שאלה....

D a n n y b o y

New member
תיקון קל

אחרי שאתה מתקבל לתלפיות אתה צריך לעשות פסיכומטרי (כדאי לך לעשות) כדי לקבל פטור מאנגלית...

שאלה....

אני חייב עזרה אני כבר די גובשתי עם עצמי על זה שאני רוצה ללכת למסלול עתודה אקדמאי.... אז מאיפה אני מתחיל? למי אני פונה קודם? מה הדברים הראשונים שאני צריך לעשות?............ אני ממש במבוך ומבקש שתעזרו לי בקטע הזה.... תודה

bodas18

New member
שאלת השאלות

אני אומנם לא המברך הרשמי של הפורום... שמש, המנהל, מברך כל אורח חדש בפרח... אז אני מציע שתמתין לברכתו הרשמית.
בקשר לשאלתך: כל תלמיד י"ב שעבר את הצו הראשון שלו בלשכת הגיוס ונמצא מתאים, מבחינת נתוניו הראשוניים, למסלול העתודה, מקבל בדואר הזמנה לכנס עתודה שנערך מדי שנה בסמוך לתחילת שנת הלימודים. לאחר הכנס ישלחו לביתך מסמכי הרישום למסלול. אם טרם קיבלת הזמנה לכנס ו/או מסמכי רישום צור קשר עם לשכת הגיוס האזורית ובקש שישלחו לך את הטפסים. אני מציע מראש לוותר על הגישה של: "אני נעול וסגור על עתודה". עם הזמן והזימונים (
נשמע מגניב) למסלולים השונים שצה"ל יציע לך תלמד שבצבא אף פעם אסור לסגור לעצמך דלתות. תלך לכל מיון שישלחו לך (בהנחה שאתה בכלל מגלה בו עניין מינימלי, ואל תחשוב שהעתודה מובטחת לך בכיס). אחרי הרישום ישלח לביתך מכתב המאשר או דוחה אותך ל/מ מקצועות שרשמת ומבקש ממך להתחיל בהליך רישום לאוניברסיטה (הכולל קניית ערכת הרשמה ומילוי הטפסים - אותם תשלח למדור עתודה... בכלל כל הקשר שלך לאוניברסיטה יעשה בשלב זה דרך לשכת הגיוס). בחודשים יולי-אוגוסט תוזמן למבחנים פסיכולוגיים-אשיותיים. בהנחה שעברת את כל השלבים ונמצאת מתאים תקבל תשובה חיובית למקצוע מסויים ותוכל להתחיל בהליכי הרישום לקורסים השונים באונ´ אליה נרשמת וכו´. זה הזמן לציין שבתוך המסלול של העתודה קיימים "תת-מסלולים" כגון "פסגות", "ברקים" ו"תלפיות" שבמסגרתן לומדים מקצועות מסויימים ומיוחדים ("פסגות" למשל זה חשמל ופיזיקה ו"ברקים" זה הנדסת מכונות). מיותר לציין שחובה על כל מועמד למסלול העתודה לבצע את הבחינה הפסיכומטרית לא יאוחר ממועד אפריל (כולל), שכן ללא ציון פסיכומטרי לא יתנהל לגביו דיון, חד וחלק. ציון הפסיכומטרי המינימלי הדרוש למסלול הוא 550, אבל על הפסיכומטרי נאמר: "כל המרבה, הרי זה משובח".
מה עוד?... מממ... אה כן. אישית אני מאמין וחושב שאם אינך סגור על מקצוע מסויים שאתה באמת מעוניין ללמוד אין לך מה לחפש בעתודה. מדובר במסלול ארוך (שנות לימוד + חובה + קבע של כמה שנים... הכל תלוי במסלול) שבונה לך קריירה וניסיון בתחום הלימוד (בהנחה ששובצת במקצוע
). זהו. מקווה שהוצאתי אותך מהמבוך... בהצלחה ורישום נעים.

