'על רגל אחת' לא משלב גבוה?!
גוגליאדה בפרויקט בן יהודה (מיטב הקלסיקונים):
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
בסביבות 161 תוצאות (0.26 שניות)
משוט בארץ / י"ל פרץ
benyehuda.org/perets/mishut_baaretz.html
... בפעם אחת מפחד פתאום, וכדומה. והוא מודיע לי את השירה בהעתקה צרפתית, ואני, היודע צרפתית כאותו העש את האנגלית, מתרגם אותה על רגל אחת עברית, והרי היא לפניכם: ...
הפולנים / דוד פרישמן
benyehuda.org/frischmann/otiot_069.html
... היא אומרת, שהלאומיות הדימוקרטית בפולין באה עד לידי בנקרוט, לא היתה עוד לדמובסקי וחבריו שום עצה בכדי להחלץ מן המבוכה, אלא למהר ולעשות על רגל אחת מעט אנטיסמיטיסמוס.
התורה והנבואה – יהדות אחת / משה ליב ליליינבלום
benyehuda.org/malal/malal_081.html
ובאמת הלל ענה על שאלת הבא להתגייר: "למדני את כל התורה כלה כשאני עומד על רגל אחת" , ומובן שהיה צריך להשיב לו גם כן כדבריו. ואם אמנם אין זה מתאים אל האמת, בטוח היה, ...
ספר הבדיחה והחידוד: אומנים, עובדים ופועלים; סוכנים, פקידים ומשרתים / אלתר ...
benyehuda.org/droyanov/umanim.html
רבי, אף אני אומר כך: בוא וראה, מה ביני לבין הקדוש ברוך-הוא, שהקדוש ברוך-הוא ברא את עולמו על רגל אחת, ובמחילה כל מלאכתו אינה שווה כלום, ואילו אני לא חסתי על זמני ותפרתי לך ...
אגדה ללייבניץ על הידיעה והבחירה / אברהם רגלסון
benyehuda.org/regelson/leibniz_legend.html
על רגל אחת, שאלת הידיעה והבחירה, אשר העסיקה תיאולוגים מישראל ומן האומות בימי-הביניים , כך אפשר לנסח אותה: אלוהים הוא כול-יודע, ובכן כל העתיד-להיות גלוי וידוע לפניו.
אנגליה וארץ ישראל / חיים נחמן ביאליק
benyehuda.org/bialik/dvarim_shebeal_peh16.html
אין דרכי לקלוט ולעכל רשמים על רגל אחת, אבל גם המעט – שראיתי ראיה קינומטוגרפית בדרכי ללונדון ובלונדון גופא תוך כדי טיסה בעיר – כשהוא מצטרף אל ידיעותי הקודמות על אנגליה ...
יהודה ליב גורדון / ח"נ ביאליק
benyehuda.org/bialik/izavon_article_110.html
... והן אשר שמו בפיו באחד משירי התוכחה שלו, את הפתגם המפורסם: 'היה אדם בצאתך ויהודי באהליך', פתגם הכולל בקצור נמרץ ומלמד על רגל אחת את כל תמציתה של תורת ההשכלה, ...
איה האמת?... / דוד פרישמן
benyehuda.org/frischmann/haemet.html
כי איש, אם יקרא על רגל אחת או במושב חברים או בשעה שתחטפהו שֵׁנה את השורות המעטות והקצרות, חטוף וקרוא חטוף וקרוא, והוציא את משפטו עליהן ברגע אחד, האיש הזה הוא הלץ, ...
מסביב לנקודה / י"ח ברנר
benyehuda.org/brenner/misaviv11.html
... או שותק או שׂוֹחק, עזבוֹ לגמרי והתחיל להיות יוצא ובא בבית קצמאן, ושם קיבל, לכאורה את כל "התורה החדשה" על רגל אחת. ל"שמא ירננו אחריו" לא חשש: העסקים הם, בין כך ובין כך, ...
קו / דוד בן-גוריון
benyehuda.org/ben_gurion/maaraxa54.html
זוהי תכנית פעולתנו כולה – על רגל אחת, ואידך – פירוש. מלחמתנו ב"ספר הלבן" לא תהיה קלה ופשוטה. אין זו מלחמה ליום או לחודש. אין זו מלחמת מלים. בהכרזות ובהפגנות לא נהדוף שום ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ועוד כהנה וכהנה דוגמאות מבחירי סופרינו ומחברינו.