שאלה??

תוכנית בערוץ 6

אני לא ממש יודע אם זה הפורום הנכון לכתוב בו את זה אבל זה היחיד שקצת קשור לנושא אז בבקשה: בשבוע האחרון עלתה סדרה יפנית-אמריקאית חדשה בסגנון פוקימון רק שבשינוי מהסדרות הקודמות שהיו מכוונות לפחות בהחלה לטלוויזיה, מרכז הסרה הזו הוא משחק ילדים שנקרא בייבלייד או משהו כזה. לפי דעתי כל תפקידה של הסדרה הוא להיות, בעצם מקדם מכירות למשחק. לדעתי זוהי עליית רמה ברמת הקפיטליזם של הטלוויזיה.

wings of dark

New member
שאלה??

קראתי קצת את הדיונים ואנרכיה הוזכרה לרעה כמה פעמים. וגם נכתב שרעיון האנטיגלובליזציה תומך בדמוקרטיה. האם קיבלתי את הרושם הנכון אתם מתנגדים לאנרכיזם?? ומה בדבר לגליזציה של קנאביס-אני יודע שזה נשמע קצת לא קשור אבל לדעתי יש קשר לחופש הפרט.

blackflag

New member
../images/Emo39.gifמה שחשוב להבין זה ש-

מתנגדי הגלובליזציה אינם עשויים מקשה אחת, יש חברי איגודי עובדים, הסתדרות וחד"ש, ישנם ירוקים, ישנם כל מיני ניאו-היפים ועוד המון קבוצות ויש גם אותנו, האנרכיסטים, שכמובן מתחלקים ומתחלקים ומתחלקים להמון תת-קבוצות משלנו, אבל זה כבר הסבר ארוך ארוך... כמובן שמהות הגלובליזציה איננה דמוקרטית, אבל לא רק במובן הבורגני המקובל של המילה אלא במובן העמוק של נתינת הכוח בידי האנשים. כמובן שהפתרון של כל אחד מאיתנו(של כל קבוצה יותר נכון) הוא אחר, אבל ההתנגדות נובעת מההכרה של כולנו בפשעים שהגלובליציה מבצעת.

Felicityy

New member
גם לי יש שאלה../images/Emo68.gif

אחרי שדיסקסנו על אלימות ועל צמחונות,נראה לי שאפשר להעלות לדיון את נושא הטלויזיה בכללי,והטלויזיה הרב-ערוצית באופן פרטי. האם את/ה צופה בטלויזיה,ורואה בזה תחביב,משו שאת/ה משקיע/ה בו זמן רב וממצה? האם הטלויזיה הרב ערוצית,שאמורה להפוך את העולם הענק שלנו לכפר גלובלי אחד קטן,זה טוף לנו או רע? האם העובדה שיש אנשים שקצרים בכסף,אבל מוצאים את הכמות המספיקה כדי להשאיר את המנוי לכבלים/לווין ומוותרים על דברים אחרים אומר לך משו? זה משו רע,או משו טוב? והאם,כמו שיש רבים מסביבי שאומרים,לא ניתן היום להיות מודע למצב הקיים בארץ ובעולם בלי להיות מחובר? אני לא תמימה,ואני יכולה להעיז ולנבא שלא יהיו יותר מידי חברים/ות שיביעו את אהבתם/ן למכשיר המדובר-לכן הייתי שמחה לקבל גם פירוט של הסיבות בעד ונגד,ולא רק קיעקוע או שיר הלל למכשיר שבלי או עם שנרצה משפיע על חיינו בצורה מכרעת,לכאן או לכאן.

