שאלה......

shelycat

New member
שאלה......

איך בחרתם את היישוב/מקום בו אתם חיים? האם פשוט בחרתם להמשיך לחיות באותו יישוב/עיר שבה אחד מכם (או ההורים)גר/גדל בעבר? ולאלו שבחרו מקום חדש לחלוטין לגור בו על סמך מה בחרתם לעבור לאותה עיר/יישוב? בעיקרון מה שאני שואלת זה: מה הקריטריונים למעבר דירה/בית ליישוב שבעצם אתם לא מכירים "מהבית" איך מלכתחילה נבחר אותו יישוב?

keren1877

New member
ממממ... שאלה קשה...

אני חושבת שמרבית האנשים מחליטים על מקום מגורים בהתאם לקרבה ולנוחות שבו- שתהיה איכות חיים גבוהה, ככל הניתן, וגם שיהיה קרוב למקום העבודה, שתהיה תחבורה נוחה וכו´ וכו´. אנחנו עכשיו גרים בב"ש, בגלל הלימודים, אבל כשהתואר יסתיים (עוד כמה חודשים, סוף סוף), אני משערת שנחזור לאיזור המרכז. אנחנו דווקא לא רוצים לגור בערים שבהן גדלנו (בת-ים וראשל"צ), כי אם לגור באיזור בסביבה, שייתן לנו איכות חיים גבוהה יותר, אבל שעדיין יהיה קרוב לת"א ומרכזי מספיק.

רחלילי

New member
אנחנו במקום שחדש לנו לחלוטין

הקריטריונים לבחירה היו כמה: שיהיה לנו נעים, מין תחושת בטן. שיהיה יפה (הבית) שיהיה מקום עם חינוך טוב או לפחות פוטנציאל לחינוך טוב מבחינת מרחק לי לא היה אכפת לעלות לצפון הרחוק אבל אייל העדיף משהו פחות רחוק. אז אנחנו לא הכי במרכז אבל גם לא הכי רחוקים. עדיין לא מכירים אנשים בישוב וזה מאד מפריע לנו. עדיין כל החברים גרים במרכז או בשרון לפחות יש אוטו וחצר אפשר לארח.

POOH*

New member
אנחנו גרים בקיבוץ של האביר היקר שלי

אבל אם לא היינו גרים כאן אני משערת שהיינו באחד הישובים בסביבה. בטוח שלא היינו חוזרים לאיפה שאני גדלתי. נראה לי יותר שהיינו מחפשים ישוב לא גדול, שנוכל לקנות בו בית עם חצר ושיש בו תשתית לחינוך, לילדים כשיבואו, סופר קרוב, קופ"ח. כל הדברים שצריך בקיצור, מוודאים שיש קרוב לבית. וגם שלא קשה להגיע לעבודה ולא רחוק מדי משני זוגות ההורים. לא נראה לי שהייתי הולכת לגור יותר מדי בצפון או בדרום אם ההורים שלי במרכז... אבל בנתיים אין לנו התלבטויות... טוב לנו פה למרות הקרבה להורים שלו POOH

Hadar p

New member
אנחנו.....בשנה הראשונה שגרנו ביחד

עברנו מנס ציונה (אני) ורחובות (הוא) לרמת גן רח´ הרוא"ה....פינת נגבה! היה במלוא מובן המילה ס-י-ו-ט! הדירה היתה קטנה (אבל את ז אנחנו בחרנו ועל זה אין תלונות) היה המון המון רעש! פשוט זוועה! בתום השנה עברנו לדירה אחרת בנס ציונה ואיך אומרים "נפתחו לנו העיניים.." חזרנו לשקט....לשלווה....לרוגע! והחלטנו שגרים כל החיים בנס ציונה או במושב או קיבוץ! כאשר נחליט להתחיל לחפש בית משלנו נתחיל במושבים וקיבוצים בסביבת נ"צ ואם לא נמצא משהו טוב לנו נשאר בנס ציונה..!

תוכי

New member
טוב....

