שאלה

ofirgaon

New member
שאלה

בעקבות דיון עז שהיה בינינו בסיור של היום- האם כשאתם יוצאים לסיור אתם מדווחים מספר מ.ק? לפי מה שאני יודע, לפי הנהלים צריך לדווח אך אף פעם בחיי לא שמעתי מישהו מדווח (עד היום שדיווחתי כי האחרים אמרו לי שככה צריך לעשות).

תלוי.

ב"ה בעיקרון צריך לדווח, אף אחד לא עושה את זה, היות ואם זה קשר קבוע בניידת, אז הם רואים אותו במשל"ט. ויודעים לבד את מספרו. אם זה קשר נייד, זה שפותח סיור, חותם על קשר, ואז רושמים מי חתם על הקשר (רושמים את מספר הקשר). וכשאתה פותח סיור מול המשל"ט, הם רואים על המסך מאיזה מכשיר מס´ מכשיר קראת להם, ולפי האות קריאה שלך, הם יודעים לזהות אותך. כך שמיותר בהחלט להודיע על מס´ מכשיר.

מתנדב

New member
תשובה מצויינת.....

אך המשל"ט יושב במרחב או במחוז, לא בכל תחנה רואים את מספר המכשיר שממנו אתה מדבר...

ofirgaon

New member
מתנדב- התשובה ממש לא מצויינת

"בעיקרון צריך לדווח, אף אחד לא עושה את זה" זה שאף אחד לא עושה את זה זה בסדר? לפי הנהלים צריך לדווח! גם אם זה הדבר הכי מיותר צריך לעשות אותו! כשאתה מחזיר את הקרבין שלך לכספת, גם אם הוא היה עליך כל הסיור ולא נגעת בו, אתה צריך לדרוך ולנקור ע"מ לוודא שאין כדור בקנה.. למה? הרי עשית את זה כבר מקודם כשהוצאת אותו מהכספת? זה הדבר הכי מיותר ולא נחוץ, אבל צריך לעשות אותו כי ככה זה הנהלים.

מתנדב

New member
אופיר, כשאתה נרשם ביומן....

ולוקח את הנישא אתה חותם עליו, ואחרי שאתה חותם עליו ביומן אתה לא צריך לדווח גם במשל"ט, חתימתך ביומן מספקת... ולגבי הניידות, בכל ניידת יש מכשיר קבוע (לאלו שיש), וברגע שאתה חותם ביומן את הניידת שמספרו XXX, אז במשל"ט יודעים שבניידת XXX יש את המכשיר שמספרו XXXXX, כך שאינך צריך לדווח גם על המכשיר הנייח שבניידת... ולגבי הנשק, צריך תמיד לבדוק גם ביציאה וגם כשמחזירים את הנשק, היות וכבר היו סיפורים של פליטת כדור וכו´ וכו´, לכן מקפידים על בדיקה יסודית.

ofirgaon

New member
מתנדב אנא קרא תגובתי למטה

ובקשר לפליטות כדור- עד שלא יהיה מצב שמישהו ילחץ מצוקה ולא ידעו מי זה ויגיעו מאוחר מדי לא יאכפו את הנוהל של דיווח מספר מ.ק... וזה רע מאוד.

פוגלר

New member
חשוב להעביר את מספר המכשיר

חשוב להעביר את מספר המכשיר כי במקרה ותלחץ על כפתור המצוקה המוקד ידע מייד מי לחץ על הלחצן ויפנה ניידות בהתאם.

פולגר אחי .........

קח בחשבון שעל כל ניידת מוצב מ"ק-ממוקם ומ"ק אישי עליך- 1-גם במ"קיש עליו מיספר שזה מופיע במרד"מ- 2-כאשר אתה לוקח מ"ק אתה חותם עליו הם כבר יזהו איפה אתה אם קורה לך משו חס וקרפס -הא יאתרו אותך מהר ויצמצמו אליך כוחות

פוגלר, הם רואים בכל מצב!

