שאלה

Nייט

New member
שאלה

כל כמה זמן מע"ר (או כל דרגה אחרת) צריך לחדש את ה"רשיון" (אני לא יודע אם קוראים לזה ככה...) ואיך מחדשים. בתומ"ר נייט KC2IRA

paradan

New member
שאלה טובה

הזכרתי את זה כבר כמה פעמים בכמה הודעות שלי... אין בארץ שום נוהג מחייב (לא ברמת חוק ולא ברמת נוהל) לגבי קורס ריענון וגם אין מעקב אחרי הדברים האלו. במד"א, לגבי מתנדבים בלבד - קבוע בנוהלי הפעלת מתנדבים: אם הפסקת להתנדב לתקופה של יותר משלוש שנים עלייך לעבור קורס מחדש. אם הפסקת לפחות משלוש שנים עלייך לעבור ריענון* בלבד. *מה הם תכניו של אותו ריענון ומי רשאי להעביר אותו אף אחד לא יודע. אין חוק או נוהל שאומר שמע"ר/חובש/חובש בכיר/פאראמדיק חייבים לעבור ריענון או כל דבר אחר על מנת לשמור על התעודה. (אני מדבר על אלו הפעילים במהלך כל התקופה. לא על כאלה שלקחו חופשה מהמקצוע לכמה חודשים/שנים).

Action force

New member
תרשו לי להעשיר את ידועתיכם.

בתקנון המתנדבים רשום כי פעם בשנה כל מתנדבי התחנה מחוייבים לעבור השתלמות שנתית (בת יומים) שבתחילתה ובסופה מבחן, אשר קובע מי ממשיך ומי לא. היום נתקלתי במספר חניכים מקורס חנוכה. כששאלתי אותם מה זה התקף לב, לא ידעו לענות לי. כששאלתי אותם מה זה MI הם אמרו משהו במוח. וכששאלתי אותם על CVA TIA \ אנגינה פקטוריס, הם צחקו...

ronen222

New member
אם זה נכון זה עצוב מאד

אני לא מדבר על איש מקצוע או מתנדב כל אחד צריך להכיר את המושגים הבסיסיים האלה

paradan

New member
אני לא זוכר נוהל כזה ועדיין

האם כתוב שם מה הרענון צריך לכלול? מי רשאי להעביר אותו? כיצד הדבר מתועד? מקבלים תעודה בסוף? מי מעביר רענון למדריכים?....

Action force

New member
אז ככה.

אם תרצה, אקח את התקנון ואעלה לפה את הציטוט המדוייק. מי מעביר את זה מדריכים בתחנה. מי מעביר ריענון למדריכים - אחראי הדרכה. תעודה לא מקבלים. כיצד מתועד-במזכירות הסניפית. עוד משהו?

Paramedic286

New member
חידושי תעודה ורענונים

מע"ר - קיימת בעיית מעקב על הרענונים כפועל יוצא מכך שאין חובה בחוק . פאראמדיק פעיל במקצועו על מנת לשמר את רשיונו מחוייב לבצע מינימום של 6 משמרות נט"ן או אט"ן חודשיות... פאראמדיקים עדיין לא מחוייבים במבחן רמה (לצערי הרב) שנתי דבר שיקרה אחרי החקיקה של המקצוע. עמית

למעלה