שאלה

dutchman

New member
שאלה

יש לי שאלה. אני לומד כבר כמעט שלוש שנים קרטא היום בחגורה ירוקה. אני רוצה להתחיל ללמוד קרב מגע אבל זה חייבל בוא במקום קרטא. קרב מגע אני אלמד בכל מקרה בארץ (עוד שנה) אבל השאלה היא האם כדאי לי להמשיך כרגע אם קרטא עד סוף השנה או כבר להתחיל קרב מגע? הייתי כבר בשיעור נסיון של קרב מגע נהנתי מאוד מצד שני אני לא סובל בקרטא למרות שזה מעט משעמם כי זה לא מגע מלא (שוטוקאן) ואני טיפוש שאוהב להתמש הרבה בכוח. אגב אני לומד ג´ודו במקביל גם

השאלה היא מה אתה מחפש?

מה אתה רוצה ללמוד? והאם יש משהו בקרב-מגע שחסר לך במה שאתה כבר לומד? דרך-אגב, מדוע דווקא קרב-מגע במקום קראטה? מדוע לא קרב-מגע במקום ג´דו?

dutchman

New member
אוקי

לא הבנתי מה בדיוק שאלת בשאלה השניה :) אני יודע שאני רוצה ללמוד קרב מגע השאלה האם עדיף ללמוד את זה במקום קרטא או לחכוצת שנה (זמן יקר) ולהתחיל רק אז.... אבל באלמנט המקצועי מה לדעתם עדיף? ואני לא מוכן לוותר על ג´ודו כי זה הרבה יותר אגריסבי אני מוציא שם הרבה יותר אנרגיה זה ממש כיף ואפילו עובד :)

amir_aikido

New member
אין "אלמנט מקצועי"

למה הכוונה ב"אלמנט מקצועי" ? אם למשל הכוונה היא ל"איך תהיה יותר יעיל ברחוב ?" התשובה שלי היא שאני לא יודע. אם הכוונה היא ל"מה יתרום לך יותר" גם אני לא יודע. אם הכוונה מה יעזור לך לדעת קראטה טוב יותר או מה יעזור לך לדעת "קרב מגע" טוב יותר - אני חושב שהתשובה ברורה. אמיר

למעלה