שאלה

• פותח הנושא nsr
  • פורסם בתאריך

nsr

New member
שאלה

נניח שיש לי פרופיל 97 ירצו אותי לקרבי, נכון? אבל אני רוצה עתודה אז מה לעשות? להוריד פרופיל? בתודה מראש

pl84

New member
לא צריך

פרופיל לא מפריע להתקבל לעתודה. רק תמלא טפסים (בקשה להתקבל לעתודה) ותוציא בגרויות ופסיכו גבוהים. פאשה

wiz

New member
במקרים גבוליים הפרופיל משפיע...

אם הציונים שלך (בגרויות ופסיכו´) ימקמו אותך בתחום גבולי מבין יתר העתודאים (בגלל המכסות), אתה עלול למצוא את עצמך מחוץ לעתודה, בגלל הפרופיל. זה מה קרה השנה להרבה אנשים, ואני מאמין שהביקוש בשנה הבאה לא ירד, והמצב ישאר כך. אם הסכם שלך למוסדות השונים יהיה גבוה (בעיקר ביחס לעתודאים האחרים), אז הפרופיל באמת לא ישחק שום תפקיד.

pl84

New member
לא הגיוני

מדור עתודה - בשום פנים ואופן לא יוותר על מועמדים בעלי נתונים גבוהים יותר על פני אלו בעלי נתונים פחות טובים (אפילו אם ההבדלים נמוכים) בגלל פרופיל של המועמדים. אולי זה יכול לקרות עם בעלי פרופיל נמוך מאוד ( בסביבות ה- 45) בשל העובדה שמדור עתודה מחפש אנשים שסיכוים לעבור קורס קצינים גבוהים, ופרופיל נמוך עשוי להקשות עליהם (למרות קיומם של כל מיני קק"צים כושר מוגבל וכו´). מה שקרה השנה - לאו דווקא קרה בגלל הפרופיל. האנשים שנדחו לא בגלל הסכם, כנראה נדחו בגלל קינן שפי ולא בגלל פרופיל. פאשה

wiz

New member
תקרא שוב את מה שכתבתי.

אני מדבר על מצבים גבוליים - כאשר יש לדוגמא שני מתמודדים לאותו מקצוע, בעלי נתונים כמעט זהים (סכם זהה), וההבדל היחיד בינהם הוא הפרופיל. כשהצבא יבחר את מי משניהם להכניס למסלול העתודה, הוא יסתכל על הפרופיל, וסביר להניח שהוא יקבל את זה עם הפרופיל הלא-קרבי. זה לא סותר את העובדה שיכול להיות מועמד עם פרופיל 97 שיש לו סכם גבוה יותר, ואז באמת הפרופיל לא ישחק שם תפקיד. עניין הפרופיל תקף במצבים הגבוליים. ואני מדבר כאן מניסיון אישי
ולא מדובר בקינן שפי או סכם נמוך מדי - בוודאות.

D a n n y b o y

New member
לא לא לא...

אם מישהו התקבל עם סכם נמוך משלך- כל הטענה שלך הופרכה. תחשוב דקה. הנתון העיקרי הוא הסכם, המקרה היחיד שנחשב גבולי בו הטענה שלך תקפה היא כשלשני מועמדים יש את סכם הקבלה הנמוך ביותר המאפשר קבלה, כדי להכריע ייקחו בחשבון את קינן שפי, נתונים צה"ליים ובסוף בסוף אולי ייקחו בחשבון את הפרופיל. עכשיו מה הסיכוי שלשני מועמדים יהיו נתונים גבוליים וזהים לחלוטין? לפי מה שאמרת- היה לך סכם גבוה מספיק כדי להתקבל ושהתקבלו אנשים עם סכם יותר נמוך. זאת אומרת שאתה לא מקרה גבולי, ודחו אותך מסיבה אחרת- לא הפרופיל. כנראה נדחית מאותה סיבה לא ידועה שאני נדחיתי. אני מקווה שהניסוח שלי היה מספיק ברור...

wiz

New member
תראה...

אני אתן לך את הדוגמה שלי ושל חבר שלי. לי יש פרופיל 82 ולו 45. הסכם של שנינו זהה, ושנינו התקבלנו למוסד. הוא התקבל לעתודה ואני לא. זה לא בגלל הקינן שפי ולא בגלל מכסות, אלא בגלל פרופיל. ככה נאמר לי (ועוד מישהו כתב את זה פה)... לצבא יש צורך בחיילים קרביים, ולכן הוא מעדיף לשלוח את אלה עם הנתונים הגבוליים והפרופיל הקרבי ליח"ש.

