שאלה

שאלה

בני מטופל במרכז לגיל הרך בעקבות עיכוב שפתי.
הטיפול מתקיים ביום שאינו היום הפנוי שלי מאחר ואני גם לומדת.
פניתי בתחילת השנה להנהלה והם הבטיחו שינסו לסדר זאת במערכת. היום הודיעו לי כי הדבר לא מתאפשר ועל מנת שאוכל לצאת ולטפל בבני אאלץ להפחית ממשרתי. האם הדבר תקין?
האם מורה לא ראשית לטפל בילדיה בלי להנזק בשכר? האם ניתן לעשות זאת במסגרת מחלת ילד לה אני זכאית?

תודה לעונים

itu1

New member
לשאלתך

לא תוכלי להשתמש בימי מחלת ילד אם לא תוכלי לקבל על כך אישור מרופא שילדך חולה.
כפי שציינת בבית הספר נאמר שישתדלו והדבר לא הסתדר לכן תאלצי למצוא פתרון אחר כמו שינוי מועד הטיפולים או ליווי הילד על ידי בן משפחה אחר.
אריה

שינוי מערכת

אם את מחליטה להפחית משרה בגלל הצורך לטפל בילד, לפחות זכרי לנסות ולבקש חל"ת על השעות שאת מפחיתה מהיקף המשרה כדי שתהיה לך הזכות לחזור בהמשך ולבקש את מלוא היקף משרתך.
את כן יכולה לנצל ימי מחלה גם על ליווי ילד לבדיקות וטיפולים אם את מקבלת אישור מחלה מרופא משפחה או ממרכז הטיפול. לא נראה לי שזו בעיה גדולה אלא שזה רק לשישה ימים בשנה לילד מלחת לגיל 16 מקסימום.
כמו כן מותר להעדר גם בלי אישור רפואי ולמלא הצהרה פעמיים בשנה יומיים ואפשר גם להעדר, כאשר מנכים לך בשכר על ימי העדרות לא מוצדקים.
אם בנוסף מדי פעם יוכל בן משפחה אחר להחליף אותך זה יוכל מאוד לעזור. אם יש אבא בתמונה יש לו גם זכות לנצל ימי חופשה או מחלה לטובת הבן. העול לא חייב להיות של האם. זכרי כשאת מפחית משרה, את מפחיתה גם זכויות סוציאליות עתידיות ומשלמת את המחיר שהוא בעצם מחיר משפחתי ולא אישי שלך. יש לחשוב על שוויות במקרים האלה. רצוי לחשוב על זה כשאת עדיין צעירה מאשר למצוא את עצמך עם מיעוט זכויות ערב הפרישה לפנסיה.

תודה על המענה

כמובן שניסיתי לשנות את מועד הטיפול אך הדבר לא מתאפשר, הפסיכולוגית המטפלת בבני עובדת רק ביום שלישי. כמו כן הטיפול הוא טיפול משפחתי (דיאדי) פעם אמא עם הילד, פעם אבא עם הילד ופעם ההורים מה שדורש ממני להעדר שבועים.

למעלה