שאלה

שאלה

איך אפשר להחליף את הביטוי הסלנגי: "משוגע עליך" או "מת עליך"? האם אפשר להגיד "מחבב אותך בשיגעון" או "מחבב אותך עד שיגעון"? האם השני לא מתלהב מדי? תודה.

אני שואל ברצינות

האם יש דרך מתאימה להשתמש בביטוי מדויק וברור במקום הביטוי הסלנגי ולקבל אותה משמעות?
&nbsp

למשל

פעם אמרתי להוריי שאני רוצה לגדל חתול כי אני מאד אוהב חתולים, והם התעקשו שאם אגדל כלב אשכח מחתולים אז נאלצתי להגיד "אני מת על חתולים" כדי שיבינו. האם אפשר לשמור על אותה המשמעות בדיוק מבלי מטפורות סלנגיות ולא ברורות, למשל: אני אוהב בטירוף חתולים? זאת לא בדיוק אותה פונקציה כמו "אוהב מאד".
&nbsp
&nbsp

ר R

New member
אם הם הבינו, ואתה הבנת, אז זה היה ברור, לא?

יש מיליארד דרכים להגיד שאתה יותר מאוהב מאוד משהו.... בהקשר שהבאת, הייתי אישית אומר משהו כמו "אני אוהב אותם יותר מאשר רוב האנשים אוהבים את ילדיהם" (במידה וזה היה נכון או קרוב מספיק לנכון).
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
חתולים הם הדבר הכי יקר ללבי / החשוב לי ביותר בעולם

אין דבר אהוב עליי יותר מחתולים / חתולים הם החיה האהובה עליי ביותר... יש אין ספור דרכים לדבר.

עד כלות מה?

אוהב עד כלות הנשמה זה ביטוי שהוא גם מטפורי וגם מוגזם ומתלהב מדי, כמו אוהב עד שיגעון.
&nbsp

ר R

New member
מת עליך = מוכן למות בשבילך - להיות מגן אנושי עבורך.

זה מעבר לסתם אוהב. אתה לא יכול למות פעמיים. אם אתה זורק "אני מת עליך" ליותר מדי אנשים, זה בדיוק כמו לזרוק "אני אוהב אותך" ליותר מדי אנשים - אין לזה שום משמעות.

אני בטוח שכשאנשים אומרים "אני מת עליך"

הם לא באמת מתכוונים שהם מוכנים למות בשביל האדם. זה קיצוני מדי.
&nbsp

למעלה