שאלה:

• פותח הנושא sy15
  • פורסם בתאריך

sy15

New member
שאלה:

הרי נכון שאין אף תוכנה שתתן לך הגנה 100 אחוז? כמובן שלא,הרי האקרים חזקים גם אם תהיה לך את התוכנה יצליחו לפרוץ לך למחשב,אז בשביל מה צריך פיירוול הרי מה זה יכול לעזור הרי במילא יצליחו לפרוץ אותה? תודה

לינק

New member
נכון שאף ../images/Emo82.gif לא מוגן ב100% מגנבים

אבל זה לא אומר שצריך להשאיר את הדלת פתוחה, צריך לפחות פלדלת בכניסה. פיירוולים מגנים מנסיונות של האקרים לפרוץ, מאפשרים לך להיות במצב stealth ככה שעקרונית לא יודעים שאתה מחובר לאינטרנט, מווסתים לך את ההתקשרות לאינטרנט (מה שטוב נגד כל מיני תוכנות שבכלל לא ידעת שיש לך), מספקים הגנה מסויימת מפני וירוסים שמגיעים במייל, מונעים מהמחשב שלך לנדב מידע לאתר שאתה מתחבר אליו, מאפשרים לחסום פרסומות וחלונות קופצים ועוד. כל זה נכון לפחות לגבי ZoneAlarm שלי, ככה שאפשר לראות שזה יותר מסתם פיירוול. בכלל, אם לא הסתכסכת עם האקר מסויים קשה לי להאמין שמישהו ינסה להשקיע מאמצים אדירים לחדור למחשב שלך, אבל אם הוא פרוץ מההתחלה אז חבל על המחשב.

האקינג

New member
הממ...

אם הסתכסכת עם מישהו שמבין, זה לא מאמצים אדירים להכנס לך למחשב. זה די פשוט גם אם יש לך תוכנות הגנה.

לינק

New member
זה כבר נושא אחר

אבל ... איך הוא בדיוק מוצא את המחשב שלך באינטרנט ? לא קל. ותמיד אפשר להתנתק מהאינטרנט עד חלוף זעם

האקינג

New member
נו, באמת...

יש לך אימייל, לא? זה מספיק בהחלט (כמו כל קצה חוט אחר).

uzi2

Active member
אין ספק שאתה יכול להקשות על

אין ספק שאתה יכול להקשות מאוד על מישהו שרוצה לפרוץ לך (גם אם הוא ברמה מקצועית גבוהה מאוד), אבל המחיר של זה מבחינת הנוחיות שלך הוא גם גדול מאוד. אין אבטחה של 100 אחוז. זה לא סתם שבמאמר שלי על הגנה למחשב ביתי, רשמתי את ההגנה על המחשב מחולקת לפי דרגות של פרנואידיות, וללא רשימת המלצות סגורה. מדיניות האבטחה הטובה ביותר היא לא זו שנותנת את האבטחה הטובה ביותר, אלא זו שמציעה את האיזון הטוב ביותר בין אבטחה, שימושיות, ונוחיות שימוש, וזה משתנה מאדם לאדם וממחשב למחשב. למרבית האנשים האויבים היחידים הם כל מיני ילדוני סקריפטים וכן כל מיני וירוסים ותולעים. וכנגד אלו יש אמצעים טובים מאוד, כך שאתה בהחלט צודק, שגם אם ניתן לפרוץ לדירה שמוגנת עם דלת פלדה, זה לא אומר שצריך לוותר על זה. כמו-כן יש גם את השאלה של מידת הנזק שתגרם לך אם יפרץ לך המחשב. בהרבה מקרים לא שווה להגביל ולסרבל באופן משמעותי את השימוש היומיומי שלך במחשב רק על מנת שאם אי פעם תיתקל בפורץ שרמתו המקצועית גבוהה, אז הסיכויים שלו לפרוץ עדיין יהיו נמוכים.

למעלה