לגבי המושג קונפורמיסט
לעניות דעתי, אתה קצת מתבלבל לגבי המושג "קונפורמיזם". ככל הידוע לי, קונפורמיזם הוא התנהגות התואמת את התנהגות החברה בעיקר בגלל שכך נוהגת החברה. לפי מיטב הבנתי, מדבריך נובע ש "קונפורמיזם" משמעותו התנגות התואמת את התנהגות החברה ללא קשר למניעי ההתנהגות. מה ההבדל בין הצורה שבה אני הבנתי את המושג לצורה שבה אתה הבנת אותו? אני אביא לך דוגמא ולפיה נראה את ההבדל. הדוגמא שלי לקונפורמיזם היא העובדה שלגבי רוב האנשים, אם יצא סרט שהם מאוד מאוד רוצים לראות בקולנוע, אבל אין להם עם מי ללכת - הרוב יעדיפו לא לראות את הסרט מאשר ללכת לבד לקולנוע, פשוט כי "זה לא מקובל". למעשה אין בכך הרבה היגיון - החוויה החברתית היחידה בהליכה לקולנוע היא עצם ההליכה (לפני הסרט - קונים את הכרטיסים) והעזיבה (אחרי הסרט - שואלים אחד את השני "איך היה?") אבל הצפיה בסרט היא חוויה אישית לחלוטין (אא"כ אתה הולך עם החבר/חברה ואתם מתכרבלים לכם כל הסרט, או שאתה מהסוג המעצבן שמדבר עם מי שלצידו בכל מהלך הסרט). אמנם תגידו: יותר נחמד ללכת לקולנוע עם עוד מישהו (למרת שדני סנדרסון אומר בשירו: אמנם יותר נחמד להיות לבד בסרט - אבל נהוג ללכת עם גברת) אבל העובדה היא שהרוב המוחלט של האנשים לא ילך לבד לסרט אפילו אם הם מתים לראות את הסרט, ופשוט אף אחד לא רוצה ללכת לסרט הספציפי. לפי דעתך, עצם העובדה שאדם הולך לקולנוע הופכת אותו לקונפורמיסט, וזה פשוט לא נכון. אנשים הולכים לקולנוע כי כי הם נהנים, ולא בגלל ש"זה מקובל". לפי דבריך אם אדם מקיים יחסי מין הוא קונפורמיסט, אבל זה לא נכון, כי אנשים מקיימים יחסי מין כי הם נהנים, ולא בגלל ש"זה מקובל". לסיכום: התנהגות קונפורמיסטית היא התנהגות הנובעת כולה, או לפחות רובה המוחלט - מכך ששאר החברה נוהגת כך. התנהגות נון-קונפורמיסטית היא התנהגות הפוכה - המנעות ממעשה אך ורך בגלל שהחברה מתייחסת לאותו המעשה כמקובל. אתנ אינך קונפורמיסט ואינך נון-קונפורמיסט. כמו הרבה אנשים גם אתה נהנה ללכת למסעדה או לפאב בליל שישי, ואתה עושה זאת כי אתה נהנה מכך ולא בגלל שאנשים אחרים גם עושים זאת. אתה אינך נון-קונפורמיסט מאחר והתמקדותך באומנויות הלחימה נובעת בעיקר (כך אני מניח) מההנאה שלך מהן ומהסיפוק שאתה רוכש מהאימון. אולי העובדה שלא רבים מתמקדים באומנויות הלחימה (למרות שרבים רואים בהם דבר מיוחד ומרשים) קוסמת לך בכך שאתה מרגיש ייחודי בכך שאתה עוסק בהן ואחרים לא - וזה טבעי, כולנו רוצים להרגיש מיוחדים במידה זו או אחרת, אך אני מניח שתסכים איתי שלא הייתי לומד את אומנויות הלחימה אם לא היית נהנה מכך. אני מניח שהבנת את המסר. מחכה לתגובה. מקרטני