שאלה

rikola2

New member
לא חפשתי הפרעת אישיות

להיפך אני חרדה לה ודורשת בטובתה. כי היא לומדת ועתידה
לעבוד בעבודה שדורשת חוסן נפשי.
&nbsp
אני מודה באשמה שאני לא מושלמת, עברתי חיים קשים מאוד.
&nbsp
המצב הזה מעיב על החיים שלי ואני לא באה בהאשמות כלפיה,
פשוט קשה לי לקבל את המצב הזה ויצא לי מבלי לחשוב פעמיים
בקשר להפרעה נפשית.

rikola2

New member
שאלה

אמא חד הורית שהביאה בת לעולם בניגוד לרצונו של האבא, וללא
תמיכה כלכלית ממנו.
כשהיתה כבת 12 האב יצר עם הבת קשר למטרות אגואיסטיות שלו,
היום הבת מתקרבת לגיל 30 רווקה, התחזקה בדת, היא לא גרה עם
האמא או האבא אלא מבקרת אותו בחגים ושבתות מגלה כלפיו אהבה
ושנאה לא מובנת כלפי האמא.
השאלה של האמא א. האם זאת נחשבת הפרעת אישיות? ב. האם
במקום לגלות כלפי הבת אהבה וחמלה פשוט להתעלם ממנה כדי שהיא
תבין שאהבת אם זה לא בא על חשבון השפלתה של האמא והתנכרות
אליה ושהבת צריכה להבין שהיא חייבת לכבד את האמא.
קשה לענות על השאלה בלי לדעת פרטים מדויקים אבל זאת הבעיה
בכללותה. ואשמח לקבל הכוונה כללית.

Renee91

New member
אין מספיק פרטים אומנם

אבל רק על סמך היחסים עם האם לא נשמע לי כאילו לבת יש הפרעת אישיות. אולי יש סימפטומים אחרים אבל גם אז רק פסיכולוג / פסיכיאטר יכול לאבחן ובטח שלא מאבחנים אדם אחר ודרך פורום.
לגבי השנאה שלה כלפי אימה יכולות להיות כל מיני סיבות. ייתכן והבת מזדהה עם אביה ומאשימה את אימה על כך שלא סיפרה לאביה על ההריון ולכן שונאת אותה על כך שמנעה ממני יחסים עם אביה עד גיל 12. ייתכן ואין כימיה בין הבת לאימה והאבא נתפס כמושיע, במיוחד מאחר והקשר איתו התחיל כשהייתה בגיל ההתבגרות, ולכן גם כיום היא נוטה להתקרב אליו יותר. יכול להיות כי האמא נתפסת כמובנת מאליה מאחר והיא גידלה את הבת ולכן היחסים המנוכרים, בעוד שהאבא שנכנס לחייה רק כשהייתה נערה, הינו תוספת לחייה שהיא מרגישה שהיא צריכה להתאמץ בשביל לא לאבד אותו שוב.
יכולות להיות עוד סיבות אבל כמו שרשמתי בכותרת, אין מספיק פרטים, ובכל מקרה קשה להבין בצורה עקיפה שכזו. לכן אני לא חושבת שאפשר להמליץ לך מה לעשות בקשר ליחסים איתה. אולי כדאי לשקול ללכת ליעוץ משפחתי עם זה אפשרי ויש רצון הדדי. יכול מאוד לעזור בשביל לשפר את מערכת היחסים ולהבין מה נמצא תחת פני השטח.

rikola2

New member
תודה על התגובה המהירה

אוסיף פרטים במידת האפשר:
דווקא כן ספרתי לו על ההריון וכשראיתי התנגדות חריפה מצידו, אמרתי לו שזה לא
ממנו...נוסף לזה מעולם לא הכפשתי אותו בפניה, להיפך הוא זה שאומר לה שאני לא נורמלית, ככה שמעתי מאנשים אחרים. הוא ידע שהבת שלו מהיום שנולדה.

