שאלה

ofirgaon

New member
שאלה

אם המב"ס מאשר לי לעשות משהו שהוא לא לפי הנהלים- לדוגמא, מאשר לי ללכת בלי אפוד בסיור, למשל. עד כמה אני אחראי על כך? מצד אחד לפי הנהלים חייבים ללכת עם אמצעי הזיהוי כל המשמרת, אבל מצד שני המב"ס אישר (שהוא קצין בדרגת מפקח אם זה משנה). האם אני בתור מתנדב אמור להכיר עד כדי כך את הנהלים או שתפקיד המב"ס לשמור שהנהלים יוקפדו?

../images/Emo13.gifהתיחסות ל-ofirgaon

מתנדב יקר, ראשית,אני שמחה שאת זכותך הבסיסית לביטחון האישי אתה מכיר(אפוד זוהר). אין לי מושג מה המניע של מפקדך(קצין או לא),אך הייתי שמחה לשמוע טיעון מקורי לנושא. גם אם אינך מכיר את הנהלים,בכל תחום בחיים וגם במש"אז יש את המושג "הגיון בריא". מאחר ואני מניחה שהתברכת בו,אל תתביש לשאול שאלות על הנחיות לא הגיוניות. מעבר לכך,בכל בסיס הפעלה צריך להיות אוגדן נהלי אק"מ-הוא אינו סודי,נהפוכו,הוא חייב להיות בהישג יד.מומלץ לקרוא כדי לדעת. יודית

ofirgaon

New member
קודם כל תודה רבה על תשובתך

דבר שני הייתי רוצה לחדד את השאלה. האם המב"ס, או מישהו אחר ואם כן- מיהו, יכול לאשר חריגה מהנהלים, לדוגמא- לפני כמה שבועות קיימנו תרגיל פלילים באיזור שלי בו נתנו לנו אישור (יותר הנחייה) לנסוע בלי אפודים ובלי אורות כחולים (אני מדבר על סיור ברכב פרטי) על מנת לתפוס שבל"רים. ההנחייה היא די הגיונית לדעתי, אבל יש שיטענו שהיא נורא לא בסדר כי היא נוגדת לפחות שלושה מנהלי אק"מ- שצריך ללבוש אפוד רפלקטיבי או אמצעי זיהוי, שבמשך כל הסיור יפעל האור הכחול על גג המכונית, ולפי מה שהבנתי גם ניתנה הנחייה שמתנדבים קלאסיים אינם יכולים להתעסק בפלילים. האם העובדה שאישרו לי את זה גם המב"ס וגם קצין היח"ס שארגן את זה וגם ראש אק"מ המרחבי שאני בטוח שידע על התרגיל (תרגיל די גדול- 20 צוותים בערך, של מתנדבים קלאסיים) האם כל זה הוא בסדר? או שהאם אני בתור מתנדב עושה לא טוב בכך שאני עובר על הנהלים? ואם מישהו יכול להנחות אותי לחרוג מהנהלים כמו שהדגמתי, מי הוא אותו האיש (או התפקיד) שיכול להגיד לי "אוקיי למרות שכתוב ככה וככה, אתה יכול הפעם (או כמה פעמים) לעשות אחרת". תודה שוב, אופיר נ.ב. שאלה ששאלתי אבל לא ענו לי- מה תפקידך במשטרה?

מתנדב

New member
אופיר.......

כפי שיודית כבר כתבה לך, אתה בתור מתנדב, צריך לצאת לסיורים, עם אפוד זוהר, קראבין עליך, ולהדליק כחולים.... אך אם יש הנחיה אחרת לגבי כחולים, כגון: אזור שבו הבילוש עובדים, והם מבקשים, לא להגיע לאותו אזור, או כשהנך מסייר לא רחוק מאותו אזור, ואז ההנחיה היא לא להסתובב עם כחולים, בכדי לא לשבש את עבודת הבלשים.... לגבי התרגיל שהיה לכם, אינני יודע מה סוג התרגיל שהיה לכם, אך הנני בטוח, כשקבלתם הוראה להיות בתרגיל ללא אפודים זוהרים, יש סיבה המתאימה לכך.....

ofirgaon

New member
אז השאלה היא

מי מוסמך לאשר לי לחרוג מההנחיות במקרים מסויימים? האם המב"ס רשאי לאשר לי לסייר בלי אפוד זיהוי למרות שההנחיות אומרות במפורש שחייבים? ואם למשל יקרה משהו ותבוא המשטרה ותגיד לי "לא אנחנו לא נסייע לך כי חרגת מההנחיות ולא לבשת אפוד זיהוי"? אז זה אשמתי או אשמת המב"ס? כלומר- האם אני זה שצריך להקפיד על הנהלים האלה או שאחריות המב"ס להקפיד שאני מקפיד על הנהלים?

