שאלה

• פותח הנושא Max M
  • פורסם בתאריך

Max M

New member
שאלה

לפעמים נוצר מצב שהכבאים באים לארועה לפני מד"א ואינם יכולים לעזור לפצועה מכיוון שלא עברו קורס עזרה ראשונה ומצבו של הפצועה נהיה יותר גרועה השאלה שלי היא למה הכבאים בארץ לא עוברים קורס מד"א? והעם לדעתכם הכבאים צריכים לעבור קורס?

fireman

New member
אהלן מקס

ובכן הכבאים בארץ עוברים מספר שעות הכשרה בעזרה ראשונה כחלק מקורס הכבאים הבסיסי. החלק הזה כמובן אינו מספיק בכדי לסייע לפצוע קשה בתאונות דרכים אלא לטיפול ראשוני ובסיסי בפצוע קל, מעבר לכך התפקיד הוא של מד"א. אינני יודע אם יש מקום להעביר את כלל הכבאים קורס חובשים של מד"א שהוא מעמיק הרבה יותר מההכשרה אותה עוברים הכבאים בבית הספר לכבאות בנושא משום שזה אינו תפקידם של הכבאים. אמנם קורה שכוחות הכיבוי מגיעים לפני מד"א אך קורות לא מעט פעמים שמד"א מגיעים לפנינו, לדעתך צריך להעביר את אנשי מד"א קורס לחילוץ לכודים מרכב ולצייד את ניידות מד"א בהולמטרו? בטוח שלא משום שאין זה תפקידם בו הם מתמחים ועוברים הכשרה מלאה.

n0ginsborg

New member
ואלה אחי יש לי תשובה אליך מלפני שבו

לפני משהוא שבוע לערך היה בתחנת בית שמש אירוע 0 בגלל איחור של מדא או משהוא כזה אני לא רוצה לדבר סתם כי אין לי דיוק אז אני לא רוצה להפליל סתם קיצור הגיעו אלינו חליפות החייאה לא חשוב אצלנו הרבא כבאים חובשים ומתנדבים של מדא גם אז אני מקווה שענתי לך

homer jay

New member
קורס כבאים הוא 3 שבועות

קורס מגישי עזרה ראשונה בסיסי דחוס מאוד ולחוץ לוקח שבוע ככה שאין הצדקה לדבר... ושוב פעם בשביל מה יש מד"א? אבל ישנם הרבה מצבים ביחוד בפריפריות שבלבן יש נהג שהוא גם חובש. הוא לא יכול לעשות החיאת מכשירים לבד. רצוי שיהיה עוד מישהו שעבר קורס שיכול לסייע לו. ישנם הרבה מצבים שחובש יוצא לבד כי אחרי הכול התקן באמבולנס הלבן הוא לחובש בלבד ישנם חובשים מתנדבים או מע"רים שעולים עם הנהג לנסיעות אבל ישנם הרבה מצבים שהנהג לבד ואז סיכויי הפצוע/חולה אפסיים שלא נדבר על פצוע חס וחלילה... צריך 3 אנשים לפחות בשביל לטפל בפצוע שיש חשש לפגיעה בעמוד השידרה שלו. ד"א אם נהג(חובש) מגיע לאירוע לבד הוא לפי הפרוטוקול עושה החיאה ללא מכשירים עושה הנשמה מפה לפה או בעזרת מסיכת כיס ועיסויים כמו אדם מהרחוב עד לבוא הנט"ן. יום טוב :)

BoSco

New member
אם אני לא טועה...

גם בכל כבאית קיים תיק אמבו לא? שזה במקרה שיצטרכו הנשמה... אגב סתם ליידע כללי ב FDNY כל כבאי עובר גם קורס פאראמדיקים!

Max M

New member
לפי דעתי גם בארץ צריכים לעשות

קורס פראמדיקים וחובשים

homer jay

New member
אתה צודק בערך...

