שאלה...

שאלה...

בניתם במשך הרבה מאד זמן פעולה מושקעת וכיפית. פירסמתם אותה בצורה מאד אגרסיבית(כולל לעבור בין כ-ל הבתים של החניכים), וביום הפעולה מגיעים 13 חניכים אבל בלי הדבר שהם התבקשו להביא(בשביל הפעולה ביקשנו מהם להביא תמונה שלהם מהילדות ותמונה עדכנית), מה הייתם עושים עם החניכים?

וואי יש לי ד-ג´-וו!!

מעניין, גם לי זה קרה..... רק ששכחת לציין פרט אחד מאוד חשוב שהם באו,אבל שיחקו בבייבלייד ספינרס (אלה מהתפוצ´יפס) ולא הקשיבו לנו בכלל... והייתה לי ממש בעיה- לא נדבר על זה שלא הרגשתי כל כך טוב, והמצב רוח שלי על הפנים... זו הייתה פעולה שממש השקעתי וכל כך רציתי לעשות וממש התאכזבתי.... בכל מקרה... מצד אחד רציתי ללכת זה מדהים שהם היו כל כך שקועים.... לא משנה, בכל אופן מצד אחד פשוט היה בא לי ללכת כי כאילו ממש התעצבנתי, למרות שידעתי שזה לא הדבר הכי נכון לעשות, ושגם זה יפגע באנשים שכן באו להנות, אבל מצד שני הייתי כל כך עקשנית בגלל שממש נפגעתי.... בכל אופן זה ממש מעצבן... מה אתם חושבים?? ומורני, סליחה שהייתי מגעילה, אבל ההודעה הזו בדיוק מסבירה הכל... "והעיקר והעיקר, לא לפחד, לא לפחד כלל....."

זה לא בדיוק מה שהיה...

מורו´ש... הגזמת קצת... אז היו קטעים שהם שיחקו והיו בעולם שלהם,אבל מצד שני האילתור עבד וחלק גדול מהזמן הם שיתפו איתנו פעולה... מה אתם חושבים שצריך לעשות? להשאיר אותם לשחק וללכת? או לנסות לשחק איתם או להפעיל אותם בכל זאת?

kedeman

New member
לנסות להפעיל אותם

אני מבין שזה גם מה שעשיתם אילתור של על הרגע ולנסות לעבוד עם מה שיש זה הכי טוב שאפשר קודם כל - אני לא יודע כמה חניכים מגיעים לך בדרך כלל, אם הגיעו הרבה יחסית אתה חייב היית לגרום להם לרצות לחזור ולכן כן להפעיל אותם (אם באו מעט - כדי שהם ידברו על זה בבית ספר. מומלץ לשלב עם הגעה לבית ספר שלהם כדי לשאול את אלה שהיו כמה כייף היה להם בפעולה מול כאלה שלא היו - עובד מצויין כדי להביא הרבה חניכים לפעולות הבאות. מנסיון) חוצמזה כי אין מה לעשות זה מה שיש ועם זה צריך לנצח עם מה שיש לך תאלץ להוציא פעולה כמה שיותר טובה דעתי אז מה עשיתם? מה ואיך היה בסוף?

מה עשינו...

אנחנו ניסינו בכל זאת להפעיל אותם... וזה כולל את כל המחקים האפשריים שהיו לי ולה באותו הרגע בראש... אני חושה שבסופו של דבר ביב בסדר, אבל היא יצאה די מבואסת בגלל שהיא השקיעה המון בפעולה ההיא. אולי אני כבר לא מתאכזב כי אני כבר מכיר את החניכים הרבה זמן, ואולי כי למדתי לא לקחת דברים כאלו אישית-0 כי החניכים לא שמים לב לדברים "הקטנים" האלו...

לא...

אני יודע את התשובה שלי, ואני יודע גם מה עשיתי, אני רק בודק אם למישהו יש רעיונות יותר מקוריים או פתרון שאני(למרות נסיוני הרב) לא חשבתי עליו...

