שאלה

my view

New member
שאלה

קיבלתי עבודה חד פעמית שאני אמור לקבל עליה 9000 שח מי שיעסיק אותי רוצה חשבונית מה אני אמור לעשות? איך אני פותח תיק וכו´ האם אני משלם מס הכנסה ומע"מ על הסכום הזה? תודה רבה

david13

New member
חשבונית עצמית

אם מדובר בהכנסה חד פעמית חבל לפתוח תיק בשביל זה. יש אפשרות שהאדם שעבורו אתה עושה עבודה יוציא חשבונית במקומך מה שנקרא חשבונית עצמית

my view

New member
תוכל להרחיב יותר?

מה בדיוק הפרוצדורה? תודה רבה לתשובתך..

חשבונית עצמית

לא כל אחד יכול שיפיקו לו חש´ עצמית. חוק מע"מ קובע כי רק מי שעיקר הכנסתו ממשכורת אפשר להפיק עבורו חש´ עצמית! מבחינה טכנית מקבל השירות מפיק חשבונית מס שלו, לעצמו כאשר ע"ג החשבונית הוא רושם את כל פרטי נותן השירות. לסכום הוא מוסיף מע"מ. בעת התשלום הוא מנכה את סכום המעמ מהסכום המשולם ואז מקבל את הסכום לפני המעמ (אני מתעלם מעניין הניכוי מס במקור). הבעייה בשיטה זו כי נותן השירות אינו יכול לקזז הוצאות שהיו בייצור ההכנסה הנדונה. קיימת עוד שיטה תוכל להכנס לאתר של SADOT.COM וללחוץ על האייקון של "עידן חדש לכ"א" ויפתחו בפנייך 5 עמודים עם הסברים ודוגמאות. בהצלחה

my view

New member
אפשר עוד?

אם אני עושה עבודה של 9000 שח אני אמור לשלם על זה מס הכנסה? מע"מ? מה זה בדיוק אומר? ואם זה דרך חשבנוית עצמאית מה אני משלם? תודה רבה.

nirdagan

New member
מע"מ ומס הכנסה

אם אתה עושה עבודה ב-100 שקל פלוס מע"מ, כעיקרון עליך לקבל מהלקוח 118 שקל ולהעביר לממשלה 18 שקל. הלקוח, יכול שיקבל את 18 השקל חזרה מהממשלה. במקרה של חשבונית עצמית, מדובר בלקוח שזכאי לקבל את ה-18 שקל בחזרה. אתה מקבל ממנו 100 שקל ולא מעביר מע"מ והלקוח מדווח למע"מ על העסקה (כאילו הוא גובה את המע"מ מעצמו ומקבל אותו חזרה בבת אחת). לגבי מס הכנסה יש חובה לשלם מס הכנסה על עסקה כזאת. בנוסף ייתכן שהלקוח מחויב לנכות לך מס במקור. זה נכון גם לגבי חשבונית עצמית וגם לגבי המצב הרגיל בו נותן השירות מוציא חשבונית. אם מדובר בעבודה חד פעמית תוכל להיעזר בשירות שמוציא חשבונית ללקוח ומשלם לך את ה-9000 שקל כמשכורת. במקרה זה ינוכה לך מס הכנסה במקור כמובן.

חש´ עצמית

ברגע שאתה עובד דרך חש´ עצמית לא תוכל לנכות את ההוצאות אשר היו לך בייצור ההכנסה!

למעלה