שאלה

שאלה

איך הולך המעבר לתואר שני?
אם למשל אני רוצה לעשות תואר שני בפסיכולוגיה ויש לי תואר ראשון בסוציולוגיה (או כל תחום אחר), איך עושים את זה? צריך לעשות תואר ראשון בפסיכולוגיה מחדש?

oromer

New member
מנהל
בתחום שלך

לכל מוסד יכולות להיות דרישות שונות אבל בגדול סביר להניח שלא תדרשי לעשות תואר מלא נוסף של 120 נ"ז במיוחד שמדובר על תחומים קרובים. אם יש קורסים שחופפים לסוציולוגיה ופסיכולוגיה תקבלי פטור, וכנראה תדרשי לעשות את קורסי הליבה (החובה), לא בטוח שאת כולם.
אני מציעה שתקראי בשנתון של החוג- קבלה לתואר שני. וכמובן תמיד תוכלי להתקשר למזכירות ולשאול...
בכל מקרה לא בטוח שיש החלטה גורפת ואחידה לכל המוסדות.

בהצלחה

Orly Nitis

New member
בדרך כלל צריך לעשות השלמות

לפחות שנת השלמות לכל מי שאני מכירה שעשה מסלול כזה. בשנה הזו תלמדי את כל קורסי הבסיס של התחום החדש (בד"כ קורסי חובה מהתואר הראשון), לפני שתתחילי ממש עם קורסים לתואר שני. כפי שאמרה oromer, חלק מהתחומים יחסית דומים כך שלא תצטרכי השלמות רבות - וחלק מהתחומים שונים למדי (או תופסים את עצמם כשונים...), ולכן יהיו יותר. אבל בד"כ לא תצטרכי לעשות מהתחלה תואר ראשון של שלוש שנים. מצד שני, כן תצטרכי ברוב המקרים לשכנע את ועדת הקבלה לתואר שני למה כדאי להם לקבל אותך, וכאן ההליך יכול להיות שונה ממוסד למוסד - כמו גם התשובות שתקבלי. בכל מקרה תמיד מומלץ להסתכל בהנחיות קבלה לתואר שני של החוג המיועד במוסד שמעניין אותך, תמיד יש שם פרק שמתייחס גם ל"תלמידי חוגים אחרים" (מהתואר הראשון). בהצלחה!

אפשר

לעשות הסבה לתואר ראשון לעו"ס
&nbsp
ואחרי שנת עבודה כעוס
אפשר להתחיל ללמוד במידה ומתקבלים
&nbsp
לתואר שני עבודה וציאלית קלינית.
ואז כל הדלתות לתחום הטיפולי נפתחות
&nbsp

למעלה