שאלה...

sarit159

New member
שאלה...

אחותי סובלת מאפילפסיה ולפעמים זה קורה לה ברחוב
כל עוד אני איתה או אחד מבני המשפחה אנחנו יכולים לעזור אבל כשהיא לבד זה כבר מצב אחר...
איך אני יכולה להיות שקטה כאשר זה קורה לה ברחוב והיא לבד , כי אני ממש מודאגת...
מה אפשר לעשות ?
מה עושים במצב כזה?

שלום לך.אשתף אותך ב"ניסיון" האישי שלי.

לי זה קרה בזמן נסיעה באוטובוס."למזלי" ישבתי בעת קרות הפירכוס.הוזמן אמבולנס והתעוררתי במיון.
באותה מידה יכל גם לקרות ברחוב.אצלי יש תחושה מקדימה "שזה" הולך להגיע ולכן יכולה במידה מסויימת להגן על עצמי מפני חבלה קשה עקב נפילה פתאומית.כמו כן בארנק שלי ובתעודת זהות שלי יצרתי רישום בגדול 'אפילפסיה'.כי מנסיון למדתי שזה מה שמד"א מחפשים, דבר ראשון ,כדי לזהות את החולה. ותתפלאי אבל גם אנשים טובים שניסו לעוזר עד להגעת מד"א, חיטטו בתיקי ומצאו וזה עזר להם לקבל הנחיות בטלפון מה לעשות איתי.וכמובן עזר/הציל אותי.
להגיד לך שהמשפחה שלי רגועה זה ממש לא נכון.גם אני לא רגועה כאשת איש וכאמא ל/ני ילדים קטנים,אבל אנחנו "עובדים" על זה.בעיקר עכשיו כשרק אובחנתי וטרם אוזנתי...אבל זה לא יכול לעצור את חיי וחיי משפחתי ואני ומשפחתי "לומדים" כרגע כיצד להתמודד עם המצב החדש...בעיקר כאשר אני מחוץ לבית.
אז בהצלחה רבה.ומקווה שמשהו ממה שכתבתי יוכל לעזור לכם.

דובי1401

New member
אין הרבה מה לעשות....

תדאגו לפחות עד שהיא תהיה מאוזנת לדאוג ללוות אותה ושהיא לא תהיה לבדה...
לקחת אותה לעבודה ולהחזיר, ללכת איתה לקניון, לפעמים היא תרצה לעשות את הדברים שהיא רוצה לעשות כמו ללכת לחברה אז תנסו לבוא לקראתה וללכת איתה .... לפתוח 10 עיניים בכל זמן נתון...
&nbsp
אני יודעת שזה קשה, זה אפילו נטל... אבל אין מה לעשות חוץ מלהיות איתה .
אני אומרת את זה מניסיון ושזה אפשרי כי אני עברתי את זה וגם אחותי, כך שכל פעם תדאגו לעשות תורנויות של מי אוסף אותה ומי דואג לה לא להיות לבד.
&nbsp
בהצלחה ורק בריאות

ruven7

Active member
מהנסיון (הרע) שלי אנשים לא יתעלמו ויעזרו

בכל מקרה-שיהיה צמיד רפואי או משהו בסגנון עם פרטי המצב הרפואי,תרופות ומספר להתקשרות.

למעלה