אנחנו לפני שהתחתנו גרנו ברמת גן בדירת 2 חדרים פצפונת ולפני 5 חודשים נכנסנו לדירה שלנו דירה בפ"ת בחרנו את פ"ת כי היא יותר זולה והאמת שאני רציתי בגלל שאני במקור מפ"ת וכל החברות בפ"ת והלימודים למרות שפ"ת לא אטרקציה היא אטרקציה מבחינת מחירי הדירות

אנחנו כרגע בחיפושים

אנחנו החלטנו שאנחנו רוצים להיות קרובים להורים מכמה סיבות : 1. אנחנו אוהבים את הסביבה בה גרנו (שנינו מאותו אזור) אנחנו במרכז וכמה דק´ נסיעה לת"א. יש הכל ליד הבית קופ"ח, בתי ספר באיכות טובה וכו´. 2. בעתיד שיהיו ילדים (בעזרת השם) ההורים כבר יהיו בפנסיה (אבא שלי כבר אמא עוד שנתיים) והם יוכלו לעזור להוציא את הילדים מהגן עד שנחזור מהעבודה דבר שיעזור כלכלית (לא צריך מטפלת). 3. אמא של שמוליק צריכה את עזרתנו וככה עם נגור רחוק עדיין נצטרך לקפוץ אליה כמה פעמיים בשבוע, ואם גרים קרוב זה בדרך או רק כמה דק´ נסיעה או הליכה. 4. אנחנו גם עובדים קרוב באותה עיר. 5. כמעט כל החברים שלנו מהסביבה, שלי עדיין לא עזבו את הבית לרוב ושל שמוליק כולם כבר נשואים אך נשארו בסביבה ככה שזה גם קרוב לנו לכל החברה. בגלל הסיבות האלו החלטנו בסוף כן להישאר בסביבה אך לא דווקא באותה עיר בגלל בעיות תקציב. הלכנו לראות מקומות אחרים ולכל מקום הפלוסים שלו והחסרונות שלו אלו הם העדפתנו לדעתי פשוט תכינו לכם את היתרונות מול החסרונות ותראו במה אתם מוכנים להתפשר. אנחנו לדוגמא התפשרנו נגור בדירה קטנה ולא עם גינה כמו שיכלנו באותו סכום למצוא במקומות אחרים כי הסיבות שרשמנו למעלה היו לנו יותר חשובות. כמו כן במידה ואתם הולכים לישוב חדש שאינכם מקירים כלל אני ממליצה לגור תקופה בשכירות כדי לבחון את המקום ולא ישר לקנות, כי כשלא מקירים מקום קל ליפול על מקומות פחות טובים. בהצלחה אורלי

אתי@

New member
אנחנו גרים בחולון

בחרנו בעיר הזאת, משום שגדלנו בה ואנחנו אוהבים אותה. ההורים של רונן גרים בחולון, ובעיננו הקירבה להורים היא שיקול מכריע בבחירת מקום מגורים. בנוסף, בניגוד לסטיגמות על חולון, זאת עיר מצוינת עם איכות חיים טובה (לא מדהימה כמו רעננה, אבל טובה). זו עיר שמטפחת את הילדים והנוער, מפתחת כבישים, גינות ציבוריות, ועוד. חולון קרובה מאוד לתל אביב ולאילון וגהה, ולכן יחסית קל להגיע למקומות עבודה בתל אביב ואפילו צפונה מתל אביב. ודבר אחרון וחשוב - רוב החברים שלנו גרים בחולון.

הילית*

New member
היה חשוב לנו לגור קרוב למקום

העבודה של בן זוגי. חיפשנו דירה בשכירות באיזור,מאנו בסוף בית בדיוק באותו ישוב שהוא עובד (מרחק 5 דקות מהעבודה). זה חסך לנו רכב אחד והרבה זמן לבעלולי. עכשיו כשאני רוצים לקנות בית אנחנו שוב מתפרסים על כל האיזור. האיזור שבו אנו גרים קרוב יותר לביתם של הורי אז ככה שזה יצא נוח בלי שהתכוונו

fila

New member
אני לא בחרתי

אני גרה כאן מאז ומעולם, אבא שלי ממיסדי הישוב אז גם אף פעם לא היה לנו סיכוי לעזוב
שמעון גר(בעברו) בעיירת פיתוח שעם הזמן הפכה לעיר ודיברנו על זה פעם שאולי נעבור לשם. אני לא רציתי (לא בשבילי המקום ההוא וגם לא הקרבה למשפחה שלו.....)

