שאלה

• פותח הנושא nsr
  • פורסם בתאריך

odedee

New member
נכון, אך לא כל אחד מקבל את האפשרות

מכסות העתודאים בקורס קצינים הן לא מה שהן היו פעם. חילות רבים מקמצים במספר העתודאים שהם שולחים לקק"צ, ויש שמחליטים שחשוב להם יותר שחייל מיחידה X שחייב מבחינתם להפוך לקצין יישלח לקורס, ובמקום זה הם ישאירו עתודאי שיוצב בתפקיד Y בלי קשר אם עבר בה"ד 1 או לא. היום יש יחידות וחילות שיש בהם מדיניות: לא לשלוח עתודאים לבה"ד 1 מיד עם גיוסם אלא לראות את תפקודם ביחידה במשך כמה חודשים ורק אז להחליט את מי מהם מעונינים לשלוח לבה"ד 1. אם אינני טועה אחוז משמעותי מהעתודאים היום לא עוברים קורס קצינים. אבל זו רק התרשמות שלי ואין לי דרך לבסס אותה.

natalyp

New member
איך מגיעים להיות תחת דירוג מחקר?

ובכלל, אם אני רוצה לעסוק במחקר בשירות שלי, מה צריך לעשות?

odedee

New member
את מקדימה את המאוחר. בהרבה.

דירוג מחקר הוא סולם שכר שיכולים לקבל עתודאים בקבע שעונים על מספר קריטריונים. תוכלי למצוא פירוט של הקריטריונים אם תחפשי אחורה בפורום. את כנראה בשלב הרבה יותר מוקדם אם את שואלת על לשכת גיוס. קודם תחליטי שאת רוצה להצטרף לעתודה, בקשי את הטפסים מלשכת גיוס, תמלאי אותם, תתקבלי לעתודה, תסיימי את הלימודים בהצלחה, תתגייסי, תסיימי את שירות חובה, תתחילי את הקבע... ואז דירוג מחקר יתחיל להיות רלבנטי - אולי. ושוב - אין כל דרך להבטיח כי תעסקי במחקר אם תצטרפי לעתודה. זו אפשרות אמנם, אך למעשה רוב העתודאים לא עוסקים במחקר בשירותם. כמו כן, אין גם כל דרך להבטיח כי תוכלי לקבל דירוג מחקר כשתהיי בקבע. אני מפריד בין "לעסוק במחקר" ובין "לקבל דירוג מחקר" כי אלו שני דברים שונים. יש הבדל גדול מאד בין לעסוק במחקר ובין לקבל דירוג מחקר. את ההסבר המפורט תוכלי למצוא ע"י חיפוש "דירוג מחקר" בפורום.

amir_aikido

New member
הבהרה קטנה

ראשית כפי שהביר עודד "דירוג מחקר" הוא סולם שכר וכל קשר בינו ובין עיסוק אמיתי במחקר הוא כמעט מקרי. דבר אחד שעודד לא הרחיב עליו את היריעה הוא שזכאות לדירוג מחקר נקבעת גם לפי משך הזמן שאתה משרת במקומות שמזכים אליו. ומי שרוצה לקבל דירוג מחקר, כדאי שישרת במקומות כאלה כבר בחובה\ אחרת יתכן שהוא ידרש לחתימה מאוד ארוכה בקבע. כמובן שההשפעה שיש לעתודאי בלבחור את מקום שירותו היא נמוכה ממילא, ואין מודעות לשיקול הזה כמעט בכלל בשלב הבחירה בחיל, בפרט שהרזולוציה שלו היא הרבה יותר מצומצמת (יחידות/ענפים ולעיתים גם מדורים), וברור שלא תפורט פה, הן מטעמי ידע מוגבל והן מטעמי ביטחון שדה. בכלל, בכל הנוגע לדברים כמו דירוג מחקר, יש בעיה מאוד משמעותית שכן אלו דברים שמשתנים לאורך השנים (בין השאר, שמעתי שהיה שינוי זמן קצר לאחר שהשתחררתי, כך שאיני מכיר את הקריטריונים המעודכנים). גובה המשכורות משתנה כל תקופה, ובשנים האחרונות רוב האיגודים החזקים (רפא"ל / קמ"ג) הוצעו מדירוג השכר הזה, כך שמאוד יתכן שבעוד כמה שנים הוא ישחק לחלוטין. אמיר

למעלה