שאלה

ayabo

New member
שאלה

בוקר טוב. אני לסבית, בת 24. לאחרונה מטרידה אותי שאלה: אני עברתי בגיל צעיר אונס ומאז אני לא יכולה לסבול מגע של גברים. לאחרונה התחלתי אולי לחשוב שמא זו הסיבה בגללה אני לסבית. כלומר, אילולא עברתי את מה שעברתי אולי בכלל הייתי סטרייטית. דיברתי עם עוד כמה מחבריי (שהם הומואים וחברה אחת לסבית) והם גם סיפרו לי שהם עברו התעללות בגיל צעיר וזה למעשה מה שגרם לי לתהייה של ממש בעניין. רציתי לדעת איך אתם הבנתם שאתם הומואים/לסביות? כלומר, האם גם אתם עברתם טראומה כלשהי בחייכם? תודה.

עודד א

New member
תשובה

ההבנה שאני נמשך לבני מיני התגבשה באיטיות. היא לא נבעה מניצול מיני, אלא מתחושה אמיתית שאני רוצה לחיות את חיי, לאהוב ולהיות עם גברים. כאמור, מעולם לא עברתי התעללות מינית ולכן איני יכול לדבר או לייצג את אלה שכן. אבל, אני מסתייג בתוקף מכל ניסיון לשייך את העדפותיו המיניות של אדם למעשה נפשע שבוצע בו/בה. מהכרותי עם נשים (רבות מידי לצערי שעברו הטרדה מינית) אני יודע שלא כולן גילו בעצמן צד לסבי. פגיעותן לגברים היא גדולה ומובנת, אך גם הן מקוות לבנות חיים עם אדם שינהג בהן כפי שמגיע להן- כבנות אנוש. אני מאחל לך שתמצאי אהבה אמיתית, רגישה ורכה, ללא קשר למיניותו של מושא האהבה.

Mutant Enemy

New member
שלום לך...

קודם כל, מצטער לשמוע על החוויה שעברת. דבר שני - כן. גם אני עברתי התעללות מינית בהיותי ילד במשך תקופה ארוכה. ההתעללות היתה מצד גבר. עברתי עוד התעללות כשהייתי בוגר יותר ע"י גבר אחר. היום אני הומוסקסואל, וטוב לי עם עצמי (לא עם ההתעללויות). האם זה מה שהביא אותי לנטייתי המינית? לא יודע. בכל מקרה, לפי מה שאת אומרת, צריכה דווקא להיות לי רתיעה ממגע גבר בעקבות ההתעללות. וזה לא המצב. מצד שני אני מכיר עוד בחורים הומוסקסואלים שעברו בצעירותם התעללות מצד גברים אחרים. כבר עברה לי בראש המחשבה שאכן יש קשר. מצד שני, אין לי הוכחות לכך, וגם נמאס לי לחשוב על זה. אז אני מתמקד בכך שטוב לי. ומה זה משנה מה גרם לי להיות הומו, כל עוד אני מאושר? בתקווה שגם את (וכולם) תהיי מאושרת, בכל אשר תבחרי, והלוואי ואף אחד לא ייצטרך לעבור חוויות קשות כאלה. ר.

daniel365

New member
יש משהו בדבריו של הודעת קודמי...

אם יום אחד תחליטי לבצע מחקר פסיכולוגי על נטיה מינית והתגבשותה אז שאלה זו בהחלט רלוונטית. אבל כדרך חיים לעיתים רבות עדיף להתמקד באושר ברגעי והעתידי שלך ולא בניתוח העבר וסבכי ההיסטוריה... לפחות גישת החים שלי. היי מי שאת ותחיי את ההווה... בהצלחה. אני.

eig

New member
תגובה

אני אתייחס למקרה הפרטי שלי בלבד, שאין בון התעללות כלשהי. אני חי חיים הומוסקסואליים ומנהל בית עם בן זוג. וזאת שהייתי בחיי עם נשים, וניהלתי מערכות יחסים אפילו ארוכות יחסית לגיל, וכמה וכמה אנשי מקצוע טענו בפני שאני לא "הומוסקסואל" עפ"י ההגדרות הספרותיות. אז מה ? ! העניין הוא, ששום דבר לא עושה אותך לסבית או סטרייטית פרט לבחירה. וזה ממש לא משנה מה השיקולים. אם אני אכנס לרוח דבריך, אז בהנחה שההתעלויות הובילו אותך לבחור לחיות כלסבית, וזה כביכול בא ששיוויון נפש מאשר להתחיל להתמודד עם ההתעללויות ועם המיניות. אז אחלה זו בחירתך בחיים והיא הנכונה. המטרה הגדולה בחיים היא לחיות , לא להאבק לחיות. אם אתה מצליחה לחיות כלסבית וטוב לך עם זה, אז את מאושרת. אם את צריכה להאבק על זה אז המצב שונה. חומר למחשבה, לחיות ללא הגדרה, פשוט לחיות

ayabo

New member
בוקר טוב, ותודה על התגובות.

ורק רציתי לומר שאני אכן שלמה עם החלטתי. פשוט הנקודה הזו "רודפת" אותי בימים אלו. סתם רציתי להבהיר את עצמי. ואני שמחתי לשמוע את תגובתכם. אז שוב, תודה. ויום נפלא לכולנו.

magicgirl

New member
אז ככה

זה לא מתקשר אחד לשני! אחוזי נפגעי תקיפה מינית הם מפחידים ולכן יוצא שחלקם גם הומוסקסואלים ,אך מ"ס לא מבוטל של סטרייטים עברו תקיפה מינית לכן לדעתי אין קשר ישיר! אני אישית גם עברתי בצעירותי (תקופה של שנתיים) אך לאחר מכאן היו לי חברים זכרים ואפילו קיימתי יחסי מין איתם (ולא סבלתי במיוחד) .אך את הנטיה שלי, אני מוצאת, פשוט מאוד...בזה שטוב לי עם משהו! אז במקרה חברה שלי היא נקבה,אך אני לא איתה מיכיוון שנפגעתי מינית מגברים! אלא כי טוב לי איתה!

PLAIN OL ME

New member
האמת היא ש...

שלום לך :) הוכח שהנטייה המינית קבועה כבר בגיל מאוד מוקדם (בשנתיים-שש שנים הראשונות). הרבה אנשים בעלי נטיות עם נטיות דומיניות מדחיקים מסיבות כאלו או אחרות את הנטייה ההומוסקסואלית וכתוצאה מכך הופכים בפועל לסטרייטים. גם במקרה כזה הנטיה ההומוסקסואלית לא נעלמת אלא נדיקת לתת מודע מומשיכה להשפיע על האדם באיזשהו אופן. לעתים קרובות אנשים כאלה הופכים להומופובים. אך, תביני, זה קורה גם בכיוון ההפוך. אנשים יכולים להדחיק את הנטייה ההטרוסקסואלית מסיבה כזאת או אחרת (אונס גם יכול להיות), ולהפוך כך להומואים/לסביות (במודע). זה לא אומר שאנשים אלה היו אמורים להיות סטרייטים. כמו ששום מרכיב של האישיות או של הנפש יכול להיעלם (אלא רק להידחק), כך שום מרכיב לא יכול להתווסף. אם יש לך נטייה הומוסקסואלית, היא תמיד הייתה שם. מה שכן יכול להיות זה שיש לך נטייה הטרוסקסואלית -בנוסף- אליה, והדחקת אותה כתוצאה מהאונס. אם זה המקרה, אז אם לא היית נאנסת היית מתפתחת כדומינית, לא כסטרייטית........ מקווה שזה עזר לך :)

למעלה