שאלה

limori

New member
שאלה

בשבוע שעבר רשמנו את רואי לכיתה א´ - איזה התרגשות... בכל אופן התבקשנו לענות על שאלון שלקח לי ולדיויד בערך שעה לענות עליו. המון שאלות על אופי על התנהגות על דרך החינוך בבית, על עונשים כן ולא ונימוקים כמובן, על הציפיה שלנו מהילד על סדר היום בבית על דברים שאנחנו אוהבים לעשות יחד וכו..וכו... אני חושבת שאחרי שהמורה שלו תקרא את המגילה שכתבנו היא תכיר אותו מצוין. אבל היו שתי שאלות שמענין אותי לדעת מה אתן הייתן כותבות: THE EXPECTATIONS I HAVE FOR MY CHILD´S EDUCATION ARE? והשאלה השניה - I FEEL THAT MY ROLE AS A PARENT IN MY CHILD´S EDUCATION´ IS.....

לאה_מ

New member
ברכות על השלב החדש בחייכם ../images/Emo39.gif

אני לא בטוחה שהייתי יכולה לענות על השאלה לגבי הציפיות שלי מהחינוך של ילדי - נראה לי שהתשובה שלי היתה מפחידה כל מנהלת
. מכל מקום, מכיוון שכגובה הציפיות כך גודל האכזבות, לצערי האכזבה שלי ממערכת החינוך בישראל גדולה ועמוקה מאד. אם הייתי צריכה לתמצת את ציפיותי ממערכת החינוך במשפטים בודדים, אלה המשפטים שעולים לי בראש בשליפה מהשרוול:
שלא ידכאו את הסקרנות הטבעית של ילדי (ואם אפשר - שיעודדו אותה!).
שלא ינסו לתת להם תשובות, אלא יאפשרו להם לשאול.
שיתנו להם גישה לערוצי מידע שונים ויכולת טובה להשתמש בהם.
שיאפשרו להם להתנסות.
שיתנו להם לבחור במה שמעניין אותם, ולא יכפו עליהם את מה שלא מעניין אותם.
המורה לא חייב להיות בעל ידע, אבל חייב להיות סקרן ותאב דעת.
המורה לא חייב להיות בעל ידע, אבל חייב להיות בעל ערכים ומוסר.
שיפתחו לא רק את הידע שלהם אלא גם את הרגש.
שלא ימדדו אותם בציונים.
שלא יבחנו את הידע שלהם.
שיתנו להם לשחק.
שיתנו להם לעשות כלום.
שישימו דגש על הצד החברתי, ועל פיתוח מיומנויות חברתיות (כגון יישוב סכסוכים בדרכי שלום).
שיאפשרו להם לבטא את עצמם ואת הרגשות שלהם. עכשיו ברור למה אני כל כך מאוכזבת? היום, כשאני בשנתי הרביעית כהורה לילד בבית ספר ממלכתי, הייתי מסתפקת בכך שלא יהרסו את התכונות הטבעיות הטבועות בו. לצערי, גם על זה אי אפשר לסמוך.
לגבי תפקידי כהורה - אני סומכת ידי על כל מה שכתבתי לעיל לגבי ציפיותי מבית הספר - אני עושה כל שביכלתי כדי לקיים את זה עבור ילדי. בנוסף, אני חושבת, שגם בנסיבות הקיימות במערכת החינוך שלנו, תפקידי כהורה הוא בעיקר לחזק את ילדי, לתמוך בהם, לאהוב אותם. מכיוון שבית הספר לא ממלא אף אחת מהציפיות שפירטתי לעיל, אני לוקחת על עצמי את כולן - לא בכל הסעיפים האלה אני מוכשרת, ולא תמיד יש לי אותה השפעה שיש לבית הספר. טוב שלא נתנו לנו שאלון כזה כשרשמתי את עומר ושירה לבית הספר...

ניתמר

New member
אם אפשר פרטים...

מאוד מעניין אותי לדעת איפה נשאלתם כל כך הרבה שאלות על הילד. אנא פרטי. תודה

2horim

New member
לאה אוהו...אם היית גרה כאן אני

מבטיחה לך שהיית רושמת את עומר לבית הספר של רואי. אני כעקרון מבקרת שם כמעט כל שבוע (למרות שרואי עדיין לא תלמיד שם) הענין הוא שאנ יכל כך פוחדת שידכאו לו את הסקרנות, זה מלחיץ אותי כל כך שפתאם הוא ישב בכיתה עם 24 תלמידים (זה המקסימום ) ולא יהיה לאף אחד זמן או חשק או רצון לענות לו. לשמחתי ככל הניראה מנהלת בית הספר תהיה המורה של ילדי כיתה א´ וזה משמח אותי מאד כי היא מדהימה. גם דיויד וגם אני אהבנו אותה מאד. ועוד דבר שלדעתי יהיה נחמד לרואי רוב התלמידים הם זרים - כלומר יש 2 תלמידות אחת מהולנד ואחת משויץ ויש 3 תלמידים אחד מגרמניה אחד מבלגיה ואחד מספרד. כולם דוברים את שפת האם פלוס אנגלית וספרדית וניראה לי שיכול להיות להם ממש קיבוץ גלויות מעניין. אני שואלת שאלות את ההורים אני יושבת עם המזכירה אני בהפסקות יושבת עם הילדים אני משוחחת המון עם המורות, בכל פעם מחדש אני נלהבת יותר ויותר. המון ממה שכתבת ניראה לי שהן שמו להם למטרה ואני מקוה שלא כגודל הציפיות כך גודל האכזבות. חבל שאני לא יכולה להראות לך את חוברת האינפורמציה שקיבלנו אני אנסה אולי לצרוב. ולניתמר - בית הספר שאני מדברת עליו הוא לא בישראל. מצטערת.

למעלה