שאלה

שאלה

האם ניתן לעשות בדיקת רקמות לתינוק בדיסקרטיות בכדי לדעת אני והאם הוריו?
תודה לכם

אביב890

New member
צריך קצת מעוף כי בארץ אסור לעשות בדיקת

אבהות אלא ע"פ החלטת בית משפט ובית משפט "לא שש" לתת אישורים כאלה אם אתה (הגבר) תבקש, אבל הוא כן יענה אם היא (האישה) תבקש,
ועל מנת שהיא תבקש אתה צריך להתכחש.
אז אתה מכחיש אבהות, היא תובעת אבהות ובית המשפט שולח אתכם לבדיקה.

אבל אל תתפלא אם היא תסרב לבדיקה כזו כי כנראה שמבחינתה אולי יש לה יותר מ"חשוד" אחד ואתה "לא החשוד היחיד" ...

בדד1

New member
בעיקרון

לא ניתן ךבצע בדיקת רקמות בארץ ללא היתר של בית המשפט וזה בגלל עניני הלכה (ממזרות)
ישנם גופים שמבצעים את הבדיקה דיסקרטית בחו"ל (וזה לא עולה יותר מדי) כדאי שתגגל "בדיקת אבהות בישראל" ותמצא גוף שייעץ לך איך להשיג דגימת DNA מהילד ואיך הם מבצעים את הבדיקה, ממליץ לך לעשות את זה רק אם אתה בטוח ב100% בתוצאה
לראייתי אני רואה באב של הילד את מי שמגדל אותו ולא את מי שתרם זרע לענין

אני אדם מאמין

ולאור הגונגל בימינו לא יתאים לי לגדל חלילה ילד ממזר אם וכאשר,חבל שלא נותנים את הבדיקה להורים ברגע שנולד הילד!
מבחינתי אי אעשה בדיקה בשביל להשקיט מצפון דתי ,כי אסור לחיות או לגעת באשתך עם היא נאפה מהצד

בדד1

New member
אם אתה אדם מאמין

אז תעשה לעצמך טובה ואל תעשה את הבדיקה,
מה אשם הילד בשטויות שאמא שלו עשתה
על פי ההלכה "ממזר שאין יודעים עליו אין לחשוף את היותו ממזר"
אלא אם קיימת סכנת חיים - אז האם גילוי ממזר גובר על תשלום מזונות?
לך תשאל את הרב שלך (לאו דווקא רב ולאו דווקא שלך אלא מישהו שיכול לייעץ לך בקור רוח ולא מתוך סערת הרגשות שאתה חווה כעת)
אז גם אם אתה עושה את הבדיקה שמור את התוצאות לעצמך
ובכלל, מה אם תעשה את הבדיקה ותגלה שהילד הוא שלך?
האם כרגע אתה לא אוהב אותו?
האם תאהב אותו יותר?
הרי מדובר כאן במזונות בלבד

Gilgil1

New member
ההלכה היא רוב בעילות אחר הבעל

וזה תקף גם אם לא היתה עם בעלה 12 חודשים כי לפי ההלכה יש הריונות ארוכים.
&nbsp
אם אתה מאמין ולא רק מנשק מזוזה שרוצה לברוח מתשלומי מזונות, אז היית גם יודע שפוסקים בני ימינו פוסלים בדיקה גנטית.
תפסיק לחשוב על עצמך ותעשה כהלכת הפוסקים- תקבל את הילד כשלך.
&nbsp
מציע שתקרא את זה: http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/assia/kviat-4.htm

אביב890

New member
הרבנים האלה משגעים אותי, איך הכל יוצא להם הפוך, הרי

עיקרי מטרותיו של מוסד הנישואין ביהדות הן:
א. להסדיר את מעמדה\זכויותיה של האישה. (כתובה).
ב. (ואולי זה עיקר העיקרים) זה למנוע "גילוי עריות" (קיום יחסי מין בתוך המשפחה וסיבות ידועות לכולנו).
ולשם כך יש לרשום לציבור בברור (בנישואין) את שמות הוריו הביולוגים של הילד\ה כדי למנוע בתכלית נישואין בין משפחה. (ולשם כך צווינו גם "איסור גילוי עריות" וגם ב"לא תנאף").

ומה הוא ממזֵר ? (ממ-זֵר שורש "זר" מלשון "זָר" - לא מוכר\ידוע)
"ממזֵר" הוא מי שאין יודעים "מאיזה-זֵר" גנטי\משפחתי הוא בא, זאת אומרת שאין יודעים מי אביו מולידו. (משל בן\ת של זונה או רווקה\גרושה\אלמנה ששכבה עם יותר מגבר אחד ואינה יודעת מי בדיוק האב או אשת איש שנאפה ולא אמרה מי האב וכו').
בגלל זה גם צווינו ב"לא תנאף". וזאת כדי למנוע בעתיד נישואין של אחים בלא ידיעתם מה שמביא להמון בעיות מולדות.
זאת אומרת שהבדיקה הגנטית של ימינו יכולה לפתור את בעית הממזרות, שהרי אם אני יודע מי האב הביולוגי, הרי אני יודע "מאיזה-זֵר" (משפחתי\גנטי) בא הילוד, ואם אני יודע מ"איזה-זֵר" הרי שאינו ממזֵר.
הרי היהדות מתירה לאישה לעשות ילדים ממספר גברים (כמו לגבר) בתנאי שהתגרשה ונישאה (ז"א רשמה מי האבות של כל אחד ואחת מילדיה) (גבר לא חייב בגרושין אבל חייב בנישואין, בהלכה המקורית).

