שאלה

שמש27

New member
לצערי לא.

את ההערכות המודיעיניות וניתוחי האישיות של אישי מפתח במזרח התיכון לא עושים בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, עם כל הכבוד. אבל אחרי הקבע, ותואר שני, ומעבר למקום המתאים - השמיים הם הגבול... והמבין יבין.

natalyp

New member
שאלה

יש לי שאלה אליכם, בשביל חברתי המתלבטת - באילו תפקידים יכול להשתבץ בצבא (בחז"ל) אדם שבחר ללמוד פסיכולוגיה בעתודה? מה האפשרויות?

שמש27

New member
לרוב שלוש אפשרויות...

רוב בוגרי התואר הראשון בפסיכולוגיה משתבצים לממד"ה - שזאת מחלקת מדעי ההתנהגות בצה"ל - יחידה קטנה ומקצועית, שמפקחת ומניעה הרבה מאד תהליכי סוציו-פסיכו בקרב חיילי הצבא - ממחקרים גרידא, דרך סקרים, וכלה בליווי פרוייקטים חדשים שאכ"א (אגף כוח האדם) מחליט עליהם. מקצתם משתבצים בחיל הרפואה בתור קב"נים. זה נחשב "ביזבוז" של הבוגרים הללו ( שנורא נוח לקרוא להם "פסיכולוגים" אבל הם לא - פסיכולוג הוא מי שסיים תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, וקיבל תעודה לעסוק בפסיכולוגיה), מכיוון שרוב הקב"נים בצבא הם עובדים סוציאליים. בכל אופן, אם יש תפקיד מיוחד שמתאים לבוגר כזה, קב"ן עם אופק רחב יותר - אז זה גם. ולא לשכוח שאפשר להתקדם גם מהר מאד בחיל הרפואה - ללמוד תואר שני - ולהמשיך בתחום. ומקצתם מקצתם משתבצים בפרוייקטים שונים שמתנהלים בצה"ל, בחיל חינוך או באגף כוח האדם, כאשר הוגדר צורך ברור בבוגר פסיכולוגיה בצוות של הפרוייקט. אבל זה לא קבוע, ואי אפשר לדעת על זה מראש. אם יש יותר מדי בוגרי פסיכולוגיה במחזור אחד, או שבוגר כלשהו זילזל בלימודיו קשות והגיע עם ממוצע מחפיר וחוסר-ידע לקו הסיום - בהחלט יש מצב (חריג אמנם) שהוא ימצא את עצמו כשאף חיל לא רוצה אותו, ואז תותר התחייבותו לקבע - והוא ישובץ כחייל רגיל. ולא, פלטרון, זה לא פרס. אתה לא רוצה להיות במקומו. עד כאן.

natalyp

New member
תודה ל../images/Emo42.gif שלנו, ו...

יש אפשרות לבחור לאן להשתבץ מבין האופציות? כי הנקודה שציינת היא בדיוק מה שמרתיע אותה, שתשובץ כקב"נית או בתחום אחר, כחיילת רגילה.

שמש27

New member
מיום מיום אני מבין פחות את השאלות

כאן - יש סיכוי שאני מזדקן ?
לראשון - מה זה "תפקידים יותר התקפיים" ? קב"ן של סיירת מטכ"ל ? לא הבנתי. נא חדד את נקודתך. לנטלי - א. לא אין אפשרות לבחור. מתראיינים, עושים את המיטב, מבקשים - ומקווים לטוב. בדיוק כמו כל עתודאי אחר. ב. לא הבנתי למה לה לפחד שתשובץ כחיילת רגילה ? שתלמד טוב - ואז אין דאגות. זה בדוק. ערב טוב.

amir_aikido

New member
עוד סוג של תפקיד

אני יודע שלפחות לחלק מהחילות יש גם "פסיכולוג חילי" (באופן אבסורדי כשהשתחררתי הפסיכולוג החילי שהגיע לחיל-הקשר היה מישהו שהיה איתי בטירונות) נדמה לי שהתפקיד הזה הוא תפקיד יותר מתקדם, אבל לא אופתע אם לפסיכולוג חילי יש גם עוזר בוגר פסיכולוגיה בתפקיד ראשון. אמיר

למעלה