ב"ה בכל מכשיר קשר נישא, יש כמו מכשיר איתורן קטנטן בפנים. (במידה ונגנב מכשיר, יאתרו אותו ברגע) כך שאם לחצת, הם יודעים במשל"ט בדיוק איזה מכשיר זה, ואת המיקום שלך! בניידת הקבועה - יש איתורן על הניידת (תנסה להגיד שאתה במקום מסויים, הם יגידו לך בדיוק איפה אתה) כך שהם רואים אותך בכל רגע נתון (כמעט כמו ברוסיה, שוטר חרש, שעוקב אחרי שוטר חרש, שעוקב אחר השוטר חרש הראשון) אין לאן לברוח. אתה ´נצפה תמידי´. שבת שלום!

מתנדב

New member
במשל"ט אכן רואים אותך.....

אבל אני ניסיתי לפחות פעמיים שאני זוכר, ולחצתי על הלחצן המצוקה במכשיר הנישא, ולא הייתה כל תגובה, וגם אחרי שעתיים לא הבחינו בכלל שלחצתי על לחצן המצוקה, כך שאני יודע בברור שיש כאלו נישאים שלחצן המצוקה לא עובד... אני לא ממליץ לבדוק את זה על עצמכם, אבל בבדיקה שאני עשיתי לא הוגבו על זה...

ofirgaon

New member
הם רואים את מספר המכשיר על הצג

אך לא יודעים של מי זה! למה כל פעם כשנלחץ לחצן מצוקה (עד כה רק אזעקות-שווא תודה לאל) היא שואלת בקשר "מי לחץ מצוקה? מכשיר מספר xxxx". ברור שאם היא תברר ברשימות כתוב לה איפשהו אצל מי המכשיר / לאיזה יחידה/בסיס/תחנה הוא שייך. א-ב-ל עד שהיא תבדוק את זה יעברו דקות ארוכות מאוד! לכן אם אתה מוסר את מספר מכשיר הקשר שלך בפתיחת הסיור יהיה לה הרבה יותר קל אח"כ במידה ובאמת תצטרך סיוע למצוא מי לחץ. מה גם שלפי הנהלים צריך להודיע את מספר מכשיר הקשר.

מתנדב

New member
אופיר, כשאתה יוצא לסיור, ואתה לוקח

אתך נישא, אתה חותם עליו ביומן, את מספר המכשיר ואת שמך, כל שתמיד יודעים ברשות מי נמצא המכשיר... מעניין במכשירי קשר החדשים איך הטכנולוגיה של לחצן המצוקה תפעל?.

ofirgaon

New member
מתנדב- ממש לא בדיוק..

אני יוצא לסיור מהבסיס שלי, הציוד נמצא בבסיס (הבסיס שלי = מקלט איפשהו בשכונה שלי, שזה בדיוק בקצה השני של המרחב ממטה המרחב). אני חותם ביומן של הבסיס ורושם את המספר ביומן של הבסיס. אז כמובן שאם יבדקו ברשימות של הקשר של המרחב ימצאו לאיזה בסיס שייך מ.ק מספר xxxx, אבל זה יכול לקחת הרבה מאוד זמן!

ידידי אתה טועה! ואגיד לך למה..

ב"ה שאתה פותח סיור, אתה אומר ´מרכז כאן מעו"ז....´ פתיחת סיור ב.... ברגע שפתחת סיור עם האות קריאה שלך, הם ראו אותך על הצג! ברגע שלחצת מצוקה, הם ראו אותך על הצג גם! הם פשוט יודעים מי אתה. שבת שלום

ofirgaon

New member
אני לא יודע איך זה אצלכם

אבל אצלנו (אביב) פותחים סיור מול ראש המשמרת ולא מול המשל"ט. מודיעים לו- 4 על 1 ממונע פרטי באיזור הצפון. כיוון שאביב לא תיתן לנו אירועי מוקד אלא רק ראש המשמרת אם הוא ירצה.

כנראה שבאמת

ב"ה הדברים משתנים ממרחב למרחב. במרחב שלי (שפלה) אני עולה מול המשל"ט (ברמלה) ופותח סיור מולם. אין לי מושג איך זה בבמקומות אחרים. שבת שלום.

מתנדב

New member
אצלנו פותחים את הסיור במרד"מ / יומן

ואת הציוד אתה לוקח מהבסיס, וחותם על כל הציוד בבסיס, ולאחמ"כ אתה מדווח ליומנאי / מרד"מ, שאתה בשטח...

למעלה