שאלה..

xxxNothing

New member
שאלה..

הייתי בבנק הזרע האסף הרופא (עוד לא הייתי אצל רופא שם עדיין כך שהפגישה איתם היתה בתאום ישיר איתם במקביל לתור שקבעתי עם הרופא - ויש לי גם הפניה) הם הסבירו לי כמה דברים ולהפתעתי לקחו ממני 200 שקל "על פתיחת תיק". זה באמת מקובל ככה? לשלם על פתיחת תיק ? ועוד סכום כזה? אשמח לדעת איך היה אצלכן..

דש1דש

New member
באיכילוב

לא שילמתי כלום - רק עבור המנות וההשבחה. מוזר! בהצלחה בכל מקרה - זה הכסף הקטן יהיו עוד הרבה שישלחו ידים לכיסים שלך...

אופירה10

New member
אצלי כן לקחו

אני הייתי בבנק הזרע בתל השומר ואכן לקחו לי תשלום עבור פתיחת תיק. זכור לי שזה עלה בזמנו 160 ש"ח. בנוסף, לפני כן ביררתי באיכילוב וגם שם נאמר לי שמשלמים על פתיחת תיק, סכום שהיה גבוה יותר מתל השומר (לא זוכרת כמה, זה היה לפני זמן רב).

L i n u s

New member
איכילוב

באיכילוב לא שילמתי על פתיחת תיק. הדבר היחידי שאני משלמת עליו באיכילוב זה תרומת הזרע (280 ש"ח לתרומה)

ליברה*

New member
לא יודעת את ההסבר להבדלים ביננו

אך כנראה יש: עבור פתיחת תיק בבנק הזרע באיכילוב גבו ממני כ-240/250 ש"ח לפני כשנה וחצי, שלא הוחזרו לי מקופת החולים.

אורליאל

New member
אני הייתי בתל השומר

עבור ביקור רופא, כנראה מה שנקרא פתיחת תיק לקניית מנות זרע, הפקדתי צ´ק ע"ס 178 ש"ח. סכום זה הוחזר לי לאחר שקיבלתי טופס 17 לכך. למיטב ידיעתי רק טופס 17 מאפשר לקבל החזר כספי ולא שום הפנייה מרופא. אני לא חושבת שכיום מחזירים כספים, ובטח לא בקלות, (פשוט קיבלתי הפנייה ואישור ל-IVF אח"כ, אז ניסיתי וביקשתי מהמזכירה ב"מכבי" והלבישו גם על זה טופס 17). וסתם לידיעה מנת זרע בתל-השומר עולה נכון להיום 359 ש"ח. (היתה 345 ש"ח לפני כחודשיים). וחוץ מזה אלו הכספים הקטנים, (ואני חלילה לא מזלזלת, אני עובדת קשה בשבילם...). רק הלוואי הלוואי על כולנו שניכנס מהר להריון ושנשלם על הבייבי שלנו, כי ככל שהטיפולים מתארכים כרטיס האשראי פשוט מתגהץ הרבה... אני כבר איבדתי חשבון ולא מצליחה לעקוב אחרי ההוצאות. בהצלחה רבה לך ולנו אורלי

xxxNothing

New member
טופס 17 קיבלתי עבור פגישה עם רופא

במרפאת נשים באסף הרופא. לא ידעתי שצריך טופס 17 גם לבנק הזרע. התקשרתי לשם, הזמינו אותי לפגישה ופתאום בסוף הפגישה אומרים לי לשלם. לא אמרו לי שום דבר על טופס 17 לפני כן ולא אחרי כן, וגם לא על זה שצריך לשלם על פתיחת תיק, בעצם כאילו הלכתי לפגישה פרטית (ואולי זה בעצם ככה).... לגבי מחיר של מנות זרע, כמדומני מה שמייקר את המחיר זה תהליך ההשבחה. באסף הרופא המחיר זול יחסית אך הם לא עושים השבחה...אני אישית שוקלת לייבא זרע שזהות התורם תוכל להיות ידועה בעתיד (כרגע אני בתהליך ברור של העניין) אני כרגע רק בתחילת התהליך....והתחושה שמלווה אותי בכל העניין שזה הולך להיות תהליך שמבחינה כספית הוא מאוד פרוץ -> גבה כסף כפי יכולתך. סביר להניח שאם התהליך היה מסודר וזהה (על כל תצורותיו והשרותים האפשריים) בכל בית חולים / קופת חולים מבחינה כספית,סביר להניח שהיתה לי תחושה יותר טובה של הגינות (או אם זה לא נראה הגון לפחות אפשר להתארגן במחאה או משהו)..רק שאפילו שזה רק 200 שקל מרגישה קצת מנוצלת.... אולי לא בצדק?? לא יודעת.. תודה על התגובות שלכן..

