שאלה...

שאלה...

האמת, שתיים... 1) מישהו מזהה את האמנות לחימה שבתמונה? 2) האם בסאגה של "חולית" הם נלחמים עם שיטת\אמנות לחימה עם הסכינים או סתם כך?

את הכוריאוגרפיה של הקרבות בחולית

עשה מישהו מהנינג´יטסו, נדמה לי שהאצומי (ראש השיטה) בכבודו ובעצמו.

nitzano

New member
You mean there´s a new movie ?

I know there was an old one with Sting the singer

מיני סדרה. אמורה להיות די פיצוץ.

אבל מאז שקראתי את "בית הלשכה" די איבדתי עניין בכל העסק.

nitzano

New member
../images/Emo51.gif

If you like Frankl herbert - maybe you should try ניסוי דוסאדי I think it´s one of his best

תתבייש!לך לעמוד בפינה!

האמת, אם אתה לא חובב מד"ב הספר עלול להיות קצת קשה, אבל לדעתי מאוד שווה את ההשקעה. מכיוון אמנויות הלחימה, יש שם כמה קטעים מעניינים על אסטרטגיה, אבל לא זה הענין: פשוט ספר מדהים. אחרי קורדוויינר סמית, לדעתי ספר המד"ב הטוב ביותר שנכתב אי-פעם, ולהיות שני לסמית זה כבוד גדול מאוד.

amir_aikido

New member
קורדוויינר סמית ../images/Emo35.gif

אני לא מכיר את הספר, דויד, האם תוכל לתת מעט יותר אינפורמציה (ז´אנר, שם הסופר, כיתוב באנגלית ...)
אמיר

קורדוויינר סמית הוא הסופר

We Are Not Worthy בעברית יצאו "עולם ושמו שאול" - קובץ סיפורים; ו"נורסטריליה", ספר. שניהם מעולים, מקוריים (אפילו אחרי עשרות שנים!), מזעזעים, נותני השראה, מרחיבי דמיון, מדהימים... וגם זה עדין לא מספיק לתיאור. ודרך-אגב, מנקודת אמנויות הלחימה: סמית הכיר היטב את תרבות וספרות סין ויפן (חי שם לפני מלחמת העולם השניה ושירת במודיעין האמריקני), כתב את הספר "לוחמה פסיכולוגית", ובחלק מסיפוריו הבנתו בתחום ניכרת היטב, במיוחד בסיפור "זהובה היתה הספינה! הו! הו! הו!" פשוט מעולה!

דרך אגב, שני הספרים נמצאים אצלי,

איפהשהו בארגזים (עד שאעבור דירה). אוכל להשאיל לך, אבל הכתלתולים הכטנים של אימא היטון ירדפו אחרי מי שלא יחזיר אותם, ותאמין לי שאלף פולניות לא רוצות להסתבך עם אימא-היטון! (אחד הסיפורים היותר מזעזעים שלו. והכתלתולים באמת לא משהו לצחוק עליו)

רגע של נחת.

נכון מאד, קורדווינר סמית שולת!!!1 למרות שלדעתי נורסטריליה (הספר) פחות טוב מ"כוכב ושמו שאול" (קובץ הסיפורים. והכי-הכי אני אוהבת את "מתחת לארץ הישנה". לא, לא, את "פשעו ותהילתו של סגן-אלוף סוזדל". ואולי בכלל את "הסורקים חיים לשווא"?

הסורקים, משחק החולדה והדרקון,

סוזדל, הגבירה שהשיטה את הנשמה... איך אפשר לבחור? מסכים לגבי נורסטריליה ו"כוכב ושמו שאול", השני יותר טוב - אבל גם הראשון כל-כך עשיר ברעיונות, תיאורים, היסטוריה ומיתולוגיה... וואו!

למעלה