אבא שלה ואני לא מאותה עדה, היא יותר דומה לו במראה חיצוני וגם באופי.
כשהוזמנתי לאחותי לפסח הצעתי לה לבוא היא ראתה איך אחותי חיה ברווח כלכלי
וחזרה משם כועסת ומאז לא ענתה להודעות שלי.
איך את יודעת שזאת לא הפרעה נפשית גבולית?
אין לי אפשרות ללכת לייעוץ משפחתי כי אין לי תקציב לזה וגם אם היה, לא בטוח
שהיא תשתף פעולה.
יש לי שכנה שהבת שלה גם התחרדה וכשהשכנה מספרת לי על ההתנכרות של
הבת כלפיה אני אומרת לה שהסיפור הזה מוכר לי לצערי, והיא עונה לי: אני יודעת...

rikola2

New member
מודה באשמה

היה ראוי מצידך לתת לי תשובה יותר עניינית ומקצועית

&nbsp

לא.

אנחנו כאן פורום אינטנרט, ונותנים את השירות בהתנדבות.
אם אדם בא לכאן להתייעץ ונותן מידע חסר, ובעיקר אם העלמת המידע נגועה בחוסר תום לב, איננו מחויבים לתת תגובה מקצועית מעבר לזה.

למרות זאת אומר לך, שאם את רוצה לשפר את היחסים עם הבת שלך, עדיף שתסתכלי עליה כעל אדם שנולד לתוך סיטואציה מורכבת -- שאת יצרת אותה. ושכדי להבין את המורכבות והריחוק של מערכת היחסים שלך איתה ממש לא צריך לחפש הפרעות אישיות, אלא זה יכול בהחלט להיות תוצאה של הסיטואציה הזאת.
לאור זאת, אני מסכימה עם ההמלצה על טיפול משפחתי.

rikola2

New member
טוב,

ממילא אני רשומה בכינוי, אז מה זה משנה אם אני אומרת שזאת אני או
חברה שלי? יש לי סיבה מדוע ניסיתי להציג שזאת לא אני.
&nbsp
בקשר להתנדבות, את מתנדבת מרצונך החופשי וגם נשכרת מכך. עם זאת
כל הכבוד לך ולכל מתנדבי תפוז ואחרים שתורמים מזמנם היקר למען
הזולת.

&nbsp
הבת שלי נולדה לתוך סיטואציה קשה מאוד עם זאת היא יצאה ילדה טובה
ואפילו מצחיקונת השינוי שחל בה בבגרותה לא מובן לי ואין לי אפשרות
לקחת טיפול מקצועי.
ה' יעזור.

Renee91

New member
אני אובחנתי כבעלת הפרעת אישיות גבולית

אז אם את מעוניינת לדעת מה זה אומר להיות מאובחן עם הפרעה כזו את מוזמנת לכתוב לי בפרטי ואפרט לך מה המשמעות של זה בגוף ראשון. זה או ירגיע אותך או ידאיג אותך יותר, או שאת יכולה להניח לנסיון לאבחן אותה ולנסות לפתור את הקצר בתקשורת ביניכן בדרך אחרת.

anati43

New member
התגובה הסבירה היא שתשמחי ותהיי מעוניינת שלבת שלך יהיה קשר

גם עם אמא וגם עם אבא.

ommerl

New member
תשובה כללית:

באופן כללי אין שום סיבה שזו תהיה הפרעה. זה לא נשמע כמו שום הפרעה, לא נפשית ולא אישיותית.
&nbsp
במיוחד כשיש רק את נקודת המבט שלך. שנאה לא מובנת כלפי האם- למי היא לא מובנת? לאמא? כנראה שהיא לא מובנת לאמא. זה לא הופך את זה להפרעה. זה הופך את זה למשהו שהוא לא מובן לך וזה הכול.
&nbsp
תקשורת זה המפתח למערכות יחסים בריאות.
&nbsp
מה שמוביל לשאלה השניה שלך: התשובה היא לא. להתעלם ממנה ולא לתקשר איתה יעשה ההפך ממה שאת רוצה.
זה ייצור עוד יותר מתחים על בסיס של חוסר הבנה וחוסר תקשורת.
&nbsp
כדי לקבל אהבה צריך לתת אהבה. אין שום דרך אחרת לקבל אהבה. להתעלם ולשחק משחקים לא מביא אהבה. זה מביא לפעמים תשומת לב, סביר להניח שבמקרה הזה זה יביא תשומת לב שלילית, אבל לא אהבה.

rikola2

New member
תודה לשניכם על תמיכה ועידוד

בכ"ז חשבתי שאקבל ייעוץ והכוונה כללית מקצועית.
כנראה שבשביל זה צריך בכ"ז לשלם כסף.

ommerl

New member
בשביל לתת אהבה לא חייבים לשלם.

