שאלה...

שאלה...

אז ככה... אני בת 13 וחצי וצמחונית כבר מגיל מאוד צעיר{3 בערך} אני ממש רוצה להתחיל להיות טבעונית הבעיה היא אמא שלי,שלא מרשה וגם שאני לא יודעת אם זה עד כדי כך בריא וגם אם כדאי בגיל כזה...

לי הייתה אותה בעיה

א. זה בריא בכל גיל, אם אוכלים את הדברים הנכונים ב. אני הלכתי לתזונאית שהסבירה לי מה צריך לאכות, כשחזרנו הביתה ההורים שלי אמרו לי שאין סיכוי שמתחילים עם כל הבלאגן הזה של לקנות דברים מיוחדים ושאני אוכל גבינות וביצים, נקודה! כל מה שאמרתי זה שאין סיכוי שאני נוגע בגבינה. ושיהיה לי יותר קל להתעמת איתם מאשר עם העקרונות שלי. אז הלכתי לחדר ועוד באותו היום הם הסכימו שאני אהיה טבעוני. כל השאלה היא עד כמה את מוכנה למרוד באמא שלך, אני בטוח שאם תגידי לה חד משמעית שאת לא נוגעת יותר בגבינות היא אולי תנסה קצת להתווכח אבל בסוף תסכים. כדי לך גם ללכת לתזונאי שתומך בטבעונות בשביל לשכנע את אמא שלך

Neta558

New member
כמה הצעות

ראשית, מומלץ לבקש מההורים ללכת לתזונאי כדי להתיעץ. לתזונאי מומלץ להגיע מוכנים מבחינת ידע, כי לא תמיד התזונאי מודע למאפינים השונים של תזונה טבעונית. בנושא המידע יוכלו לעזור לך כאן בפורום, ואת מוזמנת גם לקרוא קצת במאמרים (קטגורית תזונה-בדיוק עלה מאמר חדש ומקיף של דורון-מומלץ!). אם תראי רצינות בהתיעצות עם תזונאי, אני בטוחה שזה כבר יעזור להרגיע את ההורים שלך, וגם יאפשר להם לקבל עוד מידע על תזונה טבעונית. בכלל, רצינות ומידע זה חלק חשוב בענין. בידקי מהן החששות של ההורים שלך, וחפשי תשובות עבורם לכל אותם נושאים. יתכן, כמובן, שזה לא יעזור. במקרה כזה את יכולה למרוד ולהתעמת איתם (שזה לא תמיד מומלץ, ולא נעים...), את יכולה לוותר (שזה גם לא נעים כל כך...) ואת יכולה לנסות להגיע איתם לפשרה. למשל-לעבור לטבעונות בהדרגה, ולהתחיב לבדיקות דם כדי להראות שאת שומרת על תזונה נכונה (אם את צמחונית כל כך הרבה זמן, אני מניחה שאת גם ככה עושה בדיקות מדי פעם). את מוזמנת גם לקרוא את המאמרים "אמא אבא, מהיום אני לא אוכלת בשר" ו"שלום בית סביב השולחן", שניהם נמצאים במאמרים בקטגורית מידע שימושי, בתקוה שהם באמת יהיו לך שימושיים... בכל מקרה, בהצלחה, נטע

דורון ק

New member
אההה

נושא ה"לא מרשה"-חוסר ידע(נטע-נראה לי צריך לשים שאלה כזאת ב-FAQ). טוב-אז כמה מילים בנוסף לתשובות המצוינות שכבר קיבלת פה: תנסי להסתכל על הדברים מהפרספקטיבה שלה. כלומר-היא לא יודעת איך אפשר לקיים תזונה נאותה בלי בשר,ביצים,חלב וכו´-וניתן להבין את זה מאחר שהמיתוסים בחברה המערבית בעניין הם עצומים וכולם כמעט "גודלים" עליהם. אז תעשי קצת עבודה: -קחי ספר וכו´ שמפרט את מרכיבי התזונה וכיצד להשיגם. -תעשי תוכנית לתזונה טבעונית שכוללת כמויות מספקות של מרכיבי המזון. -תעברי על זה איתה-תראי לה שאפשר לקיים תזונה טבעונית הכוללת את כל המרכיבים החיוניים, ותפרטי מאיפה את מתכוונת להשיג אותם. -תלכי איתה למכולת,סופר וכו´-תראי לה את מגוון המוצרים הנוחים להכנה שיש כיום בשוק כגון משקאות סויה,"תחליפי" בשר וכו´. -תעברי על הדברים שאת כבר אוכלת(?) ואולי ניתן לתת להם יותר דגש במטבח כמו כמו קטניות(שעועית,עדשים,חומוס,פול וכו´),דברי מאפה, אגוזים, טחינה, אורז וכו´.תגידי לה שאת בכיף תעזרי לה גם בהכנה של דברים חדשים שיהיו מתאימים. עכשיו,אולי זה נשמע כמו הרבה "עבודה" אבל למעשה זה לא ממש, ואני חושב שזה יבטיח לה שאת נכנסת להחלטה בצעד שקול ואחראי ולא כ"גחמה" או משהו בסגנון. בהצלחה!

אין לי מה להסויף ,כי נראה לי שכתבו

פה כבר הכל.. אז..ברוכה הבאה לפורמוניו הקט

למעלה