D a n n y b o y

New member
אבל אם יש מישהו עם סכם נמוך משלך

אתה היית אמור להתקבל במקומו, בלי קשר לפרופילץ

J3di

New member
הפרופיל משפיע בצורה מסויימת

נכון הסכם חשוב פי כמה מונים, נכון קינן שפי נותן תוצאות (אגב, מעניין לדעת איזה סוג של אנשים הם לא רוצים... כאלה שחותכים לעצם תוורידים או סתם אנשים שלא נראה להם יכולים לקבל אחריות, דהיינו האם המכון בודק שפיות מינמלית או ממש מבחין בין מתאימים לתפקיד או לא) בכל אופן, בסופו של דבר בעלי פרופיל נמוך מקבלים עדיפות מסויימת על בעלי פרופיל גבוה, ויש סיכוי לא מבוטל של אנשים שהם פחות או יותר אם לא בדיוק באותם נתונים כמו שלך... אגב, הרעיון של פרופיל 45 - קשה לעבור קק"צ אינו רלוונטי כי קיים קק"צ לבעלי כושר מוגבל שנותן לך בדיוק את אותה דרגה כמו של מי שיש לו 97 ועבר את אותו קורס - קצין. לסיכום הצבא צריך לוחמים , אם אתם רוצים קרבי קרבי - סבבה, אם יש לכם בעיה שלא דווחתם עליה או שאפשר לפתח עליה תיק ולהוריד פרופיל ואתם מעוניינים בתפקיד ג´ובניקי או עתודאי עדיף להוריד, בעיות רפואיות בצבא זה תמיד דבר טוב, אפשר להשיג איתם גימלים ביתר קלות והתאמצות הכושר בטירונות וקק"צ הופכת למינימלית... "המפקד, זה לא שאני לא רוצה, זה אני לא _יכול_" -חייל עם הרבה פתורים. !Salute

אני התקבלתי עם פרופיל 82

וסתם שאלה - מה קורה לעתודאי שלא מצליח לעבור קורס קצינים?

D a n n y b o y

New member
נשאר קמ"א?

וממשיך לקא"ב...הגיוני, לא? הוא פשוט לא יהיה סגן וירויח פחות כסף...

נכון, אבל

דני צודק, אבל: קורס קצינים אפשר לעשות מספר פעמים, עד שעוברים. לכן, סביר להניח שעתודאי שלא עבר, ינסה שוב במחזור הבא.

D a n n y b o y

New member
תודה שהשלמת אותי...

אין לי מושג בכל מה שקשור לצבא... יש לך חתימה חמודה, אחד השירים האהובים עליי.

odedee

New member
הוא יקבל שכר זהה (או כמעט זהה).

לגבי מי שנמצא בדירוג מחקר הדרגה חסרת משמעות לחלוטין. השכר נקבע ע"י הדירוג וכמעט שאינו תלוי בדרגה. לגבי מי שלא, בעלי דרגת קא"ב (שכל עתודאי קמ"א מקבל בכניסה לקבע) מקבלים שכר זהה לחלוטין לשכר של סרן (שכל עתודאי סגן מקבל בכניסה לקבע). ההבדל היחיד הוא שבדרך כלל לקמ"א/קא"ב אין את כל שעות ההשתלמות הדרושות לקבלת גמול השתלמות, בעוד שלבוגרי קורס קצינים ההשלמה החילית נחשבת להשתלמות. ההפרש הזה של גמול השתלמות הוא די נמוך, מה עוד שע"י למידת קורסים כל קמ"א יכול לצבור את השעות הדרושות ולקבל את גמול ההשתלמות. אז שכרו כקא"ב יהיה זהה לגמרי לשכר סרן.

mickeym

New member
כדאי מאד לעשות קק"צ....

ואני לא מדבר כרגע על החוויות שיש משם. מידע אישי על אדם שאני מכיר שהיה עתודאי בצה"ל וסיים תואר שני בעתודה (הוא בא עם כמעט כל התואר הראשון לצבא) אבל לא היה מעוניין בקורס קצינים. ברגע שאתה לא קצין רשמי מטרטרים אותך וגם כל ההתייחסות אליך ממש שונה בצה"ל גם אם אתה נחשב קצין במקצוע... וגם השכר נפגע י אחרי השחרור לא מקבלים פנסיית קצין מלאה..( כמדומני)

odedee

New member
המממ. אפשר.

כפי שכבר כתבתי, מי שנמצא בדירוג מחקר יכול להתקדם יפה מאד גם בלי שדרגתו תשתנה. השכר בדירוג מחקר עולה ככל שמתקדמים לדירוג גבוה יותר, ג->ב->א->א+, והתפקיד והאחריות יכולים לגדול אף הם, בתלות באדם וכישוריו. אצלי ביחידה בהחלט היו קא"בים שהיו תחת דירוג מחקר והיו ראשי מדורים. זה נכון שהחוק היבש אומר שהם לא יכולים להתקדם בדרגות (ולקבל למשל רכב צמוד, שהוא הטבה משמעותית), אבל ראש מדור בצבא, בדירוג מחקר ב או א, מקבל חבילה נאה למדי. בינינו, אם הדברים מגיעים לכך שקא"ב חותם חתימות המשך והצבא רוצה ביקרו, תמיד תימצא הדרך לצ´פר אותו כך או אחרת על זה שאינו מתקדם בדרגת הכתף, ולפעמים הוא גם יקבל בשלב כלשהו דרגת ייצוג "נורמלית" שבה כבר אפשר להתקדם גם בדרגת הכתף.

ramil

New member
אבל יש פתרון הרבה הרבה יותר פשוט

לצאת לקורס קצינים.

למעלה