שאלה

stvolkilla

New member
שאלה

היי .. אני כותב איזה סיפור , ויש בו חלק שאני לא יודע איך לכתוב.. מדובר על אחות שלפני זריקה מסתכלת על המזרק ומוציאה כמה טיפות ממנו (כאשר מזרק במאונך ) . אני מבין שזו בדיקת תקינות . אבל מה שם מדויק של פעולה זו ? תודה רבה

trilliane

Well-known member
מנהל
זו שאלה שכדאי להפנות לאחיות / רופאים / צוות רפואי

הוצאת בועות אוויר. ראה נא בפנים.

"הוצאת בועות אוויר - יש להחזיק את המזרק בעוד המחט פונה כלפי מעלה ולהקיש קלות על המזרק על מנת לכוון את הבועות לעלות כלפי מעלה. יש למשוך קלות את הבוכנה לאחור ולדחוף את הבוכנה קדימה להוצאת האוויר. יש להימנע מהוצאת נוזל החיסון מחוץ למחט."

הועדבק מאתר של משרד הבריאות ששמו "תדריך להזרקת חיסונים".
ראה בסוף עמוד 10 בתדריך זה.

trilliane

Well-known member
מנהל
זו מטרת הפעולה; הפעולה עצמה היא הקשה/טפיחה על המזרק

ועדיין לא בטוחה שכך הייתי כותבת. הפניתי אותו לצוות מקצועי כי אולי יש להם ז'רגון משלהם לפעולות האלה, ואם מחפשים כתיבה אותנטית ונאמנה למציאות חשוב לברר מול מי שאכן עוסק בכך.

1. ההקשה־טפיחה היא רק חלק מהתהליך ותכליתה לשחרר את

בועות האוויר שנכלאו בנוזל אגב שאיבתו מבקבוק התרופה. אחריו באה לחיצה זהירה ואיטית על בוכנת המזרק לדחיפת בועת האוויר עד להוצאתה כליל מן המזרק.
2. הפעולה היא 'הוצאת בועות האוויר'. כי אם נלך בדרכך נגיע לאבסורדים:
במקום הליכה נאמר הנעת הרגליים בתנועה הרמונית אילך ואילך (כי הרי לשיטתך ההליכה היא איננה הפעולה עצמה אלא מטרת הפעולה; במקום אחיזה נאמר הנעת האצבעות עד כדי לפיתה וכו').
מקסימום, כדי לשוות דינמיות לפעולת האחות, ניתן לומר: "האחות טפחה על המזרק, הוציאה את בועות האוויר ממנו ו..." .
3. משרד הבריאות, שמאתרו ציטטתי הנו מקור נאמן דיו.

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי כל כווונה לפקפק במקור שהבאת, להפך! כל הכבוד על ההשקעה

גם בלי מקור רשמי של משרד הבריאות ידוע שהמטרה להוציא את בועות האוויר מהמזרק, אבל הנחתי שהוא מחפש את המילה לפעולה עצמה, ותתפלא, יכולה להיות לכך מילה בז'רגון המקצועי (והיא לא תופיע במסמך רשמי) ולכן ההמלצה שלי עומדת על כנה, מבלי לפגוע חלילה בדבריך או לסתור אותם, זו לא הייתה הכוונה.

Assiduous

New member
אין שם מיוחד לפעולה זו (לא באנגלית ולא בעברית)

תוכל לכתוב בפשטות "ואז האחות כדרכן של אחיות הוציאה את בועות האוויר מהמזרק טרם ההזרקה".
&nbsp
הסבר קצר: הפעולה של הוצאת בועת האוויר מהמזרק (או מ-ערכת ערוי המחוברת לוריד) כאשר מכניסים תרופה לוריד, נעשות מסיבה של מניעת אמבולוז (תסחיף) אויר שעשוי לסתום כלי דם קטנים ולגרום לחסימה.

למעלה