J3di

New member
רציתי רק לומר משהו, לגבי הפסיכומטרי

זה אולי אחד המבחנים הכי חשובים שתאלץ לקחת בחיים, ולמרות שכולם אומרים שהוא מתבטבל/יבוטל אני ממליץ לך בחום פשוט לחרוש אליו, כי הציון שלו שקול (ברוב המקצועות והמוסדות ההנדסאים לפחות) לכל הבגריות שלך גם יחד... אני לדוגמא, לא השקעתי הרבה (בחופש הגדול שבין י"א לי"ב לא כלכך בראש שלך לחרוש ל"חשיבה כמותית" או ללמוד מילים מוזרות שספק אם תשתמש או תתקל בהם פעם נוספת בחייך...) ומה שקרה הוא שקיבלתי ציון לא מיודעמה, ואפילו התכוונתי לעשות עוד פעם פסיכומטרי עד לפני מספר שבועות, אבל בסוף התקבלתי למה שרציתי (הנ´ מערכות מידע במדעי המחשב בטכניון) ונחסך ממני סבל רב... נכון שהיום יש אפשרות קבלה ללא פסיכומטרי בחלק מהמוסדות, אבל למיטב ידיעתי, העתודה דורשת ציון פסיכומטרי, והם מתחשבים בציון הזה בכובד בראש, אפילו אם התקבלת למוסד שלך, הצבא עלול לפסול אותך מכיוון שיש אחד כמוך שגם התקבל לאותו מסלול כמו שלך, אבל יש לו פסיכומטרי יותר גבוה משלך אפילו שהבגרויות שלו יותר טובות, זה לא בהכרח קורה אבל זה עלול לקרות וזה קרה לחבר שלי (כך הוא סבור). אז שורה תחתונה, תשקיע מאוד מאוד בפסיכומטרי נ.ב - רציתי לחזק את דבריו של bodas18 לגבי ה"לא להיות נעול על העתודה", תלך לכל מיון שצהל נותן לך, אלא אם כן זה לא בראש שלך לגמרי(מיונים לנהג בוס, יש כזה דבר ?) , כי מה שקורה צהל מקבל הרבה אינפורציה עליך מהמיונים האלה, למשל אם אתה הולך למיון חמן שחקים, ולא מתקבל, אתה עשוי כן להתקבל למשהו אחר במודיעין או לקבל זימון לעוד מיונים, דבר שלא היה קורה אילו לא היית הולך... לא מפסידים הרבה חוץ מיום לימודים בד"כ
למרות כל זאת, העתודה הוא מסלול מומלץ לפי דעתי, ואם אתה רואה אותו משתלם עם היתרונות והחסרונות שלו בסה"כ, לך על זה
בברכת ברוך הבא ובהצלחה

yoavsc

New member
הערה טכנית

כשמדגישים חצי מההודעה, האפקט הולך לאיבוד. (בעיקר בגלל הרצף)

D a n n y b o y

New member
לגבי הפסיכו והעתודה...

"הצבא עלול לפסול אותך מכיוון שיש אחד כמוך שגם התקבל לאותו מסלול כמו שלך, אבל יש לו פסיכומטרי יותר גבוה משלך". זה ממש ממש לא נכון. אני ניסיתי להתקבל לפיזיקה דרך עתודה, יש לי 658 ובגרות 112.5 ולא התקבלתי. לעומת זאת, אני מכיר שני אנשים לפחות שיש להם פסיכו נמוך משלי (גם הבגרויות נמוכות משלי). לאחת מהם יש 556, והציון המינימאלי הוא 550 והיא התקבלה. מה שכן- האישור הראשוני למועמדות נעשה על סמך הציון הפסיכומטרי. יש למדור עתודה רף משלהם, אם אני לא טועה הוא פורסם בפורום על ידי "מרגל" קטן שחמק לתוך מדור עתודה בתל השומר. אני זוכר שלחשמל-פיזיקה הרף היה 650- הדרישה הגבוהה ביותר!

J3di

New member
תשמע זה מדוייק

ראשית, רשמתי הצבא עלול לפסול אותך, זה לא אומר שזה תמיד יקרה, אבל אני יודע בסיכוי דיי גדול שזה קרה לחבר שלי, בכל מקרה אני מאמין שאתה מסכים איתי שפסיכומטרי זה ציון חשוב ואסור לזלזל בו... זה כל המסר שרציתי לשלוח... שנית, זה נכון שיש למדור עתודה רף משלהם, כי משום מה, התקשר אלי חייל ממוקד עתודה לשאול אותי על הציון הפסיכומטרי שלי (מזמן האמת לפני איזה חצי שנה אולי יותר), מסיבה מוזרה שהוא לא מצליח להבין את הספריה השנייה, ושאלתי אותו אם אני יכול להתקבל לחשמל הוא אמר לי שכן אבל למדעי המחשב הוא אמר לי שלא... מוזר אבל זה מה שקורה (אגב, אני כיום כן במדעי המחשב, אז חשוב לדעת שהפסיכו זה רק ציון התחלתי ואחרי שהם מקבלים בגרויות אני מאמין שהם עושים שכלול... יכול להיות שאני טועה)

Aphophis

New member
אני השני?

