שאלה...

• פותח הנושא -me-
  • פורסם בתאריך

-me-

New member
שאלה...

שמטרידה אותי כבר חצי שעה בערך... עין זאת נקבה, נכון? אז למה אומרים עין ימין? ימין זה זכר... זה סתם יוצא מן הכלל או שכולנו בעצם טועים ואומרים את זה לא נכון? אז אם מישהו יודע אני אשמח להסבר...

ממשיכה עם הניחושים..

עין היא אכן נקבה ולכן אומרים עליה שהיא ימנית. עין ימין לדעתי מופיע כאשר מתכוונים לעין (ב)צד ימין.. מקווה ש"איזה מזל.."

nutmeg

New member
לאאא!!!

ואני עד היום הייתי בטוחה שהעין הימנית בצד שמאל! אוףף

מוגג

New member
מעניין מאוד

כי בדיוק השבת קראנו בהפטרה כִּי הִנֵּה הָאֶבֶן, אֲשֶׁר נָתַתִּי לִפְנֵי יְהוֹשֻׁעַ--עַל-אֶבֶן אַחַת, שִׁבְעָה עֵינָיִם; הִנְנִי מְפַתֵּחַ פִּתֻּחָהּ, נְאֻם יְהוָה צְבָאוֹת, וּמַשְׁתִּי אֶת-עֲו‍ֹן הָאָרֶץ-הַהִיא, בְּיוֹם אֶחָד. (זכריה ג)

עין ימין

לדעתי, אי ההתאמה , לכאורה, במין נובעת מכך שהצירוף "עין ימין" איננו שם עצם + תואר (שחייבת לגביהם להיות התאמה במין ובמספר: ילדים נחמדים, ציפורה נחמדת וכד´), אלא שני שמות עצם הקשורים בקשר של סמיכות. ובקשר מסוג זה אין התאמה במין ובמספר, שכן כל מילה מהצמד הינה עצמאית ובעלת מעמד שווה לרעותה. דוגמאות: יד ימין, עלמת חמד, עלמות חמד וכו´.

וואלה נכון!!

האמת היא שהפתעת אותי. אני כל כך רגיל לומר עַין ימין שלא ראיתי בכך שום דבר מוזר. יחד עם זאת אני עדיין דבק בכך שהצירוף הוא צירוף של סמיכות. ובאשר להגייתו בפי רוב רובם של הדוברים (אם לא כולם) כעַין ימין, היינו בצורת הנפרד,הסיבה לכך, לדעתי, היא אנלוגיה מוטעית לצורות הסמיכות של שאר האיברים: יד ימין, רגל שמאל, אוזן ימין, קרסול ימין, ברך ימין וכן הלאה, שממנה ניתן לראות שברוב האיברים, במקרה, צורת הסמיכות זהה לצורת הנפרד. ובאופן בלתי מודע אומר לעצמו הדובר המצוי, מה בכל האיברים משתמש אני בצורת הנפרד, אף ב"עין" אשתמש בה. וסבורני שמאותה סיבה אומרים כתף ימין (בפתח או בקמץ) במקום הצורה הנכונה כתף ימין (בסגול).

-me-

New member
וואו...

יש הרבה הגיון במה שאתה אומר
תודה!

מוגג

New member
והנה המקור (המנקר)

א וַיַּעַל, נָחָשׁ הָעַמּוֹנִי, וַיִּחַן, עַל-יָבֵישׁ גִּלְעָד; וַיֹּאמְרוּ כָּל-אַנְשֵׁי יָבֵישׁ, אֶל-נָחָשׁ, כְּרָת-לָנוּ בְרִית, וְנַעַבְדֶךָּ. ב וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם, נָחָשׁ הָעַמּוֹנִי, בְּזֹאת אֶכְרֹת לָכֶם, בִּנְקוֹר לָכֶם כָּל-עֵין יָמִין; וְשַׂמְתִּיהָ חֶרְפָּה, עַל-כָּל-יִשְׂרָאֵל. [שמואל א´ יא]

shellyland

New member
אני אגלה לך

כי לא מזמן למדתי ועודני מתלהבת כילדה קטנה: צריך לעמוד על האות הרצוייה כאשר מקש ה-caps lock לחוץ, ללחוץ על ה-shift ולבחור אחת מהמקשים עם הספרות, והופס - יש ניקוד באות! ועכשיו גנגי תבוא ותביא לנו את הקישור לסרגל הניקוד. אגב, לא מזמן גיליתי שיש גם תוכנת נקדן אוטומאטי לוורד (לא של צביקה פיק).

shellyland

New member
לפני שאתם צועקים עלי כולכם

אחד מהמקשים עם הספרות, טוב לכם?

shellyland

New member
למה רק עין ימין מטרידה אותך

ולא, למשל, יד ימין? רגל ימין? אוזן ימין?

fa jing

New member
יש לי שאלה באותו נושא...

מכיוון שאני מעריץ מושבע של המין הנשי גם בראשי ישנה שאלה המתרוצצת לה כבר 4 שנים לערך. מדוע אברים העושים את האישה לאישה הם בלשון זכר? שד=זכר דגדגן=זכר יש לי שאלה שהיא בחזקת סיבה שהמצאתי לעצמי ולהלן: האם מכיוון שזה לשימוש הגברים=זכרים

shellyland

New member
אולי כי אלה שהמציאו את השמות שלהם

הם גברים? חשוב למשל על מילים "גניקולוגיות" יותר, כמו נרתיק, חצוצרה, שחלה וכיו"ב, ושים לב כיצד הן משקפות את נקודת המבט ממנה מסתכל הגניקולוג (החיצונית) וכן את הוויתה של הנשיות ככלי קיבול. וואי, מה מחכה לי עכשיו.. (גנגי - עוד נקודה!)

shellyland

New member
וגם הדגדגן

משקף את האופן שבו גורמים לגירויו ולא את טיב הגירוי שהוא גורם.

למעלה