יש בכול כבאית אמבו לא תיק אמבו! אין AW בדר"כ. יש תיק עזרה ראשונה שכולל תחבושת אישית ח.ע משולשים אגד מדבק פדי גזה וזהו כעיקרון. לא יעזור שיש אמבו אבל אין אייר ואי :) בדר"כ האמבו לא תקין. קורס פראמדיקים הוא קורס שנמשך שנה וקצת. פראמדיק זה לא חובש פרא=לפני מדיק = רופא יענו לפני רופא אפשר ללמוד גם באוניברסיטה לתואר ראשון לימודי רפואת חירום ואז אתה פראמדיק. (4 שנות לימוד). ישם פראמדיקים כבאים אני לא יודע מי מחויב לעשות את הקורס אבל למיטב ידיעתי כל הכבאים הם חובשים (EMT-B) יענו חובש בסיסי(basic) או קורס מתקדם יותר שהוא מקביל לחובש בכיר בארץ (EMT-I) שהאי מציינת Intermediate ויש פראמדיק שזהקורס רציני יותר כי הפראמדיק מורשה לתת תרופות מסוימות ועוד תרופות באישור רופא ועוד פעולות מסובכות שהוא (EMT-P) הפי nציינת paramedic זה על קצה החוט מה שקורה בארה"ב.. ויש הכשרה של FR שזה כמו מע"ר (מגיש עזרה ראשונה) First Responder שזה למעשה אדם שאמור לתת תגובה ראשונית כאזרח ולא כאיש צוות אמבולנס בשביל להיות איש צוות אמבולנס צריך להיות חובש בסיסי לפחות. אחד הקורסים ברפואת חירום מתיחס לקטעים האלה של האי אם אס האמריקאיים בוחרים איזה איזור ועושים עליועבודהאו משהו בסגנון אני לא כל כך בקיא בנושא. ב"ה או לפני או אחרי הצבא אני אעשה או קורס פראמדיקים (קד"צ) או אחרי אלמד בב"ש אם יסכימו לקבל אותי (חנ"ש רציני אני) :) יום טוב :) יום טוב :)

BoSco

New member
אמממממ (גם לגיא)

היה לך הרבה זמן לכתוב :) אני יודע מכבאים ב FIRE DEPT ששם הם גם פאראמדקים וגם כבאים ולגבי הכבאיות... לי אמרו שיש תיק אמבו אבל אם אתה אומר סבבה אף פעם לא בדקתי ככה שאני לא יכול להתווכח.... על זה גיא יכול לענות... גיא בתחנה יש בכבאיות תיק אמבו?

homer jay

New member
עוד משהו...

לא צריך להיות פראמדיק בשביל לקבע אדם ללו"ג (לוח גב) או אלוהים יודע מהמספיק לעשות קורס חובשים של 88 שעות אפילו לא קורס נהגים בקורס של 44 שעות עיוניות לומדים מספיק אינפורמציה בביל לטפל בפצוע טראומה. אם התחנות היו לוקחות יוזמה מישהו היה מרים את הכפפה היו מעבירים את כל התחנה קורס חובשים זה לא סיפור אבל מישהו צריך להרים את הכפפה. בינתיים הדבר היחיד שכבאי יכול לשאול פצוע זה משהו בסגנון של "מה נשמע?" אם הוא לא עבר הכשרה כלשהי. לגבי ציוד. כל כבאי שעובר הכשרה יכול לארגן לו תיק אמבו תיק חובש וכ´ו כ´ו בסום כסף לא גדול. הסיכוי שהוא ישתמש בציוד בתפקיד הוא כמעט אפסי אבל בבית תמיד טוב שיש ציוד. אדם שעובר הכשרה תמיד יכול לסייע לאנשי מד"א וזהדבר מצוין בייחוד במצבים שיש רק אדם אחד על אמבולנס. יום טוב :) לילה מצוין ד"א אין שום סיבה שיהיה תיק אמבו בכבאית כי יש בלאי לציוד וש"כ לא בדיוק ערוכים עם מחסנים של קטטרים או חלפים לסאקשנים שעושים בעיות ומפוחי אמבו שהחליטו להתפרק או איזה קרדיו פאמפ שהחליט לעשות בעיות. זה דבר מיותר לחלוטין התחזוקה השוטפת של הציוד לא כלכלית והסיכוי שישתמשו בציוד הוא אפסי. הסיכוי שישתמשו באמבו הוא כמו הסיכוי שישתמשו במנוף אייל...... חוצמזה שהזמן הגעה של אמבולנס הוא כ-8 דקות ובנוסף לעובדה שכבאית כבדה מאמבולנס פי 8 לפחות....

fireman

New member
רותם, עם כל הכבוד למד"א

אין זה מתפקידנו לדאוג למצוקות כוח האדם שיש להם בפריפריות, אותנו ככבאים לא צריכות לעניין הבעיות של מד"א כי לנו בכבאות יש מספיק ואין זה מתפקדינו להשלים את החוסרים שלהם, להזכירך רק אתמול סיפרו כאן בפורום על כבאי אחד ויחיד במצפה רמון שיוצא לתאונת דרכים בכדי לחלץ 11 לכודים לבדו! כך שלנו אין כוח אדם עודף בשביל לסייע להם בהחייאות.

homer jay

New member
תגובה אחרונה לחלוטין!

