שאלה..

Cowboy Bebop

New member
שאלה..

ברומח הדרקון, יש את היצורים שקוראים להם בעברית "דרגון" ברבים "דרגונים". אבל באנגלית "דרגון" זה דרקון. אז איך קוראים לדרקונים\דרגונים

יש לי שאלה אחרת

למה שאלה על ספרות (אמנם קלוקלת) פנטסיה נשאלת כאן ולא בפורום מד"ב ופנטסיה?

ד ג י

New member
או בפורום רומח הדרקון

בכל מקרה התשובה היא drconain או משהו כזה לך תשאל בפורום רומח הדרקון מתחת לכותרת "תרבות ואומנות"

DDN

New member
למה אתם מגרשים את הבנ´אדם?

השאלה לגיטימית, אפילו שהיא פה, כי רומח הדרקון זה קודם כל מערכת משחק של AD&D. והשם הוא DRACONIAN.

EverMan

New member
בDND היצורים האלה הם

dragon kin. או צאצאי דרקון... או שילוב של דרקון עם אדם ...

Cowboy Bebop

New member
קודם כל-

תודה על התמיכה
ועל הגירוש
. אח"כ כל- אז זה אומר שהם "חצי-דרקון", במילים אחרות? ואם כבר בתאוריה, אם הוא החצי הדרקוני הוא דרקון זהב, כסף וכדומה, זה אומר שהוא טוב ה"דרגון" וניתן לבחירה. ואם כבר אולי גם עם הוא לא טוב..
. מגניב

Ferenheit

New member
דרקונים ודרגונים

אז ככה: 1. ברומח הדרקון מופיעים הדרקונים הרגילים שכולנו מכירים ואוהבים. מסופר שאלת הרשע טאקיזיס השחיתה את ביצי הדרקונים הטובים (והטובים בלבד). מכל ביצה מושחתת כזאת בקעו, במקום דרקוני הזהב, הכסף, הפליז, הנחושת, והארד הצעירים, יצורים לטאיים דמויי-אדם שנקראו Draconians. ישנם כמה סוגים של היצורים האלה: באאז, בוזאק, קפאק וכו´ - כל אחד מהם בקע מסוג אחד של ביצת דרקון טוב. כל היצורים מרושעים, אבל יש להם השקפות שונות על ציר הסדר-תוהו. 2. עכשיו לעניין התרגום לעברית: כל הסיפור הוא שבעברית מתרגמים דרקון [באנגלית נשמע כמו דרגון] והמתרגים, בשליפה די נחמדה, לטעמי, החליט שלדמויי האדם הלטאיים (זוכרים, את סעיף מס´ 1 ? מה זאת אומרת "לא" הוא ממש כאן !!! שתי שורות למעלה ! נו באמת) יקראו דרגון [באנגלית דרקוני]. 3. לא, הם לא חצי-דרקונים בכלל. חצי-דרקון מרמז קודם כל על חצי אדם וחצי דרקון וזה לא המצב בכלל. בדרגונים נוצרו מביצי דרקונים ואלא אם היה איזה משהו שנקצץ מהספרים בגלל שהוא היה פורנוגרפי מדי.. טוב.. מה לעשות. חצי-דרקון במהדורה השלישית הוא, דרך אגב, טמפלייט (עדיין לא תורגם לדעתי). תודה ושלום.

רמץ

New member
אולי זה הזמן לבקש להשאיר את התרגום

As is (דהיינו - דרגונים) לפני שיתחילו פה רעיונות אחרים כמו דרקוניונים או בני-דרקון או איזשהו סוג של עברות מצמרר אחר...
ובעניין הפורנוגרפיה - אם אני זוכר נכון, מדובר על "טקס אפל של קוסמים וכוהנים אפלים אשר קיטיארה אות-מטר נכחה בו" - זה לא יכול להיות תמים מדי...

Errr...

אוף איתכם. מרגישה בורה ונבערת... בקיצור, למישהו (עדיף לאחד מהאנשים שרואים אותי לעיתים תדירות יותר מאחרים) יש את הספרים האלה להשאיל לי? אנגלית זה טוב, עברית אף יותר...

DDN

New member
רומח הדרקון?

יש לי את השלישיה הראשונה והרביעי שמסכם. אבל קודם תחזירי לי את "מרשעת"

Ferenheit

New member
מרשעת לא שייך לננסק ?

או אולי יש שני עותקים ? בכל מקרה בקשר לתרגום, עדיין לא הוציאו במהדורה שלישית ספר של רומח הדרקון ככה שלא נראה לי שצפוי שיתרגמו ספר כזה, ובכל מקרה, וויזרדס הודיעו שהעולם היחיד הנתמך שלהם יהיה ממלכות נשכחות (ואז באה התחרות המפורסמת) ואם כבר יתורגם משהו אז זה יהיה זה לדעתי אין על מה לדבר כרגע.

Ferenheit

New member
אני לא מאמין, 2 עותקים של אותו ספר

אתה חושב ששתיהם אמיתיים או שזה כמו הנקרומוניקון.

רמץ

New member
אני מקדים תרופה למכה ../images/Emo184.gif

בבוא העת תצא מהדורה של אסופת מפלצות שתכלול דרגונים...

אוי... נכון נכון נכון...

כמה פעמים אני יכולה להגיד לכם לא להביא לי ספרים כשאין לי זמן לקרוא??? אל תדאג, אני מביאה את זה לפגישה הקרובה (מתי שהיא לא תהיה), אלא אם כן אני אראה אותך קודם. מבטיחה להתחיל לקרוא אותו מיד אחרי הבגרות. מקסימום, אם יש לננסק עותק, אני אחזיר לך את שלך ואשדוד אותו.. היהי...

למעלה