שאלה

Melitz

New member
שאלה מה משמעות ראשי התבות: מלבה"ד ??? תודה אלי

א77

New member
מ'ביא לב'ית הד'פוס כמובן שמנין שלקחת היום את ראשי התבות, אין המדובר שם בדיוק ב"מבלבה"ד". ../images/Emo6.gif שם זה חבר'ה ליצנים במקרה זה...

Melitz

New member
זאב תודה, אך מאיפה אתה יודע מנין לקחתי היום את ראשי התבות הנ"ל ?

א77

New member
אוליי סתם צירוף מקרים. בכל אופן חשדתי, והצירוף מהווה סיבה טובה לכך שחשבתי. שהרי היום בשעה 11.32 הבאתי את זה, ושם כתוב את זה [אם כי בשגיאת כתיב קלה]. ופחות מחצי שעה לאחר מכן, ממש בשעה 12.00 בדיוק שאלת מה משמעות המילה מלבה"ד. התפלאתי על כי פתחת שרשור חדש. אבל אם איני צודק, אז וודאי יש כאן צירוף מקרים מעניין.

Melitz

New member
באמת צירוף מקרים הבאתי זאת משום שנתקלתי ודווקא היום, בראשי התבות מלבה"ד בסוגריים ליד שמו של סבו של סבי,שמואל מאלצאן ובקשר לספר "מדרש רות החדש ,הנקרא מדרש הנעלם" הוא רשום כמחבר הספר הנ"ל ובסוגריים כאמור "מלבה"ד"

א77

New member
ברוב הספרים נכתב שזה הודפס בדפוס הרבני/החשוב/האלמנה והאחים ראם/ וכו' וכו'. זה במקרה שבעלי הדפוס הם הם שהוציאו לאור את הספר. יש אשר היה מי שעבד על ההוצאה לאור, והוא הגיש את העבודה לבית הדפוס, וגם שם נכתב : בדפוס הרבני החשוב מו"ה וכו' וכו'. [אלו רק דוגמאות לסגנון כתיבה, אבל יש מספר סגנונות]. וכשהיה מישהו שהחליט וקיבל על עצמו להוציא לאור ספר, ואוליי בשל חשיבות הספר בעיני האדם. אזיי הוא כתב ש:הובא לבית הדפוס ע"י. או המלבה"ד ... וכנ"ל. יש לי כאן דוגמא של ספר עם :הובא לביה"ד ע"י. אך משקלו של הקובץ עובר את ה300 ואינו יכול להיכנס לתפוז. דוגמאות של שמות בתי דפוס כנ"ל יש לי, ואני יכול לתת דוגמאות של קבצים מזה.

למעלה