שאלה

MissT3

New member
כן, זה סוג של פרדוקס

כנראה שאם אני חושבת שיש לי משהו אחר זה שוב האו סי די נותן את אותותיו..
העניין הוא שאני אומרת לעצמי "איך יכול להיות שאת לא יודעת אם משהו אמיתי או לא...?" וזה גורם לי לחשוב שאולי הקשר עם המציאות הוא לא עד הסוף..

מה דעתך?

MissT3

New member
קשר עם המציאות

תודה על התגובה. הלחיות עם הספק זה החלק הקשה מהחינתי. הלוואי שאני אצליח להגיע למקום שלם ומאושר ולחיות עם הספק לצדי...

MissT3

New member
ככ נכון

וואי את ככ צודקת. אני מטילה ספק בכל דבר קטן עד שאין לי ביטחון בדברים שאני יודעת ולא יודעת על עצמי. ותמיד התרחיש החמור ביותר הוא זה שמכריע..

אני יודעת שיש לי עוד דרך לעשות בלהתמודד עם הפחדים, לדעת לקבל אותם ואת הספק הזה ובתקווה שיום אחד תהיה לי הבנה ברורה שאלו רק פחדים ולא המציאות שלי.
אני מחכה ליום הזה.

0105nabe

New member
זה אופייני לחולי או סי די שעוד מעט הולכים להשתגעה.

0105nabe

New member
כוונתי הייתה שלחולי או סי די יש תחושה שעוד מעט הם

הולכים להשתגע מרוב מחשבות, אבל בעצם הם לא ישתגעו זה רק תחושה כזאת.
רופאה פסיכיאטרית שלי אמרה אם יש הרגשה כזאת אז פשוט צריך להתעלם ממנה.

0105nabe

New member
ראיתי אנשים שמנותקים ממציאות

למשל הייתה בחורה אחת שלקחה איתה דברים וחשבה שהיא מאחרת לרכבת מחיפה לתל אביב. היא לא הבינה בכלל שהיא נמצאת בעיר אחרת ממש ולא בחיפה. היא חשבה בלב שלם שהיא נמצאת בחיפה. אחרי שייצבו אותה היא בכלל לא זכרה הניתוק ממציאות זה והייתה בהלם מזה שקרה לה.

למשל היה בחור שחשב שהוא ביבי נתניהו. הוא האמין לזה בלב שלם. הוא חשב שהוא לא צריך להיות במקום מסויים אלה בכנסת. בזמן שייצבו אותו, אז הוא היה בהלם ממקרה זה. הוא בכלל לא זכר על מקרה זה.

אני חושבת שאם אנו מבינים בראש איפה שאנו נמצאים בפועל. כל עוד שיש לנו פחד וחרדה שאנו הולכים "לבצע" זה וכל עוד שיש לנו ספק וכל עוד אנו מבינים שאנו נמצאים פיזית, אז זה מחשבות טורדניות ולא ניתוק ממציאות.

MissT3

New member
שאלה

מישהו פעם חשש שאין לו אוסידי ובעצם יש לו סכיזופרניה או פסיכוזה (אובדן קשר עם המציאות)?

למעלה