שאלה..

AeroPeek

New member
שאלה..

אני לא מבקש לדעת איך - כי אני משער שזה נגד חוקי הפורום, אבל כן או לא יספיק.
יש אפשרות לדעת מה ה-IP של מישהו שיש לו FIREWALL, ואני מדבר איתו באיסיקיו? עוד שאלה - כנ"ל לגבי חוקי הפורום, האם יש אפשרות לשתול במחשב של מישהו דרך האינטרנט כמובן קובץ מסויים בלי שהוא ירגיש במיקום שאני אבחר? תודה מראש.
 

uzi2

Active member
השאלות בהחלט לגיטימיות

לגבי השאלה הראשונה: בין אם אפשר ובין אם אי אפשר, זה לא קשור להמצאותו של פיירוול. לפחות לא פיירוול אישי. השאלה היא רק איזו אינפורמציה מועברת ע"י תוכנת ה- ICQ שלך. ככלל, בעת התחברות ישירה (למשל ICQ chat) ההתחברות היא באופן ישיר ממחשב למחשב, ולכן כל מחשב חייב לדעת את ה- IP של המחשב האחר על מנת לתקשר איתו. אפשר לראות את התקשורות או דרך הפקודה netstat -an (שאפשר להקיש מתוך חלון DOS ובהרבה מקרים גם דרך start/run). אפשר לראות את זה באופן יותר מפורט, למשל דרך TDIMON שאפשר להוריד מ- sysinternals. בחר שם ב- utilities בהתאם למערכת ההפעלה שלך ושם TDIMON. לגבי השאלה השניה, התשובה היא שככלל אפשר, תוך שימוש בחורי אבטחה בתוכנות, בשגיאות קונפיגורציה של המחשב/תוכנות, או בתמימותו של משתמש על אותו מחשב, אבל אם אותו האדם מגן על המחשב שלו בצורה טובה, אז זה מאוד מאוד קשה. זה לא רק עניין של חוקי הפורום. פשוט אני מאמין שזה לא יפה לחדור או להחדיר למחשב של מישהו אחר תוכנה ללא הסכמתו.
 

AeroPeek

New member
תודה ../images/Emo13.gif

שמחתי לראות שהגבת, לגבי השאלה הראשונה - תודה, אני אבדוק את התוכנה ואראה אם היא מתאימה לי. ד"א, ב- TVPView אני רואה את הפורט שדרכו יש לי תקשורת עם אותו אדם, אך IP לא מוצג, במקום יש 0.0.0.0 . לגבי השאלה השניה - אני אבין אם תתנגד, אבל אשמח אם ץזרוק לי כמה מילות מפתח או לולאות לחיפוש בגוגל או מנוע חיפוש אחר בכלל. (שוב, אין תורך לזכיר... אני מכיר
) תודה
 

AeroPeek

New member
TVPView צ"ל TCPView כמובן

וגם ץזרוק צ"ל תזרוק...
זה מקובל! אלה אותיות שכנות!
 
למעלה