עינב100

New member
אז ככה,

אני במקור מראשון והוא נולד וגדל בפ"ת וכהחלטנו לעבור לגור יחד והתחלנו לחפש דירה אז זה היה ברור שזה חייב להיות כמה שיותר קרוב לת"א ,הוא הציע כמובן את פ"ת אבל בהתחלה דיי התנגדתי (למרות שאני עובדת בפ"ת) כי למישהו מבחוץ (שלא מכיר את פ"ת יותר מידי) היא נראית עיר מאד אפרורית ומשעממת ואני הצעתי את ר"ג וראינו כמה וכמה דירות, כולן קטנות ישנות וטחובות ואז הוא ביקש ממני לבוא רק פעם אחת לראות דירה בפ"ת בשכונה שנקראת אם המושבות שהיא שכונה חדשה (רק בניינים חדשים) ומלאה בזוגות צעירים והרבה אנשי היי טק שעובדים באזור התעשיה של פ"ת והיא ממוקמת ביציאה מהעיר ודיי מנותקת מהאפרוריות של המרכז, ראיתי את הדירה ולא היה מה להשוות למה שראיתי בר"ג, פתאום מדובר בדירה חדשה לחלוטין (הבעלים קנה אותה להשקעה ורק קיבל את המפתח), קומה 6 עם נוף יפה,מרפסת שמש ושכנים צעירים וכל זה באותו מחיר כמו בר"ג. זהו, מאז אנחנו שם כבר 3 שנים ולאחרונה קנינו דירה בשכונה (שתיהיה מוכנה בעוד שנה וחצי).

מאי26

New member
אצלנו, שנינו במקור מאשדוד, וההורים

של ארז עברו לרמת פולג בנתניה, כשהוא היה בן 20. מבחינתנו, העיר שלנו היא אשדוד ואנחנו אוהבים אותה מאוד וגם היינו מגדלים שם את ילדינו (בניגוד לסטיגמה על אשדוד, היא עיר דווקא מוצלחת עם מערכת חינוך טובה וגם עיר יפה שהתפתחה הרבה בשנים האחרונות - טיפה לוקאלפטריוטיות ונמשיך הלאה). בכל אופן, כיוון שאני עובדת במרכז וארז בצפון, ודי ברור שהעבודה שלנו תתרכז בשנים הקרובות במרכז, החלטנו שאנחנו רוצים לגור במרכז הארץ ולא לעמוד בפקקים כל יום מאשדוד. כיוון שלא יכולנו להרשות לעצמנו לקנות דירה נורמלית ברמת גן/גבעתיים/תל אביב אז קנינו דירה בהרצליה. אין לה שום קשר קודם אליה, אבל זו עיר נחמדה, לא רחוקה מדי מנתניה (מאמא של ארז) ובמרחק סביר גם מאשדוד, קרובה לתל אביב, ובסיס נוח לכל מקום עבודה שלנו בהמשך. כך שהשיקול העיקרי היה עבודה והמשני היה קרבה להורים.

נופר30

New member
וואי מאתמול אני חושבת על תשובה

ולא מוצאת עדיין לא גרתי במקום שאני אומרת ששם אני ארצה לחיות ( חוץ מבת חפר אבל שלומי לא מוכן לשמוע ) נכון להיום אנחנו גרים בפ"ת כי זה המקום הראשון שמצאנו בית להשכרה ( שלומי קצת ממהר בדברים האלה ואחר כך מתחרט ) אתמול בדיוק החלטנו על להתחיל להסתובב ולחפש דירה לקנות פ"ת היא המקום האחרון ששנינו רוצים לחיות בו אבל נראה לי שיצא מצב שיהיה הראשון שאנחנו נתחיל איתו בנתיים אנחנו לא כל כך מסכימים על מקומות שונים ( אני אמרתי שחולון זה סבבה הוא אמר שחולון זאת לא עיר משהו משהו וזה כמו פ"ת , לך תסביר לו שהוא טועה ) בקיצור כרגע אנחנו גרים איפה שאנחנו גרים כי זה מה שישי עם הילד והחיים נתחיל לחפש מקום עם חינוך טוב וחיים טובים

מעניין...

אנחנו בדיוק בשלב של ההחלטות האלה: שנינו מערים גדולות שונות, ולכן אנחנו רוצים מקום שהוא עירוני (לפחות אני). מקום שהוא לא רחוק מדי מהעבודה (למרות שנראה שיהיו לנו 30 דקות נסיעה כשאין פקקים), וחשוב לנו דירה חדשה (לא מקבלן, בת כמה שנים), במחיר סביר (שלא נתקע 20 שניה עם משכנתא חונקת), ושזה יהיה מקום טוב לגדל ילדים, עם מערכת חינוך טובה. ומה שיצא זה מודיעין שזה באמצע בין ת"א לירושלים (איפה ששהורים ואנחנו חיינו), וזה ישוב עירוני אבל גם עם שטחים ירוקים וכאלה. אבל זה באמת די מוזר לעבור לגור במקום שבו אין לך חברים/הורים/אחים ואת/ה לא מכיר כלום.

למעלה