לא הדלקתי את הטלויזיה כבר מעל לשנה

תחיו את החיים שלכם במקום לצפות בחיים של אנשים אחרים (גם כן שהחיים האלה לא באמת קיימים, האם הטלויזיה משקפת את החיים שלנו או שאנחנו מחקים את הטלויזיה?) במקום לשבת בצורה פאסיבית ולצפות בתוכניות שאמורות לבדר אותנו ולטמטמם אותנו (ועל ידי כך לעשות אותנו לאזרחים טובים יותר אשר תורמים למדינה ולקפיטליזם) אנחנו צריכים לצאת ולהיות עם חברים שלנו (במקום לראות את הסדרה חברים). העיניין העקרוני בטלויזיה זו הפרופוגנדה (גם תאגידית, וגם ממשלתית) אשר נועדה לעצב אותנו לרעיונות שלהם, לגרום לנו לתמוך בהם ולהסכים עם מה שהם עושים, כל תרבות הצריכה מבוססת ומוחזרת בעיקר בזכות הטלויזיה (וכל הסדרות האלה הם רק תוכניות אשר נועדו לבדר אותנו כידי להחזיק אותנו דבוקים למסך בין תשדירי הפרסומות) רוב האנשים חושבים שיש להם חופש בחירה, שליטה על החיים שלהם, שהרעיונות והמחשבות שלהם הם באמת שלהם (ולא משהו שאיזו דמות מוסמכת אמרה, או משהו שהם קלטו מאיזו סדרה..) כל עוד יש לנו את ה"חופש" לבחור בין 100 ערוצים, ואת ה"חופש" לכבות את המסך (חופש שלצערי רוב האנשים לא מנצלים) אנחנו נמשיך ליפול לתוך האשליה הזאת. אי אפשר לברוח מהטלויזיה (לכבות אותה לא ממש עוזר), הטלויזיה, תרבות הטלויזיה לייתר דיוק, היא בכל מקום.... תעשו מחקר ותקשיבו לשיחות של אנשים, או שהם מדברים על פרסומת חדשה, מוצר חדש, תוכנית טלויזיה, סידרה קומית, מפורסמים, אנשים שלא קיימים באמת (דמיות מאיזה סדרה או סרט), כדורגל... הטלויזיה היא גם בשלטי החוצות, היא בסגנון דיבור של אנשים (חיקיו של שחקנים מפורסמים, דמויות מסרטים)... אידיאלים וערכים נשאבים מהטלויזיה (כבוד.. אגו.. וכו´) אני מדבר עם המון אנשים על כל מיני דברים, ואני המון פעמים רואה פשוט איך המחשבות שלהם והדברים שהם אומרים זה פשוט העתק ממה שהם ראו בטלויזיה, הטלויזיה פשוט נותנת לגיטימציה לעשות המון דברים (לדוגמה, ידידה שלי אף פעם לא כנה ולא אומרת מה היא באמת חושבת וכשאני שואל אותה למה היא עונה "אני בת, מותר לי, כך זה כל הבנות"... מעניין, בכמה סרטים כבר שמעתי את זה? עוד דוגמה: אנשים לא קוראים ספרים ולא מחשיבים את עצמם לבורים, למה? כי לפי הטלויזיה [והחברת בני הנוער, ששואבת את הערכים משם] זה ´קול´ לא לקרוא.. כמו שזה ´קול´ לעשן... לשתות אלכוהול.. וכו´ ומה שעצוב זה, שאנחנו אפילו לא מודעים לתעמולה של התאגידים אשר סך הכל רוצים למכור את המוצר שלהם לכמה שיותר אנשים) אפילו המוזיקה שאנחנו שומעים ברובה מגיעה מהטלויזיה (אני לא מדגיש את זה מספיק, אבל תנסו לקלוט את זה.. כל המוזיקה [הפופולרית] מגיעה מהטלויזיה..) כל מה שצריך בשביל לראות את ההשפעות של הטלויזיה על החברה שלנו זה פשוט צפיה באנשים מהצד.. מה הם עושים.. למה? איך הם מדברים.. מה הם חושבים. הקפיטליזם והאימפריאליזם בחיים לא היו מצליחים אם הם לא היו שולטים קודם על הערכים והרגשות של האנשים, בלי טלויזיה אי אפשר היה לשטוף למיליוני אנשים את המוח בכל כך קלות... (ואני נמנע מלדבר עם הפסדו-דמוקרטיה, אני בטוח שרובכם מכירים את המושג) בקיצור, TURN OFF YOUR TV!

חובבן

New member
יש חסרונות ויש יתרונות (איזו הפתעה)

אחרי זמן רב שלא היתה לי טלויזיה חזרתי לצפות כל ערב בחדשות. אני רואה בטלויזיה אחד ממקורות המידע החשובים ביותר שיש היום, מקור מידע שאני לא מוכן לוותר עליו. מה רע בלראות חיים של אנשים אחרים? יותר טוב להתמוגג מאיזה משפחה מתוסבכת שלא קיימת מלדחוף את האף לשכנים (מה שכנראה עושים בכל מקרה). הרי אותו דבר אפשר להגיד גם על סיפרות, אבל לעיתים קרובות הדמויות הממוצאות יותר מענינות מאנשים אמיתיים. זה לא ניראה לי כל כך נורא. תנסה לחשוב מאיפה את\ה לוקח את ההרגלים וההתנהגות שלך. האם הכל מקורי, או שבחרת,הוספת, דגם אחר מלבד הטלויזיה. רב הבעיות שתיארת קיימות גם בעיתונות ובאינטרנט, האם את מציעה להתנתק גם מהם?