שאלו מדוע לא מעבירים את הכבאים קורס חובשים. זה יכול מאוד לעזור מכיון שלמד"א יש חוסרים ברור שמכבי האש לא צריכים להשלים אותם אבל במידה ומכבי האש יכולים לעזור יפה וטוב. מגיעים לחשש לאסון ובמקום אדם הזקוק לטיפול מד"א לא הגיעו אין עוד אירועים במילא מחכים עד בוא מד"א אפשר להתחיל לטפל באדם. יש עוד מיליון תרחישים שלדעתי חלקם מוכיחים את העובדה שהעברת הקורס יכולה להציל נפשות. ידע זה כוח. העברת הקורס זה לא סיפור במשך חודשיים תוך כדי משמרות אפשר להעביר את הקורס הכבאים אפילו יהנו מכך. זה חוויה לכול החיים הקורס הזה. טלפון מחלקת הדרכה של מד"א לכול בעלי התפקידים שמעונינים להרים את הכפפה 6300222 - 03 יום טוב :)

fireman

New member
למה תגובה אחרונה?

אני חושב שהדיון הזה יכול להיות דיון גם של 130 תגובות שאלו מדוע לא מעבירים קורס וענו לך על זה כמה פעמים, זה עניין של הגדרת תפקיד אתה לא יכול לצפות מכיבוי אש לעזור למד"א בעוד מד"א לא יכולים לעזור לכיבוי אש בסיוע צריכה להיות הדדיות, מאותה סיבה שאני לא אמליץ להעביר את אנשי מד"א קורס כבאים בסיסי ביותר אני לא מצפה שתעביר כבאים קורס חובשים. עליך לשים לב שלנושא הזה יכולות להיות השלכות רבות של חריגה מסמכויות, גם אם כבאי יעבור את ההכשרה המינימליסטית הזאת לא בהכרח שהוא יעשה את העבודה כראוי ועלול לגרום נזק נוסף לפצוע משום שאין זה תחום ההתמקצעות של הכבאים אלא של מד"א. מאותה סיבה לא נכשיר את אנשי מד"א בקורס כיבוי כי אין זה תחום ההתמקצעות שלהם ואני לא רוצה שאיש מד"א שהוא אינו מקצועי בכיבוי שריפות יכנס לתוך בית בוער בכדי לחלץ לכוד וילכד בעצמו ויעשה לנו עבודה כפולה. ונסיים את התגובה הזאת בפתגם שעליך לקרוא ולהפנים: "תפסת מרובה - לא תפסת" ואני אשפר אותו בגרסא לנושא "ניסית להציל - בסוף הרגת/נהרגת"

קורס עהחיאה והכבאים

למקס שלום מן הסתם מאותה סיבה שחובשים אינם עוברים קורס כיבוי במסגרת קורס עזרה ראשונה . אבל תשובה יותר רצינית : שני כבאים מנימום שיוצאים ברכב כיבוי אחד או ארבעה כבאים מקסימום שיוצאים בשני רכבים. לצערנו אלו האמצעים העומדים לרשות הכבאים במשמרת אחת , צריכים להתרכז בביצוע פעולות חילוץ עם יש לכודים , לשם ביצוע המסימה יש לרכז את כל הכוח והאמצעים למטרה זו . אם אותם כבאים יצתרחו לחלק את הכוח המצומצם לשני מסימות , אף אחת מהן לא תהייה אפקטיבית , ומתמשחות למשך זמן ארוך יותר .

Max M

New member
בסדר אבל

גם בזמן חילוץ לכודים אתה צריך לדעת מה לעשות כדי שהנזק יהיה מינימלי

homer jay

New member
הדיון הזה לא מגיע לשום מקום....

אם יש לכוד בדירה אתה לא תקבע אותו ללוח גב או תתחיל לבדוק רמת הכרה או אלוהים יודע מה אתה תתפ]וס אותו ותרוץ איתו למד"א. אף אחד לא צריך להיות רמבו ולהתחיל לעשו החיאה תוך כדי חילוץ מסובך תוך כדי אחיזה ביד אחת במסיכת כיס וביד שנייה בחבל. תחנה רוצה להעביר קורס חובשים לכבאים שלה שיפנו למחלקת הדרכה של מד"א. העובדה שעד היום לא עשו את זה וזהו. אני לא רואה לנכון שיהיה כבאי פראמדיק כי עם הציוד הנתון ברכב כיבוי הוא בקושי יכול לעשות החיאה אפקטיבית אז מה יעזור אם הוא יהיה פראמדיק? זה כמו שאיש מדא לא חשוב מהי רמת ההכשרה שלו יעבור קורס כבאים. אז יש לו את הידע אבל אין לו את הציוד. לדעתי מחלקת ההדרכה של מד"א תשמח להעביר את כל התחנות בארץ קורס חובשים ולדעתי במחיר סימלי ביותר אם בכלל. לדעתי הדיון מיצה את עצמו. עכשיו נעבור לדון בשאלה האם כבאים צריכים לעבור קורס אינסטלטורים? או האם כבאי צריך לעבור קורס מטיסי מטוסי קרב? יום טוב :)

