שאלה

• פותח הנושא k77
  • פורסם בתאריך

k77

New member
שאלה האם כאבי בטן אצל האם עוברים ליונק? אין לי חום אך אני מרגישה חולה- כואבת לי הבטן, יש לי גלי חום וקור ואין לי תיאבון. האם ביתי גם חשה גם בשל היותה יונקת?

Revili

New member
כאבי בטן כאבי הבטן שלך אינם עוברים אליה. אבל...אם את חולה, יכול להיות שהתינוקת תדבק מאותו מקור ממנו את נדבקת, דרך האויר או במגע ותחלה מעט גם היא. למזלם של תינוקות יונקים, כאשר אמא חולה היא מפתחת נוגדנים כנגד המחלה והם כן עוברים בחלב האם לתינוק והסיכויים להדבקות קטנים יותר או שהמחלה קלה וקצרה יותר. תרגישי טוב.

תשובה כאבים הם תופעה מקומית, וקשה להאמין שהם יכולים לעבור מאדם אחד לאחר. אם את מרגישה לא טוב- טפלי בעצמך- שתי הרבה, שכבי לנוח ובקשי עזרה מהסביבה לגבי עבודות הבית. במידה ואת מרגישה צורך- גשי לרופא. אני מניחה שבתך לא חווה את כאבי הבטן שלך אצלה. אולם- התבונני בה ונסי לראות האם היא חשה לא טוב. גם אם את מקוררת- המשיכי להניק. בצורה זו את עוזרת לבתך להתחסן למה שאת "חטפת". אולם- האם את מרגישה אזור מסויים בשד שהוא חם, אדום או כואב? אם כן- אולי זו תחילתה של דלקת בשד ויש לטפל בה (המשך הנקה, שתייה, מנוחה, קומפרסים חמים). אם עולה החום- יש לגשת לרופא, אולי יש צורך באנטיביוטיקה (הדגישי בפניו כי את מניקה ורוצה להמשיך להניק). רפואה שלימה ../images/Emo140.gif

למעלה