אורליאל

New member
מחיר מנת זרע

למיטב ידיעתי הוא המחיר עבור המנה עצמה בלבד. אני שילמתי את הסכום ששילמתי רק עבור קניית המנה. הזרע לא עבר שום תהליך השבחה, לא בתל-השומר בכל אופן. באתי, שילמתי, קיבלתי (במבחנה בתוך תרמוס) ומיד נסעתי ל"אסותא" לשאיבה. מעניין אותי לשמוע על מחירי מנות זרע כיום בבתי חולים אחרים ברחבי הארץ, אם למישהי יש אינפורמציה, יכול להיות חשוב לנו לדעת, כי יש הבדלים במחירים, לא ענקיים - אבל יש. וכן, כל הנושא הכספי הינו חלק כאוב ובלתי נפרד המלווה אותנו בכל התהליך שכולנו עוברות, וכן- 200 ש"ח ל-5-10 דקות ישיבה אצל רופא זה די מרגיז, בכל אופן שמעתי שביקור אצל רופא באופן פרטי (אותו אחד שיכול לקבל אותך בבי"ח ציבורי) עולה בין 600 ל-1000 ש"ח, פחות או יותר לזמן דומה ולדעתי ולתקוותי לרוב גם באיכות שירות דומה, וזה ממש מפחיד. רפואה לעשירים. הוגן???!!! הגון???!!! אורלי

דש1דש

New member
טוב - אז הנה הסיפור שלי

אני הלכתי פרטי - פשוט העדפתי יחס אישי יותר בכל - כולל ההזרעות - אם כי עשיתי באיכילוב - מהיותי מטופלת פרטית הגעתי בכל הפעמים, למעט פעם אחת מחוץ לשעות הקבלה - אין תור, אין צפיפות ושעות נוחות (לי) הרבה יותר. US ומעקב זקיקים נעשו במרפאה הפרטית - בלילה (וכאשה עובדת זה התאים לי הרבה יותר מכניסה לתל אביב בשעות הבוקר המוקדמות) כן - זה יקר - אך כרגע הזמן שלי חשוב לי יותר. עלה 500 שקל לביקור. כל הזרעה (שונאת את המילה) עלתה לי 510 ש"ח. מכבי סרבו להשתתף. זה עבור המנה, השבחה, הזרעה. בקשר לרפואה לעשירים - יכול ליהיות - אני משלמת אלפי שקלים בחודש לביטוח בריאות - ולא מקבלת כלום בתמורה - וזה נ-ו-ר-א מעצבן - יש לי את הכסף כרגע ולא את הזמן - אז אם אני רוצה לחסוך לעצמי את זמן ההמתנות שהוא יקר לי - אין לי ברירה. בקיצור - אני משלמת עוד קצת - וכן מקבלת תמורה עבור זה. שווה לי. לא מוכנה להתנצל על זה....

רומי 3

New member
דווקא באיכילוב-רפואה ציבורית ברמה !

הייתי אומרת, לא פחות מרפואה פרטית ואולי יותר...הכוונה למכון לחקר הפוריות בראשותו של פרופ´ יעבץ, עם ד"ר בוצ´ן המומלץ ביותר!!(מקבל גם דרך מכבי). דווקא במקרה זה אין הצדקה לפרטי-ואני חסידה של "פרטי", חיסכון בזמן וכו´.

דש1דש

New member
מסכימה - הצוות באיכילוב מקסים!

אבל עבורי (לא מדברת בשם אף אחת אחרת
) הצורך לנסוע לתוך תל אביב בשעות בהן אני בדרך כלל עוד עמוק במיטה לצורך US פשוט לא התאים.... גם הזרעות בשעות הרגילות היו בעיתיות עבורי ואילו מיד אחרי יום העבודה שלהם התאים לי יותר - ולכן העדפתי פרטי. כל הצוות שם היה כל כך נחמד, תומך ומעודד - אני מסכימה עם כל מילה שלך! השעות היו הבעיה שלי.

מיכל שמ

New member
אני חושבת שב-IVF לא עושים השבחה

משום שהשבחה בעצם מצמצמת את נוזלי הזרע ובהפריה חוץ גופית IVF גם כך הביצוע הוא יחידני הפריה של ביצית בזרע אז אין צורך בהשבחה.

L i n u s

New member
טופס 17 להזרעה כולל

שלוש שורות: 1. טיפול רופא 2. השבחת זרע 3. הזרקת זרע לצוואר הרחם כאשר פתחתי תיק באיכילוב, קיבלתי טופס 17 מהרופא מראש. הפקידות באיכילוב די ערניות לטפסי 17, כך שאם אין, או חסר סעיף, הן שולחות לקומה 2, שבה יושבים נציגי הקופות, לקבלת/תיקון טופס 17. כאמור מנת זרע עולה 280 ש"ח באיכילוב.

ליניום שבת שלום

ניסיתי לענות לך על הודעה מלפני מס´ ימים והיא לא הוקפצה מדף אחר , מעניין למה? בכל אופן אני רציתי גם להיות מטופלת בבנק הזרע באיכילוב אולם בקופ"ח חולים נאמר לי שלא יתנו לי טופס 17 לאיכילוב. איך את הגעת אליהם?נתנו לך טופס 17 בלי בעיות. יש לי כללית מושלם. יום טוב

למעלה