שאלה

Irene10

New member
שאלה

אני יודעת שלשאלה שאני הולכת לשאול אין תשובה וודאית חד משמעית וזה מושפע מגורמים ונסיבות רבות אך אנסה בכל זאת לשמוע את דעתכם על מנת לקבל אינדיקציה.

כמה לדעתכם הממוצע שעבורו מקבלים הצטיינות (לא הצטיינות יתרה אלא הצטיינות רגילה) באוני' ומכללות בתחום מדעי החברה (פסיכולוגיה, סוציולוגיה וכן הלאה).??

oromer

New member
מנהל
כמו שאמרת אין ממוצע חד משמעי

אני מכירה ש 10% הכי טובים הם מצטיינים. ה 3% הכי טובים מקבלים הצטיינות יתרה, וה- 7% הנותרים הצטיינות רגילה.
אני חושבת שיש מגבלה והממוצע שלהם צריך להיות גבוה מ 85. אני מניחה, שהיות והרבה אנשים, רוצים להמשיך לתואר שני בתחומים האלו הממוצע של המצטיינים גבוה מ 90.

Irene10

New member
מכירה כאלו שגם עם 90 לא קיבלו הצטיינות

וזה מוזר לי , כיוון ש-90 זה ממוצע מאוד גבוה
מנגד שמעתי גם על מקרים שאדם אחד באותו מחזור עם 90 קיבל הצטיינות ואחר עם אותו ממוצע בדיוק לא קיבל, כיצד זה ייתכן?

oromer

New member
מנהל
כן.

בפסיכולוגיה- היות ואין מה לעשות עם תואר ראשון ורבים רוצים לעשות תואר שני, אס נגשים למועדי ב, כמעט על כל מבחן שהציון בו נמוך מ 90.
יש אנשים שמסיימים פסיכולוגיה עם ממוצע של שבין 92-95. זה לא נדיר למצוא.

שני אנשים שקיבלו ממוצע 90, באותו מחזור ובאותו מוסד, ואחד קיבל והשני לא? נראה לי קצת מוזר, אבל לכל מוסד יש את הנהלים שלו בהגדרת המצטיינים שלו. יכול להיות שאחד עשה דו חוגי והשני חד חוגי.
אבל ייתכן שממוצע 90 במוסד אחד יזכה בהצטיינות ובמוסד אחר לא יזכה. באותו השנתון.
הצורך בתואר שני, לשם העיסוק במקצוע יוצר את השאיפה לציונים גבוהים.
למה זה חשוב לדעת? למה זה מעסיק אותך?

Irene10

New member
נכון אך לתואר שני מספיק ציון בין 80-90

מספיק בערך 85 בכדי להתקבל לתואר שני לפי דעתי לא?
ולמה אני מתעניינת?
מכיוון שנכון לעכשיו הממוצע שלי עומד על 90 עגול
הרגשתי תמיד שאני ממוקמת מאוד גבוה
עד שגיליתי שלכל סטודנט שני יש ממוצע אפילו יותר גבוה משלי
והבנתי שכנראה אוכל לשכוח מהצטיינות וזה הוריד לי את הביטחון
מכיוון שחשבתי שאני מוכשרת וטובה בתחום, השאיפה להמשיך לתואר שני וגם לסיים את התואר בצורה הכי יפה שיש, לא רק לקבל תעודה אלא גם הצטיינות זו הייתה שאיפה מהיום הראשון שהתחלתי ללמוד

אין טעם לפזול לצדדים.