זה נורא קשה לענות על השאלה ככה

באיזה גיל הם? כמה שנים הם כבר מודרכים? כמה שנים אתם מדריכים אותם? הם מגובשים? בעקרון עם קבוצה לא מגובשת לדעתי אין טעם לעשות להם שום פעילות ערכית, עד שהם יתגבשו, כי זה כמעט בלתי אפשרי להעביר פעילות טובה לקבוצה שהיא לא מגובשת. כדוגמא אפשר לראות את הקבוצה שאני הדרכתי שנה שעברה, הם היו ז´ וח´ וזאת הייתה השנה הראשונה של הפעילות שלהם (מה לעשות, לא הייתה פעילות במושב הרבה שנים) בתחילת הפעולות הגיעו לי 3 לכל פעולה וגם הם הפריעו, במשך חצי שנה כמעט, עבדנו כמעט ורק על הגיבוש שלהם. ובסוף השנה כבר היו 13 חניכים קבועים. והשנה כשכבר שני מדריכים אחרים מדריכים אותם המספרים ממשיכים לעלות והם כבר בסביבות 16 חניכים קבועים. בקיצור, מה הנקודה שלי... חשוב לגבש את הקבוצה הרבה לפני שמעבירים להם פעילויות חודש ארגון/סובלנות/יחיד וחברה וכו´

תשובות לשאלותייך.....

החניכים בכיתות ה-ו (יש רק חניך אחד או שניים מ-ה´...) הם מודרכים מכיתה ד´ (ע"י מורן...) אני שנה ראשונה מדריכה אותם ומורן שנה שניה, והם די מגובשים בתוך עצמם אבל בקבוצה לא ממש... לא יודעת איך להסביר לך...

מור, תגבשו אותם כקבוצה

כמה שזה נשמע לאנשים אולי לא נכון ואולי אנשים יתנגדו לעניין, אבל תעשו להם כיף, תעזבו את הערכים בצד לכמה זמן ותעבדו על הגיבוש. והם אוהבים בייבלייד, אז תלכו עם הזרם, תציעו להם לארגן תחרות בייבלייד מושבית, תתנו להם אחריות. תתנו להם להרגיש שהם עושים משהו

הקטע הוא ש....

מתחילת השנה נראה לי לא היו להם פעולות ערכיות, וכל הפעולות שהכנו זה רק פעולות כיף, חוץ מאחת שעשינו עם שוקולד וערכים לקראת החג מעלות אבל זהו.... הפעולה שהייתה צריכה להיות לא קשורה בכלל לערכים, היא הייתה פעולת ילדות שהייתה צריכה לגבש אותם אבל הם לא שמים עלינו בכלל!!! אבל אתה יודע, נתת רעיון טוב, אני אחשוב על מה שאמרת... :) תודה...

קשתונה

New member
או מאלתרים פעולה אחרת...

או שולחים אותם להביא... וכמובן שעושים להם שיחה רצינית על הזמן שאתם משקיעים וזה שהם צריכים להעריך את זה ואם הם החליטו להיות חלק מהתנועה הם צריכים להבין שהם צריכים לפעמים גם לתת משהו מעצמם ולא כל הפעולה בנויה על המדריכים

אילתרנו... (מורן אלתר יותר נכון..)

וניסינו לשלוח אותם להביא, ואפילו מורן הציע לקחת אותם עם האוטו... אתם לא יודעים איזה מבאס זה, והם אפילו לא התייחסו!!! והם לא שמים עלינו ז*&! הם ממשיכים לשחק בבייבלייד!

הייתה שיחה!!!

גם שיחה הייתה!!! ובה אמרתי להם כמה "השקענו"(למרות שת´אמת מור הכינה את הפעולה הזאת לבד...), וכמה הם איכזבו אותנו, ואני מאמין שרובם הבין כמה הם היו "טיפשים"...

just stav

New member
שוב מצב מוכר...

זה קרה לי לא פעם ולא פעמיים שנה שעברה. בפעם הראשונה אילתרתי פעולה ועשיתי להם שיחה על העניין וככה גם בפעם השניה ואבל אז זה קרה שוב אז אמרתי להם ההפסד כולו שלכם והלכתי. ככה הם הבינו שההתנהגות שלהם לא בסדר. הם אפילו התנצלו.

ויצמן j

New member
גל יא ג´עלולה...

יונת היא מגלבוע!!!! היא לא ערסית:))))) (ציניות- המון אנשים מבינים אותי לא נכון אז שלא יהיו אי הבנות)

למעלה