fireman

New member
הגבתי לך בהודעה אחרת ואני אגיב

גם כאן. שוב, במדינת ישראל אמונים על בטחון התושבים 3 גופי חירום, משטרה מדא וכיבוי אש לכל אחד משלושת הגופים יש את הגדרת התפקיד שלו, האמריקאים לא המציאו את הגלגל לבדם ואין ספק שדבר שטוב להם יכול להיות בהכרח טוב גם לנו וזאת בגלל שיקולים שונים ומגבילים את היכולות של ההכשרה ותחום הפעילות. היות ועיקר הדיון נסוב סביב הנושא של כבאים - חובשים אני אתמקד בנקודה זו בלבד.במדינת ישראל מד"א הם הגוף האחראי על רפואת חירום, בכל אירוע בו יש סכנה לחיי אדם מוזעקות גם ניידות של מד"א למקום כפי שבמקרה ויש סיכוי לתאונה עם לכודים כיבוי אש מוזעקים למקום. כבאים לא צריכים לעבור הכשרה מעבר להכשרה שהם מקבלים בבית הספר לכבאות בנושא של עזרה ראשונה, אין זה תחום אחריותם ואין זה סוג הפעילות שהם עוסקים בו בשגרה וזאת מאותה סיבה שלא יעבירו חובשים של מד"א קורס בחילוץ לכודים ממכוניות מרוסקות ויציידו את ניידות טיפול נמרץ בהולמטרו, תן לנו לעשות את התפקיד שלנו ואנחנו ניתן להם לעשות את התפקיד שלהם, בגדול בתאונת דרכים אם יגיעו שרותי הכבאות ראשונים בכל מקרה הם לא יוכלו לשפר את מצבו של פצוע במצב אנוש ובמקרה אחר לא יקרה שום דבר אם פצוע קל/בינוני ימתין עוד דקה לטיפול של מד"א כך שהעניין הזה הוא בכלל לא רלוונטי, לפצוע תאונת דרכים קשה לא יעזור הרבה אם הכבאי חיים או הכבאי דוד יעברו קורס עזרה ראשונה של 20 שעות או של 100 שעות כי במקרה הזה רק רופא וגם זה בספק ובהסתייעות הציוד המתאים יוכל לסייע לאותו פצוע. אותו דבר גם להיפך במקרה של תאונה שבה הנוסע עף מהרכב וזה התהפך עליו לא יעזור למד"א שהם יעברו הכשרה בחילוץ ויהיה להם הולמטרו כי הם צריכים גם להיות מקצועיים מספקים ומיומנים ומצויידים בציוד נוסף כמו כריות הרמה/מנוף/כננת.....בכדי לחלץ את אותו לכוד. בגדול, לכבאי צריך לתת כלים הידראולים ולחובש של מד"א צריך לתת את האמבו ולא לערבב ביניהם, זה עבד ועובד ככה כבר שנים רבות ובצורה מעולה

homer jay

New member
זה ברור לי

מובן מאליו הדבר אני שוב פעם מציין מאותה הסיבה שכבאי לא עובר קורס אינסטלטורים בכירים או מתקן טלויזיות מקולקלות זוטר הוא לא צריך לעבור קורס חובשים. אבל מן הראוי שכבאי ידע דברים בסיסיים כי האזרח מצפה לידע כלשהו ולא כבאי שיסתכל על הפצוע שידמם למוות עד שמד"א יגיעו ברורה לי מצוקת מד"א זה לא דבר חדש שסוגרים נקודות הזנקה או נט"נים וכ´ו אבל מן הראוי שלכבאי יהיה ידע בסיסי ברפואת חירום לא פראמדיק לא רופא ולא מנתח כליות קורס בסיסי קצת ובמקום. מן הראוי שאם עד היום לא העבירו כבאים קורסים מסוימים ברפואת חירום גם לא יעבירו. מאותה הסיבה שלא צריך "מגלה אותות חיים" לא צריך גם תיק חובש בכבאית מהסיבה הפשוטה שאין את הידע. יום טוב :) ד"א יש מדינות שבהן קורס ראשי צוותים נמשך כשנתיים ויש מדינות בהן עושים תארים ב"לוחמת אש" אבל מה לעשות שבארץ זה לא כך וחבל :) בקושי מוצאים תקציב לפתוח ת´בי"ס לכבאות אז יפתחו אותו לשנתיים קורס?

טומי*

New member
לא רציתי לפתוח הודעה חדשה....

אז הנה עוד אחת שעשיתי לכיבוי רק הכוונה לקולז´

למעלה