.....

SO FAR פברואר התחיל עם מזג אוויר קררררררררר. אני הייתי מציעה לך לחכות שבועיים ולעקוב אחרי התחזיות לפברואר בלונדון. או (אם יש סבלנות) להגיע לקראת אמצע מרץ תחילת אפריל - יותר בטוח וגם יותר נסבל מבחינת הקור. ולגבי כדאיות - אין כמו לונדון !!!!

איזה שרשור מנחם ../images/Emo10.gif אני מגיע עוד ש

שבוע בדיוק למסלול הזה,של אמסטרדם לונדון גרררררררררררררררררררררררר

blixgirl

New member
../images/Emo185.gifבגדים חמים../images/Emo183.gif

וקצת אומץ והכל יהיה בסדר...ביקור נעים!

polekiko

New member
תודה רבה על התגובות... ולתום נחמיאס

אני מקווה שיהיה בסדר כי אני מאוד נהנתי שם לפני חודשיים והיה קור איימים.. לתום נחמיאס, כשאתה חוזר בבקשה אם אתה יכול לעדכן אותי על מזג האויר(אני יודע שיש עידכונים באינטרנט, אבל אני מעדיף מישראלי שהיה שם עכשיו...) לאי מייל שלי [email protected] עדיף או לפה. תודה רבה..

י ש1

New member
כמו שאומרים השבדים:

אין מזג אוויר לא טוב, יש בגדים לא מתאימים.

polekiko

New member
../images/Emo13.gif תודה תום

דרך אגב, מתי אתה חוזר משם? (מתי אתה נוסע?) וליש1, לא הכי נוח לטייל במקום שקר בו כל כך, שצריך מיליון שכבות, כי לא נוח לטייל עם שכבות, בטח לא כשאתה עובר מקופישופ אחד למשנהו, או ממסעדה אחת למשנה, שבהם חום איימים מהמזגן, ואז צריך להוריד את ה30034578 שכבות שיש עלייך... תחשוב על זה, זה מנסיון... בדצמבר היה -8 מעלות בלילה בשבוע שאני הייתי, וזה קר מאוד לישראלי מצוי, אפילו אמרו לי ההולנדים האדיבים שלהולנדי המצוי זה קר מאוד! בתוך קופישופ או מסעדה סגורה כזו או אחרת, בערך 22 מעלות, תחשוב איזה באסה להכנס לקופישופ לבוש במלא שכבות, מהקפור שבחוץ, למכה פתאומית של 22 מעלות!! ולוקח לפחות 10 דקות להוריד אותם, ואז אחרי חצי שעה- שעה לשים אותם שוב, וככה 10 פעמים ביום... בכל מקרה, זה לא מה שיוריד אותי מאמסטרדם, כי אני מתגייס לקראת סוף מרץ ואין לי זמן לחכות למזג האויר שיתחמם...

מה, באמת?

אז בארצות אירופה הקרות, לא יוצאים מהבית? לא נכנסים ויוצאים מחנויות/מסעדות/קופישופס? זה לא נורא כ"כ ברגע שמתרגלים. אגב הנה טיפ - איך לפתור את בעית ההתפשטות: סוודר אחד -שמתאים לבילוי בתוך מקום ממוזג ומעיל אחד - חם במיוחד. כפפות, צעיף וכובע צמר. פברואר התחיל בחגיגת שלג! ומינוס נחמד. ו..... עדיין לא מצדיק חימום בבית... מתרגלים

polekiko

New member
חבל מוקצף, אני מסביר לך שדיברתי

עם הולנדים והם אמרו שזה סיוט.. וחוץ מזה, אני הסתובבתי באמסטרדם עם 3-4 סוודרים+מעיל מחמם מאוד+כפפות+ צעיף לצוואר וצעיף לפנים(שנרדמו מרוב הקור)+כובע צמר שמחמם גם ת'אוזניים+געטקעס אחד או אפילו שניים+ 2-3 זוגות גרביים ועדיין היה לי קר, אפילו שזה נשמע לך הגזמה... היה פשוט קור בלתי יתואר... והייתה גם רוח מאוד חזקה, וזה מה שבעצם היה הכי מקפיא... אגב, מאיפה אתה? כמה פעמים/זמן היית באמסטרדם?(או שאולי אתה גר שם...?)

3 וחצי שנים פה.

ואתה, ידידי, כנראה סובל מקור באופן מיוחד... פברואר זה לא בשבילך... (אגב - חלק מהתקופה שאני פה, חייתי במקום שהוא עוד קצת יותר קר מאמסטרדם, כי הוא קטן יותר. לדוגמא: שלג יורד באמסטרדם הוא נמס אחרי יומיים בהורן - התעלות קופאות לרמת החל קה בטוחה עליהן, והשלג יושב למעלה משבוע....

אני חושב שאני אסתדר עם הקור,אני מת

גייס בתחילת מרץ,אז לי בכלל אין זמן לבזבז,מאידך,אני גם לא פוחד מהקור,כי הייתי בסקי השנה,לא סבלתי במיוחד,אבל שם התלבשנו יותר מתאים לסקי..טוב...העניין הוא-שקור זה לא מה שיעצור אותי
את הגיבוש שלי ליחידה קרבית של חיל הים עשיתי שנה שעברה בפברואר,ביליתי שעות בקור בים,מאז מנגנון הקור חום שלי קצת נדפק

polekiko

New member
תום, מה התאריך שלך?

אני 24 למרץ.. מתי אתה טס לאמסטרדם??? ואגב, אולי באמת אני סובל מעודף קור אבל כמו שאמרתי גם אותי זה לא יעצור כי אמסטרדם היא פשוט מ-ה-מ-מ-ת!!!!!!!!!!! אני רוצה גם קצת לונדון, איך מגיעים ללונדון מאמסטרדם בהכי זול? ולחלב מוקצף, לא הבנתי, אתה גר באמסטרדם 3 וחצי שנים או בארץ???

למעלה