שאלה

duvdevanim

New member
שאלה

קניתי היום זרעים של: עגבניות צ´רי, פלפל חריף וצנוצית אדומה.. האם אני יכול לשתול אותם בימים הלו של חורף בחוץ?

duvdevanim

New member
למי יש כוח? אי אפשר לשטול עכשיו

מה יקרה אם אני ישטול עכשיו?הנביטה תיהיה איטית או שלא יצא כלום?

reuven4u

New member
כלל ראשון עם צמחים:

סבלנות!!!! אם אין לך - לך לסופר ותקנה שם ירקות! אם זה לא העונה של הצמח - לא יצא, אז יש 2 אפשרויות: או שיצא בעונה שלו (שלא הצלחת להתאפק עד אז) או שלא יצא בכלל כי הנמלים יאוכלו לך את הזרעים! טעייים!!!!!

duvdevanim

New member
אוףףף, פתחתי אבל את האריזה של

הזרעים כבר, אם אני יעדק אותה יהיה בסדר? כלומר הם לא יתקלקלו? ודבר נוסף.. אילו זרעים ניתן לקנות שניתן לגדל אותם בעדניות בתקופה זו של השנה?

reuven4u

New member
אתה לא ממש חייב לקנות!

תנסה כל מיני דברים. אני קניתי 2 סלקים - והתחיל להוציא עלים למעלה... אני לא יודע כמה זמן זה יחזיק - אבל גדלו לי עלי סלק לסלט. או שאתה יכול לשים בצלים בתוכו - ויהיה לך תמיד בצך ירוק. הזרעים לא יתקלקלו עד האביב... סה"כ עד 2,3 חודשים! תסגור ושים אותם במקום יבש ולא חם מדי...

duvdevanim

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי טוב

אם אני קונה זרעים של צמחי טבלין, יהיה בסדר? כלומר אני יוכל לשתול אותם? ועוד משהו על הפלפל החריף היה רשום שמועד הזריעה זה: סתיו, אביב, קיץ - - איא אפשר להגדיר את הזמן עכשיו כסתיו<?

Boojie

New member
תגיד, ראית את הגשם בחוץ? ../images/Emo13.gif

זה נראה לך סתיו???
ככל שאני יודעת, זרעים אפשר לשמור במקרר בתוך האריזה, והם יישמרו יותר טוב מאשר בחוץ. יבואו המומחים הגדולים יותר של הפורום ויגידו אם זה מומלץ או לא...

raya

Well-known member
כמה תשובות... קודם כל עגבניות שרי נובטות מהר מאד, ולא זמן רב כפי שענו לך. מצד שני כדאי להמתין עם הזריעה, כי העגבניות שזרעתי לפני כחודשיים נראות כעת בחורף (עם הגשמים והרוחות) די גרוע. לא נורא אם פתחת שקית. תוכל לסגור ולשמור עד סוף החורף. פלפל חריף נובט בכל זמן, ואינו מושפע במיוחד ממזג האוויר. העלים שלו כעת לא גדולים במיוחד, אבל ראיתי נביטה מזרעים שנפלו לאדמה. צמחי תבלין למינהם- רצוי לחכות לסוף החורף, עוד חודש-חודשיים בערך. בהצלחה רעיה

למעלה