למעשה יש לצבא קריטריונים מוזרים לקביעה. לדוגמא לי יש פסיכו 655 וממוצע בגרויות 100.3 והתקבלתי בקלות לפיזיקה, למרות שבשני התחומים דניבוי יותר טוב ממני.

LordR

New member
טעות בדבריך..

לפי המקורות שלי הצבא השנה השתמש בפסיכומטרי רק כדי לברור בהתחלה.. בסף קבלה לעתודה.. אבל לאחר מכן, מי שהתקבל למוסד האקדמי שרצה, הצבא ברר רק לפי המבדקים במכון קינן-שפי, ולא בשום אופן בשל הפסיכומטרי או הבגרויות. וזה הגיוני מאוד לאור העובדה שהרבה מאוד עתודאים בעבר הגיעו לצבא ולא היו מסוגלים לפקד על כמה ילדים מסכנים שרק התגייסו לצבא! אז רצוי להשקיע בפסיכומטרי, אבל בגבול... החיים גם חשובים בתקופת התיכון

J3di

New member
אני לא חושב

לפי מה שידוע לי המבדקים בקינן שפי הם רק חלק מהקבלה שלך לעתודה, הפסיכומטרי והבגרויות הם חלק נוסף שכן לעתודה יש רף משלהם... חוץ מזה אתה אומר בעצמך "רק כדי לברור בהתחלה" אז אם בהתחלה אתה נופל, או העתודה למשל לא מאשרת לך מה שרצית ללמוד אפילו שיש לך אולי סיכוי במוסד (כבר נאמר מקודם שיש ראף למסלולים השונים, לדוגמא חשמל-פיסיקה היה 650 נדמה לי משהו כתב את זה)... זה פשוט חבל. דבר שני, לפסיכומטרי, אם אתה לוקח קורס סביר, לומדים כחודשיים-שלוש, שאם אתה לוקח אותו בין י"א ל-י"ב חלק ניכר ממנו הולך על החופש הגדול, אז אם אפשר רצוי מאוד להשקיע בפסיכומטרי, כי זה חצי מהציון שיקבל אותך למוסד (בהנחה שהמוסד מחייב פסיכומטרי). דבר שלישי, אני לא יודע למה התכוונת ב"החיים חשובים בתקופת התיכון", אם התכוונת לחיי חברה, אז לא יקרה כלום עוד חודש-חודשיים עד המבחן לא תלך לקניון כל יום, או תשחק במחשב, ובדרך כלל בקורסים אם אתה לוקח אותם עם חברים אז זה לא נורא, זה שווה את ההשקעה, ראיתי אנשים חורשים לזה וגם אני חשבתי מה הם לומדים כלכך הרבה שיקחו הפסקה, אבל בסוף אני זה ש"אכל אותה"... ואם אתה מתכוון לבגרויות בתיכון (האספקט הלימודי) אז נכון שזה גם חשוב, אבל אם אתה לוקח כמו שאמרתי בין י"א לי"ב אין לך את הבעיה הזאת כמעט, כי בדרך כלל בהתחלה החומר הוא קל ולא נותנים לך מבחנים, וגם אם נותנים הם לא אלה שיקבעו לך תציון, ואם תצליח להוציא עוד 10 נקודות מזה שתלמד לפסיכומטרי זה שווה הרבה יותר מ10 נקודות בבחינה בספרות (לא שאני מזלזל).... שוב, המסר שרציתי להעביר בהודעה הקודמת שבימנו הפסיכומטרי מהווה עדיין מבחן חשוב מאוד לקבלה הן למוסד והן לעתודה ואסור לזלזל בו אפילו קצת...

LordR

New member
ספרות?!?

