שאלה

• פותח הנושא חדשהבאתר
  • פורסם בתאריך
ח

חדשהבאתר

Guest
שלום לכולן, שמי קרן, חדשה כאן בפורום, אשמח לקבל דעתכן:

התחלתי לפני ארבע שנים את התהליך שלי. בתחילה ניסיתי להרות באופן טבעי. נבדקתי אצל כמה רופאים ללא הצלחה, כולם אמרו פה אחד את אשר חששתי לשמוע- עלי לפנות למסלול של תרומת ביצית. בתחילה נחרדתי מהמחשבה שאשא ברחמי עובר מתרומה, בצירוף העובדה שנדרש ממני לשלם לכמה גורמים (תשלום למרפאה, לרופא, לבנק הזרע, לבית החולים עבור ההחזרה, להורמונים), אבל לא אבדתי תקווה, פניתי למאמס, הזמנתי זרע מהארץ ובסבב שני מחול, בכל טיפול הגעתי אופטימית עד לבשורה האחרונה שקבלתי, בדרכי לאסותא לבצע את ההחזרה, התקשר אלי הרופא בטענה שאין לי למה להגיע כי העובר לא שרד את ההקפאה. היה נראה לי מוזר וכה לא מתחשב להודיע זאת בטלפון, אך זה נושא לדיון אחר. כל הסיוט הזה התרחש לפני מספר ימים. התקשרתי כמובן למאמס ולצערי הם עדיין לא חזרו אלי עם תשובות. לאחר השתבללות של "למה זה קורה לי", החלטתי לכתוב לכן כאן ולקבל עצתכן- מה עושים הלאה? האם החברות האלה נותנות רק הבטחות שווא להריון?

ברוכה הבאה קרן
לצערינו הרב אי אפשר להבטיח הריון ולא רק הריון אלא הריון שיסתיים בידיים מלאות. יש המון גורמים נוספים שלא תמיד ידועים שמאפשרים הריון תקין ומלא.
לא כתבת בת כמה את, איזה בדיקות עשו לך, האם עשו נסיונות לבדוק למה ההריון לא נקלט, שינויי פרוטוקולים וכמה נסיונות עשית.
האם החזרת עוברים טריים או מוקפאים ואם כן באיזה יום הוקפאו.
התהליך הוא לא אחיד ויש הבדלים ביניהם.
התהליך הוא לא פשוט ומוכר (לצערי), לא מעט לא נקלטות בהחזרה ראשונה או שניה. אצלי הצליח הנסיון עם העוברית השלישית והאחרונה. אוטוטו היא בת שבע...
בהצלחה
איילת

ח

חדשהבאתר

Guest
איילת יקרה, תודה על תשובתך אני בת 46, בוצעו שני ניסיונות של החזרת מוקפאים (יום חמישי), שני העוברים הנוספים לא שרדו את ההפשרה.
על אילו בדיקות מדובר? זכור לי שבצעתי כפי שנרשם בפרוטוקול- פאפס, אקו, דם, אולטראסאונד, כירורג, ממוגרפיה. כאשר ההחזרה לא צלחה, נמסר לי שזה קורה שכן אחוזי ההצלחה הם 50%. לא נלוו לכך בדיקות כלשהן.
הרופא המטפל שינה את הפרוטוקול - בתחילה נטלתי אנדומטרין+ אסטרופם ובפעם השניה- קרינון+ דופסטון+ אסטרופם.
עצוב לי מאוד שהתהליך נמשך שנתיים ללא הצלחה, לא זו בלבד שאשלם עליו עוד כמה שנים, אלא שהחשש שלי שזה חומק ממני.

הי, לא ממש הבנתי למה התכוונת בשני נסיונות. כמה עוברים הוחזרו?
האם עשית היסטרוסקופיה בעבר? צילום רחם? בדיקת תפקודי בלוטת תריס?
לא ממש הבנתי למה התהליך נמשך שנתיים? שנתיים במאמס?
איילת

ח

חדשהבאתר

Guest
שני ניסיונות= שני עוברים, בסה"כ קבלתי 3 עוברים ובמשלוח השני עוד אחד.
אכן בצעתי היסטוסקופיה. תפקודי בלוטת התריס תקינים.
התהליך נמשך שנתיים מאחר והיו הרבה עיכובים: בתחילה בחרתי תורם ותורמת, חשבתי שהכל סגור ואז התברר שעלי להחליף תורמת מאחר והיא לא היתה זמינה. החלפתי תורם ופספסתי משלוח וכאשר המשלוח הגיע, התחיל להשתבש המחזור ואז נכנסנו לקורונה, היה ניסיון להחזיר עובר ללא הצלחה, המתנתי להחזרה השניה וגם היא לא הצליחה. הזמנתי זרע חדש מחול וזה לקח עוד זמן ואז בחרתי תורמת אחרת, המתנתי לעוברים, הגיע רק אחד. ואז התברר שלא ניתן להשתמש בו. כל התענוג הזה לקח שנתיים. במאמס.

תראי עם השנה האחרונה היו הרבה עיכובים בכל המסלולים. אל תשכחי שאוקראינה היתה מדינה אדומה תקופה ארוכה ועדיין המצב בה לא טוב מבחינת הקורונה.
היתה תקופה שלא היה אישור לפעילות של צוותים בחו"ל, לא היה אישור להביא עוברים ועוד ועוד.
האם את יודעת מה היתה איכות העוברים שקיבלת? כמה עוברים את אמורה עוד לקבל? מה מדיניות הפיצוי שלהם במידה ולא קיבלת את מלוא העוברים באיכות שהבטיחו?
אני טופלתי על ידי ד"ר איתי בר-חוה. לאחר שני כישלונות בתרומת ביצית הוא דרש שאעשה צילום רחם. ואו כמה כעסתי עליו. אבל הוא הסביר שחשוב לבדוק שהכל תקין לפני שממשיכים הלאה. ביקש גם שאעשה בדיקות קרישיות מקיפות.
לאורך כל התקופה טופלתי גם בדיקור סיני ואני חושבת שלפני ההחזרה המנצחת הוא עשה לי פיפל והוסיף לי זריקות פרוגסטרון.
שיהיה הרבה בהצלחה
איילת

לא יודעת מה להגיד למעט העובדה שאין בטחונות...יכולה להגיד לך שבסה"כ הייתי בכל הסרט הזה 6 שנים (חלקם מביציות שלי וחלקם מתרומה)
הוחזרו לי 7 עוברים יום 3(מתרומה כפולה) ללא הצלחה - (תרומה דרך הדסה)
וועוד 4 עוברים במאמס עד שהצליח
כל הבדיקות יצאו תקינות ואין שום הסבר לרופאים...
לא יודעת מה גרם לזה לקרות הסטטיסטיקה , שינוי פרוטוקול או עוברים יותר טובים
שורה תחתונה, אם את לא רוצה לוותר ויש לך כוחות נפשיים וכלכליים תמשיכי כי זה לא שיש ממש אופציה אחרת ליחדיניות

ח

חדשהבאתר

Guest
נמסר לי שאני זכאית לעובר נוסף, מקווה שהפעם זה יסתדר. תודה לכן על התשובות ועל העידוד, מאחלת הצלחה לכולנו :)

למעלה