שאלה

סתיו309

New member
שאלה

היי,
אני לומדת לבאוניברסיטה יסודות הכלכלה ויש לי שםאלה לגבי שוק תחרותי שמציג לי את עקומת ההיצע והביקוש
מהו מחיר יצרן אני לא מבינה?? זה כמה שעולה ליצרן לייצר או כמה שהוא מקבל מהצרכן זה לא ברור בכלל וזה נראה לי גם משתנה לדוגמא בנושא התערבות ממשלה זה משתנה מגרף לגרף...
אשמח לתשובה בנושא,
תודה,
סתיו

galula4

New member
תגובה

לפי ההגיון מחיר יצרן הוא המחיר שעולה ליצרן לייצר, ומחיר צרכן הוא המחיר שהצרכן משלם על המוצר ולרוב הוא גבוה יותר וכך מתקבל הרווח, במציאות זה תמיד ככה,חח.

לפעמים יש התערבות ממשלתית (נגיד סובסידיה ליצרן) הממשלה אומרת ליצרן תייצר כמות כזו ותמכור במחיר X לצרכן (במחיר שהממשלה קובעת והוא נמוך מהרגיל, בדר"כ בתקופות צנע) ועל כל יחידה כזו שהיצרן מוכר הוא מקבל תוספת סובסידיה. וכך זה משתלם גם ליצרן וגם לצרכן.

סתיו309

New member
אבל..

גל קודם כל תודה על ההתייחסות..
אבל שאלתי את המרצה שלי והוא אמר שמחיר יצרן זה המחיר שהצרכן משלם ליצרן .. חלק אומרים לי את מה שאתה ענית וחלק אומרים לי את מה שהמרצה אמר
אשמח אם תוכל להסביר לי מתי מחיר יצרן זה המחיר שהצרכן משלם ליצרן
תודה סתיו

galula4

New member
תגובה

בשאלות שנותנים בתרגילים לפעמים נותנים 2 מחירים ומדגישים אחד מחיר יצרן ואחד מחיר צרכן(ההסבר שלי למחירים)

לפעמיםנותנים מחיר אחד ואז זה מבלבל, מחיר אחד שהוא ההסבר של המרצה, ז"א לפי מה ששואלים בשאלה

אם שואלים על מחיר יצרן או על מחיר צרכן. אז לפעמים באותה שאלה עם אותו מחיר ישאלו אותך לגבי מחיר יצרן ובסעיף נוסף על מחיר צרכן.

ככה זה להערכתי.

גרי רשף

New member
קשה לענות במדוייק מבלי לראות את השאלה

בדרך כלל המחיר שהצרכן משלם הוא המחיר שהיצרן מקבל.
כשיש סובסידיה או מס עקיף - נוצר הפרש בין המחירים, ומקובל להציג את השוק עם שתי עקומות היצע: האמיתית (מבחינת היצרן) וזו שהצרכן "רואה" בגלל המס\סובסידיה.
&nbsp
מקרה אחר לחלוטין הוא ההבחנה בין העלות ליצרן (השטח מתחת לעקומת ההיצע), והתועלת לצרכן (השטח מתחת לעקומת הביקוש), אך אני מבין שלא לכך הכוונה.

למעלה