טוב , אז דבר ראשון, חשוב מאוד לזלזל בבחינת בגרות בספרות , כי זה הדבר הכי מסריח שיכול להיות ומי שהמציא אותה דפוק ספרות בתיכון היה הסיוט השבועי, לשבת ולהקשיב לשטויות כשמנסים לנתח איזה משהו מטומטם שאיזה ביאליק כתב בחמש דקות ברכבת. ואני בטוח שאני לא היחיד שחושב ככה! והנקודה שלי הייתה שאם מישהו רוצה להתקבל לכימיה או לפיזיקה בעתודה, כשהרף קבלה הוא 550 אז אין טעם להרוס את חיי החברה בין יא ליב שזה אחד החופשים הכי אחלה שיש.

ramil

New member
Inside Information

לפני שבוע השתתפתי בפאנל שמטרתו לעודד הצטרפות לעתודה, בתיכון ברחובות. לצדי ישבה קצינה מהמנהל הטכנולוגי (זה שאחראי על המיון, המכסות, ההקצאות וכו´...). כל ניסיונותיו לדובב אותה בנוגע למערכת המיון לעתודה עלו בתוהו, והדבר היחיד שהוצאתי ממנה זה שמדובר בשקלול של נתונים אישיים, קינן שפי וציונים (לא זוכר אם פסיכומטרי בלבד או פסיכומטרי+בגרות). היא לא היתה מוכנה להסגיר פרטים לגבי המשקל של כל רכיב.

ramil

New member
מטומטמים חדשים, תשובות ישנות

אל תצפו שאחבר תשובה חדשה לכל חמור חסר תרבות שמעדיף לחיות בחברה נטולת אוצרות רוח.

J3di

New member
אני מסכים

שאם אתה רוצה משהו שהרף קבלה שלו לא כלכך גדול אז אתה לא צריך להשקיע בפסיכו, אבל דוגרי, שאתה בן 17 (או אפילו 18-19-20) אתה לא תמיד יודע מה אתה רוצה להיות, מה אתה רוצה ללמוד, ומה לעשות עם עצמך, זאת האמת אחת הבעיות בעתודה, שאתה צריך להחליט מקצוע כבר מגיל צעיר, נכון יש הרבה אנשים שמאוד אוהבים משהו ורוצים לעסוק בו, אבל לפעמים יש הפתעות, ואלה שלא בטוחים עלולים לדפוק את עצמם עם מקצוע שהם לא רוצים, עכשיו אם החלטת אחרי סמסטר או שניים (או אולי ממש חודש לפני הלימודים) שאתה רוצה להחליף מקצוע, ונניח שניתנת לך האפשרות, אבל אין לך פסיכומטרי מספיק גבוהה,(או ציונים בקורסים מספיק טובים, שלמיטב ידיעתי צריך ציונים דיי מצטיינים כדי לעבור פקולטה) תאלץ לעשות אותו/ם שוב... אני יודע שלפחות בטכניון יש פרוצרורה של מעבר פקולטה על פי סכם, שכמובן כולל בתוכו את הפסיכומטרי... אז שווה לחשוב פעמיים לפני שמחליטים "אני צריך רק ציון X בפסיכומטרי ולכן אני לא צריך להשקיע יותר מידי", אגב עשיתי בדיקה קצרצרה לדוגמא שהבאת כימיה או פיסיקה שדורשים 550 ברף של הצבא, הזנתי 100 בכל המקצועות, 5 יחידות במתמטיקה פיזיקה כימיה מדעי המחשב ואנגלית, הניב ממוצע של 120.49 עם 550 פסיכומטרי נתן סכם 76.05, שהוא המינימום המשוער לפיסיקה ובנקודה מעל הכימיה, ראוי לציין שבדרך כלל הם רוצים סכם יותר גבוה מעתודאים, כלומר הם פשוט לוקחים את אלה בעלי הסכם הגבוה יותר... אז נכון יש לך סיכוי להתקבל אבל למה לא להגביר את סיכוייך להתקבל למקצוע הזה עם השקעה בפסיכומטרי ? ביננו,100 בכל המקצועות הנ"ל + החובה (ציון סופי) קשה להשיג, ומי שהשיג יכול לקבל יותר מ 550 בפסיכו בלי להשקיע יותר מידי... דוגרי, שווה להשקיע ואולי "לדפוק" קצת תחופש הסבבי הזה מאשר ללמוד משהו שאתה עלול לא לאהוב או בכלל לא להתקבל/ללכת לעתודה ואולי להדפק באיזה גדוד קרבי/ג´וב מאפן, אז אכלת קש חודשיים בחופש, זה עדיף על לאכול קש 3 שנים בצבא...

למעלה