באמת לא נראה לי ממה שכתבת שיש בעיה נפשית כלשהי.
אולי יש קושי בהתנהלות המשפחתית שזה עניין לטיפול משפחתי (וזה כן בתשלום לאיש מקצוע מתאים כמובן).

מסכימה עם עומר

ומציעה אופציית ביניים:
אם אין לך כסף לטיפול משפחתי (שהוא לרוב פרטי), את יכולה לגשת לטיפול במסגרת ציבורית.
לחלק עם קופות החולים יש הסדר גם עם מטפלים משפחתיים.
ואם לא -- אז תמיד יש אופציה שאת, האימא, תלכי לפסיכולוג לבד. אמנם הבת שלך כבר לא ילדה, אבל נשמע שאת יכולה להיעזר ב"הדרכת הורים".
המפגשים הראשונים עם פסיכולוג דרך קופ"ח עולים כ- 50-100 שקל.

rikola2

New member
תודה עפרה

הפעם דברת לענין

&nbsp
יש לי עוד שאלה: האם זה יסתדר אם אני אלך לקופ"ח אחת והבת בעצם
בקו"פח אחרת?

אופירA

New member
מנהל
טוב, נעזוב את הקטע של הפרעת האישיות כי זה לא משנה כלום

את דואגת לבת היחידה שלך ורוצה בטובתה.
לשם כך את צריכה לקחת אחריות הורית, בהתאם לצרכיה כבת למצב מאוד מורכב.
זה לא משנה שאת עברת חיים מאוד קשים. זה לא עוזר לך כדי להשיג קשר טוב עם הבת. אם את רוצה קשר טוב איתה, אין אפשרות להשליך עליה את הבעיות שלך. אם אין לך אפשרות להפריד את הבעיות שלך מהקשר איתה, מן הסתם שיהיו בעיות ותצטרכי לקבל את זה ולחיות עם זה, בלית ברירה.

מה שמתמיה הוא שאינך יודעת מדוע היא כועסת עלייך ושונאת אותך. ניסית לדבר איתה על זה בצורה אחראית ובונה?
התמונה שאת מעלה כרגע לגבי התקשורת ביניכן והיחס שלך כלפיה, היא של כעס כלפיה, תביעה ממנה "להיות בסדר כלפייך", ושום ניסיון ישר וכן להבין מדוע היא חזרה כועסת מהאירוח אצל הדודה.

גם ההגדרה שהאב יצר איתה קשר ל"מטרות אגואיסטיות" לא מובנת. איזה מטרות אגואיסטיות? האם בגיל 12 היא נתנה לו הלוואות והקימה אותו ממצב כלכלי נורא? האם היא סיפקה לו שירותים כלשהם? מה המטרות האגואיסטיות? מדוע זה לא חיובי בעינייך שהאב יצר קשר עם ביתו? מדוע לא היה לה קשר איתו עד גיל 12? כמה זה ציער אותך שאין לה קשר עם אבא שלה? האם את מודעת לכמה שזה היה מצער עבורה שאין לה קשר עם אביה? אולי חוסר ההבנה שלך לקושי שלה יצר ביניכן ניכור?
כשהיא חיה איתך, לא היה לכן קשר חם? מה פירוש "הצעת לה ללכת לדודה שהזמינה אותך"? היא לא היתה צמודה אלייך ומחוברת אלייך כך שמובן מאליו שהיא הולכת איתך לכל מקום?
ניסית להבין ממנה את החיבור שלה עם אבא שלה - לא בגלל קנאה, אלא בגלל להבין מה זה עושה לה ומה מיטיב איתה? מהמקום שאת דואגת לה ורוצה בטובתה ובחוסן נפשה?

למה את חושבת שאהבת אם יש לה תנאים? ברור שצריך להסדיר יחסים ואין להסכים להשפלה. אבל להתנות אהבת אם בהתנהגות טובה? איפה נשמע דבר כזה באופן נורמלי? את מבינה שמשהו בהלך המחשבה שלך לא תקין בעליל, ולכן הבת כועסת עלייך? את מבינה שאם את רוצה את טובתה באמת, את צריכה לעשות חשבון נפש ארוך אחורנית, ולהודות בטעויותייך ולתקנן מרגע זה והלאה?

למעלה