אתמול במקרה ראיתי טלווזיה

אין לי בבית, אבל ראיתי בחנות שהייתי (אי אפשר לברוח מהאח הגדול) מהדורת החדשות הסתיימה בקידום המכירות של הסרט החדש של ג´ימס בונד. האנשים שאתה רואה בטלוויזיה הם פיקציה. הם לא שכנים - הם סתם דמויות שמיהו המציא. דמויות עם כל כך הרבה כוח והשפעה שאנשים מכירים באלפה את השורות של ג´ורג´ קוסטנזה אבל לא יודעים מה קורה מתחת לאף שלהם. מה קורה עם אנשים אמיתיים מאוד במרחק 10 מטר או 200 מטר או 20 קילומטר מהם. העניין שיש הבדלים גדולים בין אמצעי מדיה אחרים לבין טלוויזיה בכמה רמות. באמצעים כמו ספרות או עיתונים אתה אקטיבי - אתה צריך לקרוא ולקחת הטלווזיה והרדיו משדרים אליך. ובמובן של "יצירת רעש" או גרוי סביבתי הם יכולים לייצר אותם - וכך הגוף שלך מגורה (ללא קשר לתוכן - הגברת הרעש, שינוי זויות המצלמה, אור הוף לחושך - כל אלו יוצרים "טלטול" - ומכניסים את הגוף למצב של "ברח או תקוף" - וזה למה MTV נראה הרבה יותר קופצני מערוץ4 ולמה סרט ממוצע יותר קופצני מערוץ 1 הישן) עוד הבדל חשוב הוא שהטלווזיה לא דורשת ממך דמיון או חשיבה - להפך בצורה סטטיסטית היא אנטי של הדברים האלה. אתה רואה בדיוק איך הדמויות נראות. עוד הבדל? הטלוויזה נותנת לך אשליה שאתה באמת יודע מה קורה. בניגוד לכל אמצעי אחר (אולי חוץ מעיתון - אבל בעוצמה פחותה יותר). יכולת עריכה או השמטה מאפשרים לעורכים להבליט או להסתיר לפי מה שמתחשק להם - כל מי שהיה אי פעם בארוע שנוי במחלוקת יודע על מה אני מדבר . שלא לדבר בכלל על ארועים של הפגנות המונית וכו´. אם אתה רוצה לראות דוגמא נוספת - אתה יכול להסתכל בפרויקט undercurrents או בפורייקט הווידאו של אינדמדיה. הצילום שלהם מביא סיפורים שלא רואים אף פעם בחדשות. זה מביא אותנו לנושא נוסף. הטלווזיה היא מטבעה כלי א- דמוקרטי- בגלל שהיא מדיום יקר. רק תאגידים גדולים או ממשלות יכולים להחזיק תחנות בעלות איכות שידור גבוהה (כרגע לפחות) והצופים כבר התרגלו לסטנדרטים מסויימים (גם סף הגירוי שלהם כל הזמן עולה, עוד 5 שנים סדרה כמו הישרדות או אוז בטח יראו חלביות). ככה שהטלווזיה מטבעה מעודדת ריכוזיות של כוח. אני כבר לא מדבר על פרסומות בטלווזיה - שברובן הגדול היא כלי לשטיפת מוח (מסרים רבים חוזרים שוב ושוב - ולא דווקא המסר של קנו את המוצר הזה והזה אלא מסרים לגבי איך המציאות נראית). כשאתה רואה תמונה בטלווזיה היא נתפסת כדבר האמיתי - אפילו אם היא מנוגדת למציאות או למה שהמוח אומר (סופרמן באמת עף?). את הטיעון שלי אתה יכול לעכל או לא ולחשוב עליו - את מה שאתה קולט דרך המצלמות של ערוצי החדשות או הפרסומות אתה לא מעבד ברמת החשיבה אלא קודם כל קולט ברמת הגירוי החזותי. עוד על הנושא - כולל התייחסות לחדשות יש בבדידות בנושאים תקשרות ושבוע כיבוי טלווזיה.

חובבן

New member
השאלה האם לוותר על הטלוויזיה

או לנסות להשתמש בצורה מושכלת. אני מבין מתשובתך שאתה, כמוני, בוחר באפשרות השניה. ושוב בענין הדמויות המומצאות, אני באמת לא מבין מה רע בהן ולמה הן יחודיות לטלוויזיה. כל העולם מכיר את בילבי, דני דין ומשה רבנו, כולן דמויות ספרותיות.