sabal1

New member
אז התשובה היא

אופיר בוקר טוב, ככה: היית בצבא? אם כן אז וודאי מוכר לך נוהל ציות לפקודה ממפקד ישיר או עקיף (בד"כ קצין), במידה ולא היית בצבא, נוהל זה אומר קודם כל ציית לפקודה ואח"כ תקבול, אלה אם הפקודה היא "פקודה שאינה חוקית בעליל" (סכנת חיים לך או לכוחות שלך, ירי לעבר גורמים שאינם עויינים וכו´). כמו בצבא, ככה במשטרה. אני יודע שזאת לא תשובה שעונה בדיוק לשאלה שלך אבל אני מניח שאתה קולט את הלך הרוחות. לדעתי כל עוד ההנחיה/הוראה/פקודה אינה "פקודה שאינה חוקית בעליל" אין לך שום בעיה עם זה, יותר מזה אני יכול להגיד לך שצורת עבודה זו מאוד מקובלת במחוז שלנו אם זה מרגיע אותך... לשאלה השניה, אלה אם היא החליפה תפקיד, יודית שייכת לאק"מ במטא"ר. יודית: ת"א-צפון זוכרים אותך! :)

ofirgaon

New member
בוקר אור

תודה על תשובתך.. זה לא כל כך מנחם אותי שצורת עבודה זו מאוד מקובלת במחוז שלנו.. כי אני מדבר בדיוק על אותו מרחב שאתה נמצא בו... אני יודע שככה עובדים בכל המרחב/מחוז אבל כשאני מדבר עם מישהו ממחוז מרכז (גם מתנדב) הוא נדהם מהדברים שאני מספר לו שאנחנו עושים ואומר שבסוף יקרה לי משהו והמשטרה לא תעמוד מאחוריי כי אני עובר על הנהלים. ד"א מה רפ"ק יודית עשתה בת"א-צפון? אני הצטרפתי רק לפני מספר חודשים..

sabal1

New member
כן ולא

קצת קשה לי לתת לך תשובה לתגובה שלך כי התשובה שלי יש לא נאמרת בפומבי בצורה רשמית. מה שאני מציע, תבדוק את הנושא עם מתנדבים וותיקים ומנוסים, כאלה שפעילים ברמה גבוהה (אם אתה מכיר מתנדבי יח"מ עוד יותר טוב), אני מניח שהם ידעו לתת לך את התשובה שלי יש. יודית בזמנו (לפני כמה שנים טובות) הייתה מפקדת בסיס בת"א צפון, כמובן שאז היא לא הייתה רפ"ק. אתה גם מת"א צפון ?

ofirgaon

New member
כן. מתי מקבלים ניידת חדשה?

שמעתי שזמנהוף קיבלו כבר חדשה. לא מגיע לנו יותר?

sabal1

New member
כן

עזוב, אתה נכנס פה לתחום האפור של הפוליטיקה במרחב. בוא רק נגיד שאחת מהניידות הגבוהות החדשות שיש כיום לסיור היו אמורות להגיע לתא"צ. אתה נוער ?

AAA1981

New member
אתה מדבר על הטיוטה ?!

מרחב ירקון זה הכי אחי

sabal1

New member
אכן כן

לגבי: "מרחב ירקון זה הכי אחי"... אני לא יודע כמה זמן אתה בת"א-צפון, אבל... אני יכול להגיד לך שבמרחב דן (לפני השיטוח) היו לנו חיים הרבה יותר טובים! תמיד היו לנו את הניידות והציוד הכי טוב והכי חדש.

AAA1981

New member
אני לא במשא"ז אז כ. . .

שאני לא יודע אם יש לכם בעיות. רק תדע לך שמבחינת עבודה מרחב ירקון הוא אחד המרחבים הטובים ביותר בארץ!

ofirgaon

New member
אני יודע מדברים על זה כבר מלא זמן..

לא אני לא נוער אני מעל 18 והצטרפתי לפני כמה חודשים. יש בעיה כי עוד חודש אני מתגייס אז אני אתנדב הרבה פחות אבל אני משתדל לפחות פעם-פעמיים בשבוע לצאת למשמרות, בד"כ שבת ב´-ג´. מאיזה בסיס אתה? ג´?

sabal1

New member
לא בדיוק

האמת שאני די עזבתי את מסגרת הקלאסי, למרות שאני עדיין בעניינים.

sabal1

New member
בערך...

רשום בראשון. פעיל ממש מעט בשני. :) האמת שבכחולה הרבה זמן לא פעלתי.

למעלה