שאלה

שאלה

היי יש לי לא מעט חברים מרוסיה בפייסבוק וגם שיתופי פעולה!
אני לא מימוצא רוסי אלא תימני ,האם יש גזענות ברוסיה ?האם רוסיה מדינה קרימנלית?אך העיר וולדיווסטוק הרחוקה מבחינת אנשים וכו ?

האם קייב ומדינות הלטביות זולות לקניות?

תודה לכם

היי

אני אבדוק מחירים ורכישות מקייב ,אז אתה ממליץ לא להסתובב יותר מידי ברוסיה ?או להפגש בקבוצה במלון מרכזי בלובי ולא בשכונות או במרכז העיר?

ivgy1980

New member
בהצלחה, ספר איך היה כשתחזור!

אני רוצה לנסוע לביקור מולדת בקייב, בתקווה שאצליח ליטול מימיי על הפסל של חמלניצקי ולבקר במתקן האימונים של דינמו בקונצ'ה-זאספה. דווקא אצל הרוסים במוסקבה לא היו לי בעיות, חוץ משוטרים שכל פעם עצרו אותי וחשבו שברחתי מצ'צניה. ואם בארץ אינך מסתובב לבד בג'וועריש בלוד, כנראה שגם שם לא כדאי להכנס לשכונות חשוכות, הגם שבד"כ יש רק יציאה אחת....

ממש לא

פשוט הכרתי לא מעט משם ברשתות החברתיות והוזמנתי וכשמגיעים לכאן אז אנחנו נפגשים

היי

וולדיווסטוק רוב חבריי התלבטות אם כדאי בתור תייר לנסוע לשם לשבוע וחצי

ivgy1980

New member
סע עם החברים שאתה סומך עליהם

אל תהיה גיבור ותסתובב שם בגאון, לבדך ובלי שפה
וגם על החברים על תסמוך יותר מדי ותפזר את המזומן שברשותך

ברוסיה

הרבה שונאים יהודים,
אנטישמיות..
&nbsp
הייתי ממליצה לך לשכור שירותים של מאבטח דובר רוסית לכמה ימים שבהם אתה תסע לפגישות עסקיות שמה. לא צוחקת.. אומרת ברצינות!

הכרתי ומכיר

לא מעט מהרשתות חברתיות מי שמגיע לכאן לירושלים בסבבה אני נפגש ,אני מוזמן לשם לא מעט ,ואני לא ממוצא רוסי בכלל חצי תימני חצי צרפתי.

משום מה גם ברשת יש שקט עם האירופיות ומזרח אירופה :)

Astroo

New member
אף אחד ברוסיה לא יחשוב שאתה יהודי, אלא לא תחבוש כיפה

הם מכירים רק יהודים אשכנזים, וגם אותם הם יודעים להבדיל רק אם הם חובשים כיפה.

Astroo

New member
גרתי עד גיל 15

ואת גרת שם?
לא צריך שום הוכחות, כשעליתי ארצה והלכתי ללמוד כאן בבי"ס תיכון, חשבתי שהילדים התימנים והעיראקים בכיתה שלי הם ערבים.

Astroo

New member
בכיתה בבריה"מ? כן, ידעו

משתי סיבות:
1. הלאום של כל תלמיד היה רשום היה רשום ביומן הכיתה
2. סיפרתי את זה בעצמי
&nbsp
&nbsp

Marvel3

New member
למה הלאום של התלמידים היה רשום ביומן הכיתה?

מה הייתה המטרה שעמדה מאחורי זה?
אם 1 ו- 2 לא היו מתקיימים, אתה חושב שהילדים היו "עולים עליך" - כלומר מגלים שאתה יהודי?

Astroo

New member
זה היה הנוהג בבריה"מ, לא ברור מה הסיבה

אם 1. ו-2. לא היו מתקיימים, אז עדיין היו עולים על שורשיי היהודים לפי שם המשפחה. אומנם זה לא שם משפחה יהודי טיפוסי עם "שטיין" או "מן" בסוף, אבל יודעי דבר עדיין יכלו לזהות שהוא יהודי. מבחינה חיצונית אני נראה כמו טטארי ממוצע, והם נחשבו ל-"משלנו" ברוסיה.

beatman

Member
ד"א, מעיון בגוגל בתמונות של טטארים

הם נראים שונה מהיהודים האשכנזים.

למעלה