תגובה

בספרים מספרים לנו על סיפורים דימיוניים, מקומות שלא קיימים במציאות, עולמות שונים, דמויות שונות ממה שאנחנו מכירים, ולכן, אנחנו בחיים לא נראה את הדמויות שבספרות באותה צורה שאנחנו רואים את הדמויות מהסדרות בטלויזיה (ואני מדבר בעיקר על אופרות סבון וסדרות קומיות) בכל הסדרות האלה, מראים לנו כאילו את החיים שלנו, מציאות שלנו, כל מיני מקומות מהעולם האמיתי, מותגים אמיתיים, דברים אמיתיים, כאמור, בדומה לחיים שלנו. אך בחיים לא מראים לנו את החיים שלנו כמו שהם... לא תראה סדרת טלויזיה על איזה בחור שקם בבוקר, אוכל, נוסע לעבודה, עובד 9 שעות בפס יצור, חוזר הביתה רואה טלויזיה והולך לישון, אתה לא תראה דבר כזה בשום סידרה, מה שכן תראה, זה אידיאל של חיים, המון חברים, בלי בעיות של כסף (ואם יש בעיות, הן נפתרות בדרך כלל באיזו דרך מצחיקה), בלי בעיות של אוכל, בלי מחסור בכלום, כל יום קורה משהו חדש ומעניין, אף פרק לא דומה לשני... ותמיד כולם לבושים בשיא האופנה, נוסעים במכוניות יפות, יש להם בית ואיזה שכן מצחיק... הם זה דומה באיזה שהוא אופן לחיים אמיתיים? מה חושב בנאדם שהוא רואה את כל זה, מקבל את זה כמציאות, אך במציאות שלו הכל שונה לגמריי, אז אנחנו מנסים לחקות את מה שאנחנו רואים בטלויזיה, סגנון דיבור, הופעה, מייקל ג´ורדון לובש נעלי נייקי? גם אני צריך! (וכמו שאמר דרור) אנחנו יודעים לצוטט אנשים שלא קיימים במציאות ונועדו רק לשעשע אותנו בין מקבצי הפרסומות, ולא יודעים את שמו הפרטי של השכן שלנו. אני מתנגד בכל תוקף לטלויזיה, למרות שיש כמה דברים חיוביים, אפשר להשיג אותם בפירוט רחב בהרבה בספרים ומפשוט לדבר עם אנשים. לכן, כשאני אגור לבדי, לא תהיה לי טלויזיה.

sheda0ktana

New member
העולם שמחוץ לקופסא

בתור התחלה, הייתי מנסה להחליף את המשפט "לדחוף את האף לשכנים" במשפט "להתעניין בשכנים, להביע אמפטיה, לתת תמיכה, להתחבר". למה במלרוז פלייס זה בסדר שכולם מתעסקים עם כולם, ובחברים/סיינפלד זה נורמלי שאנשים נכנסים בלי לדפוק בדלת, ובחדר המדרגות שלך זה נקרא "לדחוף את האף"?

blackflag

New member
אני חושבת...

שכמו בכל דבר, חשובה בעיקר המודעות. זאת אומרת, שאם אנחנו צופות בטלוויזיה מתוך ידיעה וזכרון ברור שמה שמוצג לנו שם הוא בחירה מודעת של אנשים שיש להם כסף ויש להם אינטרס לשמור על הכסף והמעמד החברתי שלהם, ובכל זאת אנחנו מצליחות לראות איזו תוכנית בלי לרצות לדחוף את האצבע לגרון כל חמש דקות, אז אנחנו יכולות להתרווח בבית ולבזבז את הזמן שלנו ולהרגיש בתום הצפייה ריקנות ופסיביות. כן, אולי כשנהיה חולות נחליט לעשות את זה...

אני חושב,

שפשוט חבל לבזבז את הזמן על ישיבה פסיבית מול קופסה.... (הידעתם שבנאדם ממוצע בתרבות המערבית מבלה בכל חייו יותר מ11 שנה בצפיה בטלויזיה?)

אני לא נגד

אנרכיזם - אבל אני עוד לא משוכנע עד הסוף שאני בעד, בינתיים זה נראית לי האופציה הכי יציבה וצודקת. אפשר למצוא על זה קצת חומר בבדידות ואני מקווה שבעתיד יותר. קנביס - אני בעד (לא בגלל העישון אלא בגלל האקולוגיה והסיפור של דיו-פונט והרסט שהביאו להוצאה מחוץ לחוק של הקנביס מתלכתחילה).

חשבתי שכולם יודעים

נו מילא אני אוסיף גם את זה לבדידות פעם זה היה באתר של עלה ירוק כיום זה רק כתבה מלפני 4 שנים בעיתון תל אביב:

למעלה