שאלה....

duvdevanim

New member
שאלה....

אני ראיתי עכשיו שיש לי שאריות של סגריות 0כלומר האפר) בין הניצנים של צמחי התבלין שלי (כלומר שמתי זרעים והם התחילו לנבוט), בגל אופן רציתי לשאול אם זה יכול לגום נזק לצמחים? האם הצמחיםפ יהיו אכילים?, כי כאשר ירד גשם האפר ימס נראה לי והצמחים "ישתו" סיגריות תודה! ורשמתי את ההודעה שוב מכיון שלא ניתן כבר להקפיץ אותה...

itu1

New member
אפר סיגריות

בדרך כלל אינו בעייתי ואפילו משמש כדשן הבעיה היחידה (והיא נדירה ביותר יכולה להיות הפגעות של הצמחים מוירוס הטבק). בכל אופן עד שהצמחים יגדלו כל שאריות האפר ישטפו מהם ולא תצטרך לדאוג יותר. אריה

duvdevanim

New member
ואם לא רואים, אז זה מסוכן לאכול את

הצמח? ואריה, יש לך אולי איסיקיו<

itu1

New member
וירוס הטבק

הוא מזיק בדרך כלל של צמחי הטבק ולכן מקורו יכול להיות בטבק הסיגריות הוא מופיע בצורת פגיעה במרקם עלה הטבק ויוצר ציורי פסים על העלים אין הוא מסוכן לאדם ויכול רק לפגוע בצמחים (גם כאן לא בכולם) אריה

דובב

New member
וירוסים של צמחים בניגוד לוירוסים

אנימליים יכולים לעבור רק בעזרת וקטורים (כנימות עלה לדוגמה) אין סיכוי שהצמחים שלך ידבקו בוירוס אלא אם כן הכנימה עישנה קודם.... כמובן שזה תלוי גם בפירמה של הסיגריה או האם היא רגילה או לייט :))

duvdevanim

New member
דובב - לא הבנתי אותך כל כך

אתה יכול אולי להסביר בצורה יותר פשוטה?

העברת וירוס המוזאיקה של הטבק.

וירוס המוזאיקה של הטבק הוא וירוס הפוגע בסולניים. כדי לעבור מצמח לצמח הוא זקוק לוקטור, במקרה זה כנימה בשם כנימת עש הטבק (במיזיה). הוא אינו נמצא באפר סיגריות, ואינו מזיק לאדם. הסימנים הם כתמים על העלים.

duvdevanim

New member
אוףףףףףףף

אני רואה עכשיו על חלק מהעלים (זה למעשה שתי עלים שיוצאים בצורה לא של פיטרוזליה ועלה שלישי מאמצע שלו יש צורה של פטרוזליה) על חלק משתי העלים יש בקצה שלהם כתמים כאלה כאילו שהם התיבשו...- זה זה? בצבע חום לבן אפור כזה... זה הוירוס הזה?

eyalhefetz

New member
תגידו לי אתם שפויים????

באמת נראה לכם שמאפר של סיגריות תתחיל מגיפת ארבה?!?! זה נורא נחמד לרמה התיאורטית אבל...להלחיץ בן אדם על וירוס שמגיע מהטבק שנצמא באפר של סיגריה ומועבר על כנימה.....זה יותר נשמע כמו הסרט התפרצות ולא כמו מישהוא שאיפר על צמח.

אור רון

New member
סליחה על השאלה

אבל אם לא אכפת לך לנשום את העשן של הסיגריות - למה אתה כלכך מודאג דווקא מהאפר שלהן? ואם זה כלכך מדאיג אותך - תקנה לעצמך מאפרה נחמדה ותפסיק לאפר בעציצים. ואם אתה בכל זאת לא רגוע - תחליף את האדמה והצמחים בעציץ ה"נגוע" ותתחיל לישון בשקט (בתנאי שהניקוטין שבריאותיך לא יפריע את מנוחתך). לא, אני לא באה להטיף מוסר, אבל ההיסטריה שלך קצת משעשעת אותי...

Boojie

New member
מה כל כך משעשע בזה?

לפני כמה זמן אירחתי קבוצה גדולה של אנשים, ואחרי שהם הלכו גיליתי לתדהמתי שכמה "מחונכים" השאירו לי אחת מהאדניות (שנמצאות בחוץ, בכניסה לבית, וצומחים בה צמחים, כך שזה לא היה מקרה של טעות אופטית) מלאה בבדלי סיגריות. זה נחמד? ומה כל כך מוזר בזה שבנאדם שלא מתמצא בנושא יחשוש מכך שהאפר יגרום נזק לצמחים? למה לזלזל ככה? אגב, אתם מסכימים אתי שראוי היה שיהיה עונש מוות על מעשים כאלה?

duvdevanim

New member
זה סיפור ארוך

יש לי שכן אחד שגר קומה מעלי שאסור לו לעשן לא יודע למה (הוא מבוגר) והוא מעשן ומסתיר זאת מאשתו (הוא מחביא קופסאות סיגריה למטה מעל לאיזה ארון טלפון) בכל אופן כשהוא מעשן הוא מעשן בחלון ושפוט מעיף אפר במהלך העישון... בכל אופן דיברנו איתו והוא לא יעשה את זה יותר!

אור רון

New member
התנצלות...

אני מתנצלת אם פגעתי פה במישהו. זו ממש לא היתה כוונתי... סתם השתעשעתי ביני לבין עצמי עם הרעיון של בנאדם שמדליק סיגריה בסיגריה, אבל אח"כ דואג ממעט אפר בעציץ התבלינים... מה לעשות - הדמיון שלי לוקח אותי לפעמים למחוזות רחוקים. אז שוב - אם פגעתי - לא התכוונתי. הכל נאמר בתום לב. ואגב - שמעתי לא פעם דווקא שאפר הסיגריות הוא דשן טוב מאוד, אבל זה ממש לא מבוסס, ובכל מקרה - אני בחיים לא אבדוק סוגיה זו, עקב סלידתי הרבה מסיגריות... סופשבוע מקסים שיהיה (מקווה שניתן יהיה קצת לטפל בגינה סופסוף...)

למעלה