שאלה

GalRatz

New member
שאלה

שלום... תופעה מציקה שאני נתקל בה לפעמים, היא כשנוגעים במשהו, בעיקר מתכתי אבל לא רק, מקבלים זץ חשמלי וזה מאוד לא נעים. אני יודע שיש אנשים שרגישים לזה יותר ויש פחות (אני מאלה שרגישים יותר). חשוב לציין שהדבר קורה בעיקר במזג אויר קר ויבש. יש למישהו כאן הסבר לתופעה, ולמה היא מתרחשת דווקא במזג אויר קר ויבש? ויותר חשוב, האם יש דרך להמנע מזה? תודה גל

Dorfl

New member
אני לא בטוח, אבל:

החפץ טעון במטען מסוים, ואתה טעון במטען אחר, וכשאתה נוגע בו יש השוואה של המטענים, שנעשית על ידי מעבר של חלקיקים (לרב אלקטרונים, לפעמים חלקיקים חיוביים) מחפץ אחד לשני.

nsr

New member
נראה לי ש...

האויר מתחכך במתכת ומעביר לה אלקטרונים חופשיים. עכשיו על המתכת יש המון אלקטרונים מיותרים. והם צריכים לעבור לאנשהו. אז כשאתה נוגע בחלק המתכתי אז כל האלקטרונים עוברים ממך לאדמה. אם תלבש נעליים אם סוליות מגומי זה לא יקרה. ביי ביי :)

atheist22

New member
עצה רעה

זה יקרה לך במיוחד אם תלבש נעליים מגומי. אז יצטבר עליך מטען חשמלי. זה לא יקרה לך אם תלך יחף או עם נעליים מחומר מוליך, אבל זה יגרום יותר נזק מתועלת. על זה שתמנע מחשמל סטטי אתה תשלם בכך שתהיה פגיע לחשמל מהרשת ואם תתחשמל בלי נעליים מבודדות, מצבך לא יהיה טוב. העצה היותר מועילה היא לא ללבוש בגדים מצמר, שחיכוך שלהם יוצר חשמל סטטי.

atheist22

New member
בקשר לנעליים עם חומר מוליך

מקום אחד שבו חייבים להשתמש בהם הוא מפעלי אלקטרוניקה. חשמל סטטי הוא הרסני ביותר לטרנזיסטרי MOS וחייבים להימנע ממנו בכל מחיר. כשאתם מתקינים איזה כרטיס בתוך המחשב, אל תשכחו לגעת קודם בקיר או בריצפה כדי שלא יהיה עליכם חשמל סטטי. גם אם לא תעשו זאת, רוב הסיכויים שלא יקרה כלום, אבל כדאי להיזהר. כבר הרסתי את המחשב שלי ככה פעם אחת.

למעלה