שאלה

הלדין

New member
שאלה

לפי הערך ירושליים-ארכיאולוגיה באנצ´ שברשותי המלכים היהודים משושלת דוד נקברו(?) בפירמידות בעוד שבטוחים כי המלכים החשמונאים נקברו בפירמידות. הכוונה למבנים המזכירים בצורתם הכללית פירמידות. לפי הידוע לי, הפירמידות נעלמו אודות למאמצי הערבים להשיג חומר בנייה משובח ליישובים החדשים שלהם ולכן לא ידוע, עד כמה שידוע לי, היכן נקברו המלכים לבית דוד.

איזו אנציקלופדיה זו?

נשמע מעניין מאד, אבל אני לפחות לא יודע על שום אזכור של איזה מבנים עתירי נפח (כלומר עתירי חומרי בניין) של קברי בית דוד או בית חשמונאי מן המקורות של תקופת בית שני (כלומר הרבה לפני שהערבים שלטו כאן) ולכן זה נשמע לי תמוה במקצת.

הלדין

New member
טוב

א. האנציקלופדיה העברית שנת 1977. ב. הערבים, בעיקר הפלאחים, עסקו, בין השאר, באלף שנות ישיבתם בארץ ישראל בבזיזת עיי חורבות כדי להשיג אבן ליישובים שלהם. אליסה רוג´רס מספרת על כך בספרה שאחד מהם אמר שאם האבן הזו הייתה מספיק טובה למי שבנו את הבית ההוא(העתיק), היא מספיק טובה בשבילו. אליסה רוג´רס הייתה אחות סגן הקונסול רוג´רס משנת 1857 עד 1861.(הכוונה למשך שהייתו של סגן הקונסול רוג´רס בארץ) ג. הכוונה הייתה לקברים כמו קבר בת פרעה, שלדברי מי שכתב את הערך ירו´, נראה כמו פירמידה מצרית. בעצם, היכן נמצאים קברי המלכים לבית דוד?

למעלה