אני מסכים
שאם אתה רוצה משהו שהרף קבלה שלו לא כלכך גדול אז אתה לא צריך להשקיע בפסיכו, אבל דוגרי, שאתה בן 17 (או אפילו 18-19-20) אתה לא תמיד יודע מה אתה רוצה להיות, מה אתה רוצה ללמוד, ומה לעשות עם עצמך, זאת האמת אחת הבעיות בעתודה, שאתה צריך להחליט מקצוע כבר מגיל צעיר, נכון יש הרבה אנשים שמאוד אוהבים משהו ורוצים לעסוק בו, אבל לפעמים יש הפתעות, ואלה שלא בטוחים עלולים לדפוק את עצמם עם מקצוע שהם לא רוצים, עכשיו אם החלטת אחרי סמסטר או שניים (או אולי ממש חודש לפני הלימודים) שאתה רוצה להחליף מקצוע, ונניח שניתנת לך האפשרות, אבל אין לך פסיכומטרי מספיק גבוהה,(או ציונים בקורסים מספיק טובים, שלמיטב ידיעתי צריך ציונים דיי מצטיינים כדי לעבור פקולטה) תאלץ לעשות אותו/ם שוב... אני יודע שלפחות בטכניון יש פרוצרורה של מעבר פקולטה על פי סכם, שכמובן כולל בתוכו את הפסיכומטרי... אז שווה לחשוב פעמיים לפני שמחליטים "אני צריך רק ציון X בפסיכומטרי ולכן אני לא צריך להשקיע יותר מידי", אגב עשיתי בדיקה קצרצרה לדוגמא שהבאת כימיה או פיסיקה שדורשים 550 ברף של הצבא, הזנתי 100 בכל המקצועות, 5 יחידות במתמטיקה פיזיקה כימיה מדעי המחשב ואנגלית, הניב ממוצע של 120.49 עם 550 פסיכומטרי נתן סכם 76.05, שהוא המינימום המשוער לפיסיקה ובנקודה מעל הכימיה, ראוי לציין שבדרך כלל הם רוצים סכם יותר גבוה מעתודאים, כלומר הם פשוט לוקחים את אלה בעלי הסכם הגבוה יותר... אז נכון יש לך סיכוי להתקבל אבל למה לא להגביר את סיכוייך להתקבל למקצוע הזה עם השקעה בפסיכומטרי ? ביננו,100 בכל המקצועות הנ"ל + החובה (ציון סופי) קשה להשיג, ומי שהשיג יכול לקבל יותר מ 550 בפסיכו בלי להשקיע יותר מידי... דוגרי, שווה להשקיע ואולי "לדפוק" קצת תחופש הסבבי הזה מאשר ללמוד משהו שאתה עלול לא לאהוב או בכלל לא להתקבל/ללכת לעתודה ואולי להדפק באיזה גדוד קרבי/ג´וב מאפן, אז אכלת קש חודשיים בחופש, זה עדיף על לאכול קש 3 שנים בצבא...