שאלה

הלדין

New member
שאלה

האם התגית ´דו´ אצל אבירים מקבילה ל-´דה´ אצל לורדים כמו בלנסלוט דו לאק? (אני לא מתמצא בהגדרות הלשוניות. סלחו לי אם אני משתמש במושג הלא נכון.) האם ידוע לכם על מילון "עברית-לטינית-עברית"? ואם לא, אולי תואילו לומר לי מה פשר השם "ולאריוס"? העניין שלי בשם צמח בעקבות קריאה בששאוש"ק(המוכרת לחלק ממכם, בוודאי) בעקבות הוואלריאנים. ואגב, האם ידוע לכם מה בדיוק פשר השם ארתור?

hastings

New member
ארתור וואלריוס

ארתור ARTHUR m English, Welsh Mythology Pronounced: AR-thur The meaning of this name is unknown. It could be derived from Celtic art "bear" combined with viros "man", or it could be related to Irish art "stone". Alternatively it could be related to an obscure Roman family name Artorius. Arthur is the name of the central character in Arthurian legend, a 6th-century king of the Britons who presided over the knights of the Round Table. He may or may not have been an actual person. יש אתר בשם behindthename.com ששם תוכל למצוא תשובות לשאלות כאלה. ואלריוס (מאותו מקום) VALERIUS m Ancient Roman Pronounced: va-LER-ee-us Roman family name which was derived from Latin valere "to be strong". This was the name of several early saints. יש שני ואלריוס מפורסמים יחסית. האחד היה משורר במאה הראשונה לפני הספירה 0גאויס ואלריוס קאטולוס), והשני היה אחר הקונסולים הראשונים במאה השביעית לפנה"ס.

קוכולין

New member
הניחוש שלי הוא

שמדובר בהטייה גרמנית או אנגלו סכסונית עתיקה למילית "דה", שמקבילה גם ל"אוף", "ואן", ו-"פון", ומשמעותה פשוט "מ". היינו, רודולף פון גרסדורף, משמעו פשוט- רודולף מגרסדורף, אציל שמוצאו הוא מאותו הכפר. כנ"ל עם התואר "דה" (צרפתית), ו-"ואן" (הולנדית). לדעתי ה-"דו" שתיארת היא פשוט הטייה אחרת של אותה המילית.

הלדין

New member
נכון

השאלה בקשר ל-"דו" הייתה קשורה יותר לפן הסוציו-אקונומי שלו. לפי המקורות שלי(טוב, "לאחר עשרים שנה" נחשב למקור?) פורטוס נקרא גם דו ואלון אבל הוא אינו אציל(או לפחות בארון). באיזה נסיבות זה "דו" ובאיזה נסיבות זה "דה"? (אם האיש הוא אציל זוטר, ההטייה הוא "דו". אם האיש הוא אציל גבוה ממעלת ברון ומעלה ההטייה היא "דה", נכון?)

RSW

New member
מבחינה זו

אני לא יודע. אני יודע רק מבחינה יותר תחבירית...

מעניין, עמדתי להביא את אותה הדוגמא.

אגב, פורתוס הוא אציל - "בני אצילים עם פגיון ארוך וארנק ריק", כמו שאומר מזריין. הוא לא ברון, מכיוון שחלקת האדמה שירש אינה ברונות, אבל אציל הוא בהחלט כן.

למעלה