לא משנה לאיזה השיגים תגיעי, תמיד יהיו אנשים שיגרמו להם להראות טריויאליים. הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לדרבן את עצמך להיות טובה יותר, ולזכור שהיחידה שיש טעם למדוד את עצמך מולה היא את.

oromer

New member
מנהל
ברמת העיקרון זה נכון

מי שיש לו ממוצע בין 80-90 יצליח להתקבל לתואר שני. אבל פסיכולוגיה זה תואר מיוחד. היות ותואר ראשון לא מקנה מקצו, רבים שואפים ללמוד תואר שני. עכשיו זה גם תלוי במגמות בעבור פסיכולוגיה קלינית צריך ממוצע מעל 90.יש מגמות שאפשר גם 88.
כמובן שזה תלוי גם במבחן לתואר שני שתעשי. אבל 90 זה הרף. לכן את רואאה הרבה אנשים עם ממוצע כזה. ככל שהממוצע גבוה יותר תוכלי ללקבל במבחן קבלה ציון נמוך יותר.
גם לקבל ממוצע 90 הוא מכובד. רק תקחי בחשבון שהרבה אנשים נגשים למועד ב לאחר שקיבלו 85.
כדי שתוכלי להתקבל בקלות לתואר שני, כדאי שהממוצע שלך, יהיה גבוה מ 90. כמו שאת רואה אם יש לכולם מעל 90, יקבלו את מי שהכי טוב

Irene10

New member
ויש דרך כלשהי לשפר ציונים משנה א'?

במידה וניגשתי רק למועדי א?

111Naama

New member
אין לי מושג על מה את מדברת

אבל האוניברסיטה לא אחראית על אתרים למיניהם. זה היה הסף לקבלת הצטינות כשאני סיימתי.

Irene10

New member
אם 95 זו הצטיינות, אז מה זה הצטיינות יתרה? 100? זה כבר לא

הגיוני

111Naama

New member
97

סורי אבל אין סיכוי לקבל הצטיינות עם 90 בחוג לפסיכולוגיה.
את יכולה להתנחם בזה שזה לא באמת חשוב.

Irene10

New member
זה לא באמת משנה

אני לא מאמינה עד כמה ההוא עם הממוצע 95 מוכשר יותר ממישהו עם ממוצע 90, פשוט לההוא עם ה95 יש כוח רצון לשבת ולחרוש.
אני לצערי לא מהחרשנים, אז מבלי להשקיע להגיע לממוצע 90 לדעתי זה מאוד יפה

oromer

New member
מנהל
אני הסברתי לך את הסיבות לכך בהודעות הקודמות....

אותי, זה לא מפתיע בכלל. אם לתואר שני מתקבלים מעטים, אז גם לציונים יש משקל גבוה.
יש מבחן שנקרא מתא"ם. המבחן והממוצע זה הסף הראשוני לקבלה. זה כמו בגרות ופסיכומטרי. ככל שהממוצעה יהיה גבוה יותר, אפשר לקבל פחות במתאם. הרף של ההמוע של התואר, לפחות במגמות הנחשבות הוא 90.
ולכן, אנשים ניגשים למועד ב, על כל ציון שנמוך מ 90. ככה מגיעים לממוצע של 95-97.
את לא חייבת להרוג את עצמך ולהגיע לממוצע 97. יש אנשים שמתקבלים לתואר שני גם בלי. אבל כן, תשאפי לממוצע של 92-93.

Irene10

New member
שמעתי על כאלו שהתקבלו לאוני' חיפה לצורך העניין

לתואר שני במקצועות של מדעי החברה- סוציולוגיה, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה ועוד גם עם ממוצע של 80, 85...
ומה זה מבחן מתא"ם אם אפשר הסבר?

oromer

New member
מנהל
אלו הם תנאי הקבלה לתואר שני

לתואר שני בפסיכולוגיה מתקבלים ממש מעט בכל שנה. ולכן הדרישות הן על גבול האכזריות. אף אחד לא התכוון להגיד שאת לא מוכשרת. להיפך. העיניין הוא שבאמת יש כאלה שחורשים מלא למבחנים, ניגשים למועדי ב, חוזרים על קורסים. התפלגות הציונים בהנדסה היא שונה, ושם הנטייה לגשת למועדי ב היא שונה..
מבחן המתאם הוא מבחן שיחד עם הממוצע של התואר הראשון ופרמטרים נוספים מחליטים מי יתקבל לתואר שני.

Irene10

New member
אז בגלל זה במקצועות כמו הנדסה יש מצטיינים גם עם ממוצע 80?

למעלה