שאלה?

Ho Oh

New member
שאלה?

תגידו אתם יודעים איך תשפיע הרפורמה במס שתיכנס לתוקפה בינואר 2003 עלינו הישראלים העובדים בחו"ל? מישהו מבין את ההשלכות או בדק?

sirpad

New member
אני חושב שזה מתייחס בעיקר

לישראלים שעובדים בארץ ויש להם הכנסות מחו"ל נניח מנדל"ן או השקעות אחרות.אז עד כה הכסף הזה לא היה חייב במס לא בישראל ולא במדינה האחרת.עכשיו שמו לזה סוף.אם את חיה ועובדת ומשלמת מיסים במדינה אחרת,אין עילה לישראל לדרוש ממך מיסים כיוון שאין לך שום הכנסה בארץ ולכן את לא צריכה לשלם מס הכנסה.אם נניח יש לך נדל"ן שאת משכירה בארץ למשל זה כבר דורש בדיקה מעמיקה. בכל מקרה אני לא כלכלן או יועץ מס,רק יצא לי לעלעל בזה לפניי מספר חודשים.

כדאי לבדוק שוב

כי מהות הרפורמה הינה שהמיסוי הפעם אינו גיאוגרפי (כלומר - איננו נקבע לפי המקום שבו נוצרת ההכנסה), אלא פרסונלי (כלומר - נקבעת לפי תושבותו ואזרחותו של מקבל ההכנסה, ולא לפי המקום בו נוצרה ההכנסה). בנוסף, הרפורמה גם מגדירה מחדש (באופן כמותי, שלא כמו בעבר) מתי ישראלי מפסיק להיות תושב ישראל. כל מי שנחשב תושב ישראל יהיה חייב במס בישראל. מי שלא - לא. אם יש כפל מס - יופעלו האמנות בין מדינות למניעת כפל מס. וחשוב גם לקחת בחשבון שחלק מהאמנות שונו בעקבות הרפורמה, ומרבית ההטבות שהיו בהן בעבר בוטלו. את כל הנקודות הנ"ל ואחרות מומלץ מאוד לבדוק ולוודא אצל רואה חשבון.

sirpad

New member
אגב ליילה

הינה רעיון לאירוח בפורום. מומחה למיסים שיסביר לנו את עניין הרפורמה במס ואיך זה משפיע עלינו הישראלים בחו"ל.

Ho Oh

New member
Sirpad, I agree

I thought of this idea for a long time since I feel it concerns some of us as Israeli citizens who works and gets salary abroad. I think it will be great to bring to the forum an accountant that can give an advise. As for the piece of information that had been given here (comparing with what I´ve collected so far) I think the small man from the street is much more close to the truth. It will have an impact on all the Israeli people and not only companies. Did anyone consult an accountant?!

ליילה

New member
אני כבר מטפלת בנושא

בעזרתו האדיבה של האיש הקטן, ובעקבות ההצעה של סירפד ושלו. ואם אנחנו כבר בנושא, אז חוץ מרואה חשבון, אם יש לכם רעיונות לאירוחים בפורום שלנו - אנשים שיכול לעניין אתכם לדבר איתם, לשאול אותם, או כל דבר אחר, זה הזמן לשרשר לפה הצעות, ואני מבטיחה לעבוד על זה יום כתום

למעלה