היי האם מעביד יכול לצותת לי לשיחות וכו בנייד הפרטי? אין לי נייד מהחברה,האם יש מעקב על המיילים בעבודה בהאוטלוק? אאם ירצו יכלו לקרוא את המיילים שלי?
תודה
האזנה לשיחות בנייד הפרטי סמסונג S26 ULTRA.
אין אפשרות טכנית או חוקית מכיוון שמדובר במכשיר פרטי לחלוטין שאין לו קשר למערכות הארגוניות של החברה.
בתנאי שלא הותקנו עליו אפליקציות ניהול מרחוק כמו Knox Manage או Mobile Device Management מטעם העבודה.
האזנת סתר לשיחות טלפון או מעקב אחרי מיקום של עובד במכשיר פרטי ללא הסכמתו המפורשת מהווים עבירה פלילית על פי חוק האזנת סתר וחוק הגנת הפרטיות בישראל.
מעקב וגישה למיילים של העבודה OUTLOOK גישה לשרתים ולתיבת הארגון, אם מדובר בכתובת מייל רשמית של העבודה
NAME@company.COM התיבה והמידע שבה נמצאים בבעלות החברה ועל השרתים שלה.
מחלקת הIT של החברה יכולה טכנית לצפות לנטר או לגשת להודעות הנכנסות והיוצאות בתיבה זו.
על פי החוק בישראל למעסיק מותר לנטר מיילים מקצועיים לצורכי עבודה, אך ורק בתנאי שהגדיר מדיניות ברורה בנושא והביא אותה לידיעת העובדים מראש.
תכתובות אישיות בתיבת העבודה, אם השתמשת בתיבת המייל של העבודה להתכתוביות אישיות, החוק אוסר על המעסיק לחטט בהן באופן תמידי או לחדור לתוכנן ללא הסכמתך המפורשת.
מותר רק בנסיבות קיצוניות ביותר או באמצעות צו שיפוטי.
גישה למייל דרך הנייד הפרטי עצם העובדה שהתחברת לאפליקציית OUTLOOK של החברה בULTRA S26 שלך אינה מעניקה למעסיק שליטה על שאר המכשיר.
היא מאפשרת למחלקת הIT לנקות מרחוק REMOTE WIPE את נתוני האפליקציה או המייל הארגוני בלבד במקרה של אובדן המכשיר אם אישרת זאת בהגדרות האבטחה של הארגון בזמן ההתחברות.
האם הותקנה בטלפון שלך אפליקציה כלשהי מטעם העבודה או פרופיל אבטחה ארגוני בזמן התחברות למייל???