שאלה

dominogrose

New member
שאלה

הילד שלי בן 3.5 עם בעיית קשב וריכוז (לא מאובחן) ועיכוב שפתי מאובחן.
הוא מטופל אצל קלינאית ומרפאה בעיסוק.
השאלה שלי היא כזו. האם קלינאית תקשורת אמורה להתמחה בצורה כזו או אחרת, עם נושא של הפרעת קשב וריכוז?
זה נראה כאילו הקלינאית לא מצליחה להתמודד עם הילד. ורוב הפגישה הולכת על לנסות לגרום לו לשבת בעיקר ניסיון מצידי. הקלינקית רוב הזמן יושבת ומחכה.

הקלינאית הקודמת שלנו הייתה יותר אסרטיבית והילד שלי הקשיב לה הרבה יותר. אבל היו 2 דברים שלא אהבתי: שיטת התגמול, אם מסיים משחק מקבל שוקולד. (וזה לא מסתכם בשוקולד אחד בפגישה, אלא בכמה וכמה...), ונראה שהיא פחות עבדה איתו על השפה. יותר ישבה לשחק איתו וממש מעט מפעם לפעם ניסתה לתקן אותו במילים או ללמד אותו פעלים.אבל כמעט ולא.
הקלינאית שעכשיו לא אסרטיבית מספיק ולכן הילד לא מקשיב, גם והולך ומסתובב בחדר. לוקח צעצועים ולא מקשיב. והיא עובדת איתו יותר על הברות והיגויי שזה נראה לי לא נכון להתחיל איתו. אני לא קלינאית תקשורת ואולי אני טועה. אבל נראה לי שיותר חשוב שהילד ידע להגיד מה הוא רואה בתמונה, פעלים, מילות קישור, יחידה ורבים. מאשר לנסות לתקן הברה שהוא אומר (לפעמים במקום ד' הוא אומר ת')
ברור שהכל חשוב, אבל אי אפשר ללמד הכל ביחד, עוברים דבר דבר.

הי dominogrose

עונה לך כמרפאה בעיסוק, עם ניסיון רב בעבודה עם ילדים (והורים): אחד הדברים החשובים ביותר בעבודה עם הילד זה תיאום ציפיות ומטרות עם ההורים. אחרי שמסבירים להורים את הקושי של הילד, האם יש פער, מה מצופה וכו' עושים ,יחד עם ההורים סדר עדיפויות וקובעים יחד מטרות ריאליות- על מה להם חשוב שנעבוד עם הילד? איך המטפלת ואיך ההורים רואים את הדברים?
&nbsp
אני באופן אישי לא אוהבת את שיטת החיזוקים החומריים (הפתעות וממתקים), גם עם ילדים צעירים. לדעתי החיזוק המשמעותי ביותר זה המשחק המשותף, התוצר שהילד יוצא איתו בסוף, החויה המשותפת, החיבוק, ההתלהבות, השבחים והקשר.
אבל זו אני. יש מטפלים שכן משתמשים בחיזוקים חומריים אבל מאד חשוב שאם השוקולד מפריע לך שתגידי לה. לגיטימי מאד שתבקשי לא להשתמש בשוקולד כחיזוק.
&nbsp
אני לא יודעת להגיד לך על מה נכון או לא נכון להתחיל לעבוד איתו וזה נושא חשוב ביותר לשיחה עם הקלינאית.
דרך אגב, עם ילדים עובדים באמצעות משחק. דרך משחק עובדים המון על שפה ויתכן שאת לא יכולת להבחין בדיוק בעבודה השפתית שנעשתה בטיפול.
&nbsp
מה שאת מספרת, שהיא רוב הזמן יושבת ומחכה שהוא "יקשיב", "יישב" וישתף פעולה נשמע שמשהו בטיפול שם לא ממש הולך... אנחנו המטפלים גם צריכים לדעת לשתף פעולה עם הילד ולא רק הוא איתנו.
&nbsp
לסיכום: כדאי מאד לקבוע איתה פגישה, שיחת הורים, בלעדיו.
מטרת השיחה היא לתאם ציפיות, לקבוע מטרות ברורות, לשאול את כל השאלות ולתכנן איך ממשיכים הלאה. חשוב שתשמעו ממנה מה התכנית שלה, איך היא רואה את הדברים וכמובן לקבל ממנה הדרכה להמשך בבית.
&nbsp
אם, בסופו של דבר, תחליטו להחליף מטפלת זה גם לגמרי לגיטימי. כולנו בני אדם ולפעמים טוב לעשות שינויים אם הקשר הטיפולי לא עובד. אבל לפני שאתם מגיעים להחלטה כזו חשוב לעשות שיחה.
&nbsp
&nbsp

dominogrose

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת

נתת לי כמה כיוונים ועזרת לי מאוד בדילמה.

למעלה