הווה אומר: "הפוך גוטה, הפוך"...
ובמקום לפתור את הבעית הממזרים אחת ולתמיד על ידי בדיקה גנטית פשוטה, הם (הרבנים\ות) מנציחים את הבעיה ומחמירים אותה ותראה מה קורה עם ה"סודיות" שאופפת את האבות מבנק הזרע והיום אימהות מכל הארץ מחפשות ומוצאות בפייסבוק עשרות ילדים אחים למחצה לילדיהן מאותו תורם זרע והתופעה מתפשטת כאש בשדה קוצים ולא ירחק היום שיצא חוק שכל זוג יהיה חייב לבצע בדיקה גנטית לפני הנישואין כדי לוודא שאינם אחים ו\או קרובים גנטית.

חלם זה כאן...

מצטער אם חפרתי

Gilgil1

New member
אל תניח דברים ללא הבנה.

לא תנאף מטרתו לשמור על המשפחה ולא למנוע נישואי קרובים. גם מטרת הממזרות היא להרתיע מפגיעה במוסד המשפחה.
&nbsp
לפי ההלכה הבעל הוא האב הביולוגי ולכן הבן, גם אם לכאורה אינו שלו, חיב במקרים מסוימים בדין מוות אם עבר אל ציווי חמור כלפי אביו (שלכאורה הוא לא אביו הביולוגי).
&nbsp
לעניין הבדיקה- דה פאקטו היהדות לא מאפשרת להוכיח ממזרות וזאת עקב ראיית טובתו של הילד (כי ממזר לא יבוא בקהל ה' עם כל המשתמע מכך). הרבנים אינם מקבלים את הבדיקה הגנטית, וטוב עשו בפסיקתם זו, והכל עקב טובת הילד.
&nbsp
ועוד עובדה- יותר מעשרה אחוזים של הילדים גדלים בביתו שלא מי שאינו אביהם הביולוגי (ללא ידיעתו) והמין האנושי משגשג. הסיכוי לנישואי קרובים זניח וגם אם קרה אינו מחייב שהצאצאים ישאו פגם כזה או אחר (ואת זה אני כבר אומר כמי שבקיא בתחום וזה עיסוקו).

אביב890

New member
מכבד את דעתך, אבל לא מסכים איתך, זה נושא

נרחב, אני אולי לא בקיא בו כמוך אבל "יצא לי לדון בו בהרחבה" וקצרה הידיעה מלדון בו כאן,
אבל רק אומר שההסבר שלך "לטובת הילד" "נכון" לטווח קצר ולא לטווח ארוך, משל טמנו את הראשנו בחול ודחינו את הבעיות לדור\ות הבא\ים.

אגב, ילד\ה יכול\ה לגדול אצל אבא מסויים כאשר כולם וגם הו\יא יודעים שאביהם הביולוגי הוא אחר ולא קורה לילדים האלה שום רע והכל בסדר, (כגון: ילדי גרושות\אלמנות שנישאו בשנית ו\או רווקות שילדיהם מבנק הזרע ונישאו לאחר מכן, וכן ילדים שמאומצים רישמית וגם מאומצים לא רישמית וכו').
אז מה הבעיה ולמה לא לעשות בדיקה גנטית ושגם הלא יודעים ידעו.
אז למה להסתיר ?!.
מה "הסוד הגדול" ?!

אני בכלל לא בטוח שזה עבור "טובת הילד" בטח שלא לטווח הארוך
ולי נראה שזה בגלל "חרפת האישה" בטווח הקצר.

ואגב, זו לא "היהדות שאינה מאפשרת להוכיח ממזרות" זו הרבנות והרבנים של ימנו שמונעים מאינטרסים אחרים בכלל ושאינם טהורים.

שבת שלום.

אביב890

New member
אגב, אם כדבריך, אז נשאלת השאלה,

מה הטעם במוסד הנישואין בימנו, שהרי לדבריך זה לא משנה ממי ו\או של מי הילד\ים, אז מה זה צריך לעניין אותי כמדינה\כרבנות ?!
ולמה אני צריך את מוסד הנישואין הרישמי ?!
אז בוא נבטל את מוסד הנישואין הרישמי, מי שרוצה לחיות עם בן\ת זוג יחיה ויחגוג כאבת נפשו ולפי מנהגו ואיש\ה הישר בעיניו\ה ת\יעשה.

בדד1

New member
אפשר

לקבל מקורות רציניים על מה שאתה מביא כאן כעובדה?

למעלה